14 Mayıs 2015 Perşembe

"Arca oğlum senin annen bir salaktı!" Vol.21

Çok salak hallerim var benim vallahi.

Hani artık seriye devam etmiyorsam, yazmıyorsam, Arca okumayı öğrendi beridir, okuyacak diye tırsmam. Bir anne olarak evladımın gözündeki imajı piç etmeye ben de dahil kimsenin hakkı yok, diye düşünüyordum. Ama artık dayanamayacağım, biriktirip biriktirip yazacağım, içim şişiyor yav! 


Geçen telefonumu evde unutmuşum, ama ofisteki direkt hat çaldı, bir İK danışmanlığından aradılar. Yarın aramalarını istedim, sonra akşamına İlker’e söyleyince “ay sakın telefonu evde unuttum demeyeydin, salak bu bir daha aramayalım derler” dedi. Evet yani unuttum n’olmuş? Evet yani arabam yok, onca yolu bir telefonu almak için otobüs, metro, tabanvay şeklinde tepip sonra tekrar ofise dönemeyeceğim, yani n’apalım? Hani bunun için beni listelerinden sileceklerse, isabet olur.

Hem ben zaten çocuğuma kurabiye yaparken ayağımı da yaktım. Komik hatta trajikomik ama gerçek. Elini, kolunu, hadi bilemedin dilini yakarsın da ayağını nasıl yaktın be kadın diye soracak olursan, anlatayım. Tereyağını oda sıcaklığına getirmem uzun sürecek diye ön ısınmaya ayarlanmış fırına koydum. Sonra çıkardım, tabii kurabiye tepsilerini koyacağım diye o ızgara telini de çıkardım. Dik duracak şekilde kenara bir yere dayadım. Kurabiyelerin damla çikolatalarını araklamaya girip çıkan cüceyi de uyardım ha güya! Aradan birkaç dakika geçti geçmedi cossss! Ayak parmağım ızgaraya değdi. Sonra bütün gece buz falan filan… Acısından ziyade tarafıma yöneltilen alaycı ifadeler canımı yaktı deyip duygusala bağlamayacağım. Zira İlker’le epey güldük. Yav n’apayım gecenin onundan sonra kurabiye yapmaya girişirsen ayağını da yakarsın, kıçını başını da yakarsın, yakarsın yani… Çalışan annenin çilesi konusuna da değinmişken son salaklığıma gönül rahatlığıyla geçebiliriz.

Aylar önce istiridye mantarı almış hatta sosyal medyaya "ne yapayım bununla" diye sormuştum. Sonra da gidip güveçte pişivermiştim. Halbuki çok daha janjanlı tarifler önerilmişti, ne diye denememiştim hatırlamıyorum. Neyse geçen hafta pazarda yine rastladım, kaptım. İlker bonfile sarma gibi antin kuntin bir yemeğe yorumunu katarken ben de önerilen tarifleri deneyeyim dedim. İlker mutfaktaysa, mutfakta bir şeylerle meşgul olmayı seviyorum.

İki tarif denedim, biri soya soslu biri de zeytinyağlı kekikli. 

Hemen fotoğrafladım tabii, lanet olsun içimdeki sosyal paylaşım dürtüsüne! 

Buraya kadar her şey güzel, değil mi? Fakat salak kafam sen git istiridye mantarı diye kestane mantarı yaz. Olur yazabilirsin. Zira google tariflerine bakarken sanki istiridye yazdım da beni hep kestane mantarı tariflerine yönlendirdi, ne oldu sahi hatırlamıyorum. Tek emin olduğum bir şey vardı ki kestane mantarı = istiridye mantarı, bitti. 

IG'de bir arkadaş tüm hanımlığıyla beni uyardı. Ben de tüm ukelalığımla "yo hayır o ikisi aynı şey" şeklinde bıkbıkladım. Allah benim tepemden baksın. Günler geçti, ben de tarifleri bloga yazayım, resimleri de hem pişmiş hem de çiğ olarak koyayım bari dedim. Birkaç ay önceki çiğ görsele gittim ve ne göreyim, evet o istiridye mantarı. Ve evet o kestane mantarı dedikleri bildiğimiz kültür mantarlarına benzeyen şey. 

Google'ın ipiyle kuyuya inersen, böyle kafa üstü çakılırsın işte. Şaşkın daha benim olmayan imla hatalarıma uyarı koyuyor, istiridye mantarından ne anlar! 
(hemen de suçu google'a atar, aklanır paklanırım:P)

Tarifler de salaklığımı anlatmadığım başka bir posta kalsın. 

10 yorum:

Duygu dedi ki...

Ben de geçenlerde sol el serçe parmağımı banyo kapısının altına sıkıştırmıştım, hala dalga geçer zalim koca. (ki tek amacım kayan banyo paspasını yerleştirmekti:) bir de bu firik nasıl kokuyormuş derken burnuma kaçmıştı tanesi, bir de yüzüğüm kapının kilit yerine takılmıştı da, yamulup, parmağımı morartmıştı, bir de sürekli elimi ayağımı çarparım sağa sola, her daim mor biryerlerim olabilir falan. Yalnız hissetme kendini sonuçta, hepimiz sakarız, hepimiz salağız yeri geldiğinde:) hepimiz dimi?

Bezen Hindistan dedi ki...

Ayagini yakmissin gecmis olsun, ben evi yakiyordum 2 gun once. Cocuklari okuldan aldim eve geldik, yarim saat vaktimiz var yeniden cikip baska bir derse yetismek icin. Vakit kazanacagim ya o arada yemegin soganlarini kavurayim bari dedim. Sonra onu oylece ocakta unutup ciktim cocuklarla. Allahtan yurume mesafesi bir yerdeydik. Yarim saat sonra birden aklima geldi. 3 yasindakini 7 yasindakine emanet edip buradan kipirdamayin diyip eve bir kosusum vardi ki gormelere degerdi. Allahtan ocagin altini cok acmamisim, tencere yandi ama ev (bana ragmen) saglam.

Colorful dedi ki...

ben 200 derecede kurabiye pisen izgara telini direk eldivensiz firindan cikarmaya calismis insanim :):):) Ama anneligimin ilk aylarindaydi diyerek uykusuzluguma, yorgunluguma mi vereyim salakligima mi bilemiyorum :)

Mevlude Turk Topal dedi ki...

Senin annen bir salakti serisini komple okudum bir solukta! Ve yanimda mendil, ikide bir gozluklerimi cikarip gozlerimi siliyorum:)) Gulmekten agladim resmen:) Ve yazik esim de karsimda bana: siskom her ne okuyorsun hemen birakiyorsun, oyle uzucu seylere bakip depresyona girmeni istemiyorum dedi:) Ben iki kere koptum gulmekten:)))) Sahanesin yaa... Bu arada gecmis olsun, dikkat et kendine, Arca'ya ve bize lazimsin:)))

Adsız dedi ki...

Mantarla ilgili yorumu ben yazdım diye hatırlıyorum yeliz ama şimdi instagrama girip bakınca bulamadım yazdığımı. Kendimden şüpheye düştüm:) belki de yazmayı düşünmüşümdür sadece. kızım senin annen bir salaktı demeliyim heralde:))
pınar

yeliz dedi ki...

evet evet hem sakarız hem salak :))) ve yalnız değiliz yeayyy

yeliz dedi ki...

hiii çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış allah korumuş. Kafa bi dünya. Bak ben bir çocukla, bir de sen iki! allah kolaylık versin.

yeliz dedi ki...

bunlar hep analığın getirdiği şaşkınlıklar. Bir yerde okumuştum bebeği olan kadınların IQ'su biraz düşüyormuş. Hepimiz yaptık bacım hepimiz:)))

yeliz dedi ki...

hahahah allah seni inandırsın ben de ara sıra okuyorum, kendime gülüyorum:) çok öperim sevgiler

yeliz dedi ki...

evet pınarcım sendin, kusura bakma:)) ben de bulamadım. Çünkü ben onu sildim. Sana ukalalık yaptığım için değil de o gün iki tarifin de fotoğrafını koydum, biri iğrenç bir çekimdi. Hatta ciğer filan sananlar olmuş bıyyy... Yazık ki lezzeti çok güzeldi bir tane daha çekemeden bitirdik:) Ama IG resimlerinin arasında hoşuma gitmediği için kaldırdım. Sağ ol arkadaşım evet istiridye mantarı:)