1 Ekim 2015 Perşembe

Dizi

Akşam maç izlemeye Zeyneplere gitmiştik, gitmişken pideleri üzerine mis gibi kahveleri götürdük, İlkerle Tufan maç izler, Arca ile Poyraz oynarken biz de Zeyneple oturduk, sohbet ediyoruz, televizyon da açık. Poyraz Karayel diye bir dizinin geçen bölümünün özeti vardı. Hani Tutunamayanlar’a “Poyrazcığım Karayel” şeklinde, bokunu çıkarırcasına gönderme yapan dizi. Merak ediyorum, kaç kişi anladı o göndermeyi ve kaç kişi merak edip de Tutunamayanları okudu sonrasında? Yoksa sadece dizi ekibinin “müthiş enteliz” mesajı mıydı göze sokulan? Sahi neydi?

Neyse, herkesin ikinci bir şansa hakkı vardır, üstelik ben değil, on üç bölümlük dizi mezarlığına dönmüş televizyon kanalları ikinci sezon devam ettiriyorsa, harcamak benim haddime mi? Zaten Zeynep de iyi bir dizi diyordu, ara sıra izliyormuş. Aşk, mafya, aile dram filan, ortaya karışıkmış. Oyuncular iyi, allah için. Neyse, biraz seyrettik, o tutuklananlar grubu onları tutuklatan adama, poyraz işte o, sırayla sitem ettikleri sahne geldi. Bunların ellerinde kelepçe beş altı kişiler, bu poyraz ortada duruyor, artık karakol mu emniyet müdürlüğü mü ne, öyle bir şey, gözleri yarı kısık boynu bükük bakıyor, elleri kelepçeli ekipten sırası gelen bunu eziyor geçiyor ama sıra var, kimse kimseye saygısızlık etmiyor. Bunları otobüs durağına koysan birbirlerini ezerler ama çemkirecekler ya, sırayla…

Ulen tam bir dizi de fena değilmiş diyorum, böyle bir sahne gözüme sokuluyor ve bütün büyü kaçıyor. Neydi o öyle? Güldük, sohbete devam ettik.

Maç bitti, eve geldik, Arca uyudu, ben etrafı topladım, bulaşık makinesini boşalttım, sabahtan kalanları makineye koydum. Çamaşır topladım, ütü yapayım dedim, dizi hala ekranda. Demek o özet nasıl bir özettiyse, son bölüm değil, bir sezonu özetlemişler. İlker bakıyor, hani o güldüğümüz sahneyi anlatacağım, yok İlker ciddi ciddi izliyor. Bozmayayım dedim, ütüye giriştim ama yok şiştim. Üçüncü şansı veremeyeceğim, üzgünüm.


Yok mu kardeş bir dizi? Hani şöyle ütü yaparken oynasın ama şişirmesin, izlemediğinde, kaçırdığımda  - ki ben hep kaçırıyorum, haftalarca unutuyorum -, üzülmeyeyim? Varsa gözünüzü seveyim söyleyin de ben de ütü gecesi yapayım o günü.

Yalan Dünya'yı saymazsak, Ezel’den beri, yani neredeyse ezelden beri adam akıllı bir dizi takip etmişliğim yok! Düşünün halim nicedir...

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Bence en güzeli eski dizilerdir..Avrupa Ykasının ilk bölümleri neşeliydi, bence internetten onları aç :)

rosehearted dedi ki...

ah ezel ahhhh

flzpink dedi ki...

Ben de Leyla ile Mecnun izliyorum sıkıldıkça, Esra haklı ne varsa eskilerde var ve sanırım yaşlanıyoruz....:)

okuyanguzel dedi ki...

Ben hiç dizi izlemiyorum hatta hiç TV izlemiyorum. Çok mutluyum. Ütü yaparken klasik müzik tavsiye ediyorum. Hareketli olanlarından. :)

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Aşk Yeniden'i denedin mi peki? Ne mafya ne intikam ,ne ihtiras ne de aşk üçgenleri var. En son ne zaman böyle kahkahalarla bir dizi izlemiştim hatırlamıyorum.
Gerçi ben Poyraz Karaye'İ çok sevenlerdenim. Hatta itiraf edeyim yıllardır ertelediğim Tutunamayanlar ile kavuşmama sebep dizidir. :)

yeliz dedi ki...

ay ilker beni vurur yeminle! yeter ulen entellendiğin diyucek:))

yeliz dedi ki...

evet ama yeni bir şey çıkar mı bahtıma dedim:) avrupa yakası şahaneydi ya

yeliz dedi ki...

bak onu izlemedim ben hiç, benim için yeni olabilir:)

yeliz dedi ki...

ah dayı ah!

yeliz dedi ki...

oh iyi bari ben de merakıma cevap buldum, en azından bir kişinin okumasına sebep olmuş, o zaman süper:) hiç duymamıştım aşk yeniden, bakayım teşekkürler

Leylak Dalı dedi ki...

Boşver TV'yi, izlemediysen netten Mr. Selfridge'i izle, ütü yaparken de iyi gider. Hoş o da 3.sezon 9. bölümde takıldı ama o zamana kadar olanlar da idare eder.

açelys dedi ki...

Leyla ile Mecnun ve İşler Güçler tam ütü diz,leri. Ütünün üzerine düşürdüğü kasveti kaldırıp bir kenara atar. İnternetten izlemekte zevkli. Buharın Fosssh! sesinden espriyi duyamazsan geri alıp izleyebilirsin.

Adsız dedi ki...

Benim de çoktandır seyrettiğim dizi yoktu ama yaz başından beri Güneşin Kızları'nı seyrediyorum. Lakin ütü dizisi mi bilemedim şimdi. Pazartesi akşamı Kanal D'de.
Vuslat

nymph dedi ki...

Beklentiye girmeden, aşklı meşkli gülmeceli saçmalamacılı :) bir şey derseniz eğer " kiralık aşk " derim ben de. Cuma akşamları starda.

Unknown dedi ki...

Tutunamayanlar sevdamı bilirsin ama ben Poyraz karayel'i de seviyorum epey bir de gülüyorum ben o dizide:)) Acaba ben de duygu durum bozukluğu falan mı var:)

Unknown dedi ki...

Aşk yeniden😅😅😅😅