20 Mayıs 2015 Çarşamba

Kısa #5: Astroloji

Bu aralar, her gün bir kargo geliyor bana. Hayır canım sürpriz filan değil. Hepsi benim siparişlerim. Tabii o kadar çok geliyor ki, bazılarını sipariş etmiş olduğumu unutuyorum, sürpriz oluyor, yalan değil.

Kargo paketlerini masaya getiren arkadaşım “yeliz hanım size çalıştık bu ara” diye uyarınca fark ettim. Sen bana ben de alışveriş sitelerine! Dışarı çıkamıyor, alışveriş yapamıyorsak, alışveriş ayağımıza gelmiyor değil. Lanet! Ama ben abartmazdım. Tamam İlker’e yazlık t-shirt aldım, Arca’ya LCW’nin mağazasında bulamadığım birkaç parça şort vs aldım (bu arada LCW’nin mağazalarından nefret ediyorum, perakendeciliğin yüz karası. Ne aradığını bulabilirsin ne bulduğun tam doğru olur, saçma sapan bir yer. Ama internet sitesi başarılı bence.) ama kendime de hiç ihtiyacım yokken ne çok alışveriş yaptım.
Bir taraftan gardırobu düzenliyorum, kullanılmayanları eleyip hafifliyorum, bir taraftan alıyorum. Ulan biz alışveriş yapalım diye mi sadeleşiyoruz!

Hayır bir de bu ara feci ödemelerimiz var. Satın aldığımız evden oturanlar henüz çıkmadıkları için, kira ödüyoruz. Sonracığıma evin kredisi başladı, onu ödüyoruz. Bitmedi. Arca’nın okul taksidinin üzerine önümüzdeki senenin okulunun taksitlerini ödüyoruz. Sonra ben bir manyak gibi bir de kredi kartımı şişiriyorum. Hiç bana göre hareketler değil bunlar, hiç!

Neyse üzerimdeki bu gereksiz manyakça tüketim çılgınlığının sebebini buldum: yıldızlar, gezegenler, astroloji. Bugün astroloji ile ilgili okuduğum bir yazıda diyordu, bu aralar iştahımız bol (benim hep bol) ve tüketim çılgınlığımız zirve yapacakmış, yaptı. Güneşin boğa burcunun etkisinde olmasıyla mı alakalıymış ne öyle bir şey…  Yani benim bu tüketim çılgınlığımın astrolojik bir açıklaması varmış. İyi, bir de nasıl durduracağımı da öğrenirsem, astrolojiye eski inancımı tekrar kazanabilirim.

Unutmadan ikizler burcuna girerken merkür retrosu diye bir şey ilişti gözüme. 13 Hazirana kadar sürecekmiş. Uzun süredir askıya aldığımız işlerimizi tamamlamak, uzun süredir görüşmediklerimizle görüşmek, yarım bıraktığımız kitapları okumak, kişisel gelişime yönelmek, mail, telefon rehberi temizlikleri yapmak gibi olumlu bir takım işler için bu dönem elverişliymiş.

Bak başladım bile astrolojiye:)


Hiç yorum yok: