22 Nisan 2015 Çarşamba

Dumur diyalog #142

O gün piyano dersine erken gideceğiz. Dışarıda kahvaltı yaparız diye de erkenden hazırlandık. Hedef 08:15’te kapıdan çıkmak. Tam çıkacağız, kaka! O kadarla kalsa iyi, kurtarırız. Oyuncaklar düzenleniyor, yok kalemler düzeltiliyor, tam çıkacağız, kotun bilmem neresi sıkıyor… Ay gerildim. Biliyorum çünkü geç kalıp kahvaltı edemeyince “açım” arızasına bağlayacak. Arca da gerildiğimi anladı.
Hemen çok okumuş, çokbilmiş, ebeveyn kitaplarını yalamış yutmuş anne olaraktan açıklamamı yaptım:
“Arcacım bak evladım, geç kalınca geriliyorum, senin davranışların da hep geç kalmamıza sebep oluyor. Sana değil, davranışlarına kızıyorum.”
(Ebeveyn kitaplarının en birinci hitap dersi: Çocuğa kızmak yok! Hayır! Davranışa kızmak var! Davranışı övmek, davranışa tepki göstermek…. Vs… şeklinde çeşitlenebilir.)

Peki Arca ne dedi?
“İyi de davranışları ben yapıyorum, o zaman bana kızmış oluyorsun!”
Hadi buyrun burdan yakın. Ebeveyn kitap yazarları bir dal önerinizi alırım, bu yoruma ne diyeceksiniz?

....................

Tapuyu gören Arca İlker'e sorar: "bu ne?"
İ: Tapu babacım.
A: Neden sizin fotoğrafınız var?
İ: Çünkü evin sahiplerinin fotoğrafı olur tapunun üzerinde.
Arca tepkisini kolları kavuşturup suratını asarak gösterir. 
İ: N'oldu Arca?
A: BENİM EVİM DEĞİL Mİ? BENİM NEDEN FOTOĞRAFIM YOK?!?!

...............

Cansu'nun doğum gününe geç kaldık. Tüm gün de çok yürüdük, öldü yorgunluktan ama başka bir haller var.
Attı kendini koltuğa başladı "başım ağrıyor, galiba hasta olacağım" demeye. Haydaa... Ayol parti evinde top havuzu, animatör abla, çocuklar.. Bir Arca daha ne ister? Pasta yemedi yav!! Eyvah dedim, bizimki kesin hasta olacak. Hatta İlker'e telefonda acele etmesini söyledim, bir an evvel eve gidelim dinlensin çocuk.
Derken İlker geldi, aynı... Cansu'nun annesi Nazlı Arca'nın yanına gitti, hatırını sordu. Bizimki çemkirdi: "beni sabah dokuzdan beri yürütüyor, hiç oturtmadı biliyor musun?" (buradaki üçüncü tekil şahıs, şahsım oluyor:P) 
Nazlı olayı çakmış, yem attı bizimkine: "Arcacım bak parti bitti, herkes gidiyor, şimdi Cansu ile baş başa açık havadaki oyun alanında oynamak ister misin?" 
Allah seni inandırsın bir şahlanışı var merdivenlerde, aklın şaşar! 
Döndüm soran gözlerle baktım cüceye, derhal açıklama getirdi: "Bütün ağrılarım geçti annem, başımın ağrısı geçti, şans işte!"


7 yorum:

Adsız dedi ki...

ev de alınmış galiba.Hayırlı uğurlu olsun Yeliz cim.Adile

yeliz dedi ki...

canım teşekkürler ama kaçırmışsın, pazartesi yazdıydım, dün de tebriklere teşekkür ettiydim:)) hızıma yetişemiyorsun Adile hahahahah

Adsız dedi ki...

Arca'ya hitaben:
Arca'cım süpersin. Annenin akıllı ve cingöz bir hatun olmasına karşın, onu alt etmiş görünüyorsun. Benden duymuş olma ama ebeveyn kitapları yazarlarını da ters köşe yaptırmış durumdasın. Çocukların yüz akı olduğunu görüyorum. Bu yolda devam et. Ergenlikte rahat edersin emin ol :)

Yeliz'e hitaben:
Canım ya, geçmişler olsun :)

Sizi seviyorum. Ne tatlısınız anne oğul. Ama Arca bir parça daha fazla elbette, hehe :)

Gulcin dedi ki...

beni sabah 9dan beri yurutuyor hic oturtmadi biliyor musun :)))
Sikayete gel :)

Gulcin dedi ki...

yeliz yazmadan edemedim, su yandaki reklamlarda bana CV yapma seyleri oneriyor. Ne oluyor be? Gununcorbasi bana bir mesaj mi veriyor? Gunun corbasi beni ise mi alacak? Soyle bana :)

CEREN dedi ki...

Ben de kaçırmışım,haftalık toplu okudum az önce.. Hayırlı,uğurlu olsun,içinde kahkahalarınız çınlasın,kapınız hep iyiliklere,güzelliklere açılsın,yeni evinizde Arca huzurla büyüsün,siz de muhteremle huzurla yaşlanın inşallah :)) Sevgiler ..

CEREN dedi ki...

Şansın daim olsun Arca'cım, hep böyle kal e mi :))