19 Haziran 2015 Cuma

Yaz

Bir fittiri yazı atıp hop “ben artık sosyal mecralarda takılamayacağım” mesajı veren ama günde bilmem kaç defa sosyal medyayı dikizleyen tipişkolardan değilim ama son bir haftam böyle geçti. Çünkü kafa binbeşyüzdü!

Nasıl olmasındı?

NA, sağlık durumu sebebi ile ayrıldı bizden. Bir yumru geldi oturdu boğazıma.
Bir ablamı kaybettiğime mi yanayım, onun hastalığına ve acı çekmesine mi yanayım, Arca’nın en yakınlarından birinden uzakta kalacağına mı yanayım bilemedim.
Derin bir boşluk…

Sonra… İlker’in annesi ameliyat oldu, dün. İyi çok şükür, inşallah hızlıca iyileşecek ama zor bir süreç bizleri bekliyor.

Arca’nın okulu haftaya kapanıyor. Peki, Arca, koca bir yaz ne yapacak? Katiyen yaz okuluna gitmezmiş öyle diyor. Bakacağız bir çaresine… İlker yanında gezdirecekmiş, inşaatta iş yaptıracakmış, gerekirse ofise götürecekmiş.

Derhal bir eylem planı içerisine girdim. Anneanne ve dedenin karne parası olarak takdim ettikleri meblağı bir kısmı legoya ayrılmak üzere, kalanını çeşitli etkinlik, çıkartma, boyama kitaplarına yatırdım. En azından İlker’in oturup çalışması gerektiğinde onun da elinde bir çalışması olacak. Sonra termoslu bir çanta edindim. Gün boyu yanlarında, meyve, atıştırmalık, su, soğuk sandviç gibi beslenmelerini taşıyacaklar. Zira Arca açken Arca değil assoliste bağlıyor, mütemadiyen tıkınması lazım.

Muhteremi bu girişimi dolayısıyla çok takdir ediyorum. Her “baba”yiğidin harcı değil 6,5 yaşında bir veletle sabahtan akşama takılmayı göze almak. Geçen bir yazı okudum, bir araştırma. Babaların ev işlerinde ve çocuk bakımındaki payı hakkındaydı. Yazı burada ama üşenenler için söyleyeyim, neredeyse SIFIR! Bu durumda benim muhterem biraz standart dışı kalıyor, kabul ediyorum. (yaşasın kocaları çocukken çalıştıran kaynanalar!)

Muhterem benim kafadadır, dağınıktır, düzensizdir, miskinliğe yatkındır ama iş başa düştü mü sıvışmaz. NA’nın artık hiç gelmeyeceğinin kesinleştiği o gün, evdeki hummalı çalışmayı görecektin. Bütün halıları İlker süpürdü, halılar kalktı, tam yaz moduna geçildi. Ben ütüleri yaparken onlar, etrafı topladı. Ben çarşafları değiştirirken onlar makineye çamaşır attı. Ben yemek yaparken onlar bezelye ayıkladı. Ben yerleri silerken onlar… Ipad oynadı puhahahah tamam lan o kadar olsun.

Evin düzeni tamamen değişti ve işbölümü sağlanmış görünüyor, en azından bir hafta idare edecek bizi. Bundan sonra bu şekilde devam edebilirsek, kimse çok fazla yorulmaz. Ay hadi inşallah!

İkinci bir düzen değişikliğine kadar, çamaşırların çok azının ütülenmesine, çarşaf ve donların katiyen ütülenmemesine, katlayıp çekmeceye koymaya üşendiği için iki saat giydiği t-shirtü kirli sepetine atmayı tercih eden baĞzı cücelerin bu huyundan vazgeçirilmesine, karınca istilasına önlem olarak salonda gıda maddesi tüketilmemesine, kirli süt bardaklarının ortada bırakılmamasına, kısacası birbirimizin götünün toplanmasına karar verilmiştir.


Cümlemize hayırlı uğurlu olsun!

8 yorum:

rosehearted dedi ki...

allah sabır versin zor donem bekliyor ;)

Gulcin dedi ki...

Of!
Gecmis olsun yeliz hem Ilkerin annesi icin hem de NA icin. Ben de instagramda okuyunca dedim Yelizin anlattigi NA oyle tam da yaz basinda keyfinden gitmez heralde onemli bir sey var. Varmis :( Allah sifa versin.

Ilkere de kucak dolusu sevgiler vallahi. Aslan!

Insallah her sey dusundugunuzden bin kat kolay olsun. Arcayala babasina bu birliktelik gece birlikte uyumalar olarak geri donsun :)

Sevgiler!

Duygu dedi ki...

Geçmiş olsun her ikisi için de, çaresi olmayan hastalıklar olmasın inşallah. Ve kolaylıklar dilerim sana bu süreçte. Ve bir de çok yaşasın pek yaşasın benim bey, senin bey ve adını bilmediğim nice böyle beyler/babalar :)
Sevgiler..

Öykücü dedi ki...

Geçmiş olsun.Her ikisine de şifa diliyorum.

Yeni bir NA aramaya başlayın bence.6.5 yaşında veletle takılmak kolay değil çünkü:) Ev işleri de zorluyor Yeliz bir süre sonra herkes sallıyor ve sana aklıyor.Hele yazın daha da zor kapı pencere hep açık olunca tozlanıyor ev.

Sevgiler..

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz kolay gelsin...sen bunu yazdın beni nerelere götürdün...sabah ilk kalkan hemen çayı koyar,evden son çıkan masayı toplar, eve ilk gelen de masYı hazırlardı...biz yıllarca böyle yaşadık...bu yaz bence Arca'nın en güzel yazı en çok hatıralarında yer olacak yaz olacak...

ruhdagı dedi ki...

Günlerdir aklımdan neler geçti. e-mail atmak istedim sonra rahatsız ederim diye yapamadım. Velhasıl dokuz doğurdum. Sıkıntıyı arkanızda bırakmış olmanızı diliyorum. Ameliyat ve hastalık haberi her şey bazen üst üste biniyor işte. Yine de benim aklımdan geçenlerle mukayese edilemez.
Sevgiler.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Oy oy kolay gelsin herkese. Baksana ne güzel bir dönem aslında birlikte pek çok şeyi kotarabilmek. Siz çok tatlı bir ailesiniz:) Devamlı yemek isteyen çocuk annemin öğrettiğine göre en güzel şeydir şu dünyada:) Eşini de tebrik ediyorum valla helal olsun, harika bir örnek teşkil ediyor. Bunları duymak da umutlandırıyor mutlu ediyor insanı. Bütün aileler geleneksel değil, her işi anneler yapmıyor, babalar da illa öküz olmak zorunda değil ohhh be, yani gelecek umut vaat ediyor işte. Çok maşallah size:) Bu süreçte harika anılar edineceğinize eminim. Don atlet ütülemek de neymiş ya, ben çarşafları bile şu çocuksuz halimle anne usülü dörde katlayıp ütülüyorum o da bazen:)
Yaşamı kolaylaştırmak bizim elimizde öyle değil mi:)
Size sonsuz saygımla birlikte sevgi gönderiyor, şahane günler geçirmenizi diliyorum, bol kahkaha ve harika aktiviteler eşliğinde:)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sana kolaylıklar diliyorum. Hastalara çok geçmiş olsun. Biran önce iyileşirler umarım.
Ahu