9 Şubat 2015 Pazartesi

Bu hayatta kıvırcık arkadaşın olacak! - faydalı bilgiler kılavuzu vol.2

Saçlarıma şükrettiğim postta bahsetmiştim, 
benden kıvırcık olmasın kıvırcık ex komşum canım Aslı sayesinde bu modeli kestirdiğimi anlatmıştım. Sanırım saçlarımla ilgili aldığım en iyi karardı. Evvelden kısa kestirmişliklerim vardı ama saçlarımı doğal haline bırakmaz föndü, taraktı saçmalardım. Belki de moda öyleydi bilemiyorum. Artık asla o tantanalara girmiyorum.
İlker ve Arca kıvırcık sevmiyor, yakıştığını bir türlü kabul etmiyorlar. Daha doğrusu etmiyorlardı, dün itibariyle İlker'in fikri değişti. Yolda filan soruyorlar diyordum, inandıramıyordum... Dün girdiğimiz bir dükkan sahibi kadın saçlarımın dalgası kendinin mi diye sorunca inandı! Şükür:)

Evet kendinin ama işlem görüyor.
Daha önce anlattığım gibi köpük (ha bu arada taft mavinin yanı sıra açık pembe de iri dalga için süper) kurutma yapıyorum tabii ki, hala yıka çık değil.

Bak bu soldaki sabah kalkar kalkmaz hali ( aslında değil, bu yüzümü yıkayıp ıslak elle düzeltilmiş hali, gerçek bir sabah kalkar kalkmaz halini aynada görmeye kendim bile dayanamıyorum ne ki fotoğrafını çekeyim bir de kamuya açık mecralarda paylaşayım peh!) sağdaki insan içine çıkılası hali. 

İnsan içine çıkılası halini dün instagramda paylaşınca rekor bir like sayı aldı. Eh dükkanda sormuşlar, ig'de like'lamışlar benim de sırrımı paylaşmam icap eder. 

Sırrım Aslı. Evet abicim insanın kıvırcık arkadaşı olacak buklesi yere gelir sırtı yere gelmez. Onun tavsiyesidir, Gratiste satılıyordu, indirimdeyken aldım, denedim, bayıldım. üç günlük yıkanmamış saçı bile insan içine çıkılası bir hale sokuyor. Biraz ağırlaştırıyor kabul ama hadi yani üç gün yıkanmayacağıma göre varsın ağırlaşsın. 

Haydaa ürünü söylemedik iyi mi? 
Bu mavi olan. Aslı diğerini de önerdi ama o kuaförlerde satılıyormuş, henüz denemedim.

Aslında Kentkart hakkında acayip bilgiler verecektim ama çok uykum geldi, hadi bana eyvallah:) 

11 yorum:

oytunla hayat dedi ki...

Saçını kıvırcık kullanmayı seven biri olarak hemen tavsiyeni dinleyeceğim :))

Bu arada benim saçlarım doğal kıvırcık değil. Yarısı kıvırcık yarısı kalk gidelim ne işimiz var burda kıvamında :)) Bende çareyi senede 1 kez iri dalga perma yaptırarak kullanmakta buluyorum :)

f dedi ki...

kıvırcık olarak bir önerim var....hindistan cevizi yağı da çok güzel şekillendiriyor. onu kullanmaya başladığımdan beri şekillendiricileri çok çok azalttım. yada hindistan cevizi yağının üstüne biraz köpük vs. sürüyorum bazen...
mavi ürünü de merak ettim...araştıracağım hemen....

Selen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selen dedi ki...

Taft köpük kullanmıştım daha önce ama niyeyse memnun kalmamıştım. Bir saçı ağırlaştırma yapış yapış olma durumu vardı o yüzden jöleye dönmüştüm. Islakken (ıslak veya sert tutuş olmayacak kesinlikle) jöleyeyip kendi kendine kurutuyorum uzun zamandır. Ama tabi yataktan kalkınca şekil verene kadar kimseler görmesin diye hemen topluyorum. Deneyeceğim bakalım şu mavi ürünü.. Bir de kıvırcık saç kesebilen bir kuaför bulsam... Çok şey mi istiyorum? :(

Ogrenen Anne dedi ki...

İçten içten yazmış bi de yaaa, helal olsun. Bazı kıvırcık kafalar"ay yok benimki doğal böyle,hiçbirürün kullanmıyorum, yıkayıp çıkıyorum" diyor ya, biz de yiyoruz tabii :D Ayol ben Afrika görmüş kadınım, orda yok böyle muazzam bukleler, sen evde 5 saat uğraş ama başkasına doğalım masalı çek.. Hay Allahım. Neyse, kafanın içi de dışı da güzel, Yeliz.

Kitapsız Kedi dedi ki...

Jardzy'in yazısından sonra seninkini okudum :D Yazık bak, insanlar kıvırcık olmak için neler yapıyor, bi oku bak :D

Adsız dedi ki...

Bu kadınların kafasından memnun olmama durumu nedir bacım ya? Düz olan kıvırcık ister, kıvırcık da düz. Sarı olan siyah, siyah olan kızıl. Mavi gözler ela, ela gözler kara. Bir de bunun burun, dudak, elmacık kemiği yaptıranı var. Kırışıklık düşmanı botoxu saymıyorum bile.

Fakat, harbi rengi de, kıvırcığı da güzel saçların, beğendim. Like, like, like...

Ben de bu aralar kırışıklıklara taktım. Acaba şöyle bir alın, göz ve dudak kenarı yenilenmesi mi yapsam diye dalga geçiyorum. Hafiften kırışmaya başladım, moralmi bozuyor. Ya da boşvereyim, alan böyle alsın diyorum bazen de... Öyle işte...

okuyanguzel dedi ki...

Eski fotoğrafları da gördüğüm için rahatlıkla söyleyebilirim. Kesinlikle dalgalı ve kesinlikle KISA saç.
Ben de düz saç severim ama senin saç modelin bu kesinlikle.

bulutlusessizakşam dedi ki...

çok güzel olmuş( özellikle sarı saça) bayıldım. bende siyahından aynı model aynı dalga kullanıyorum en büyük sorun köpükle elle mıncıkla ve sürekli fön makinesi. ama sormuyolar mu kendi saçınız mı diye herşeye değer dermişim :) yukardaki ürünleri de denemek farz oldu

yeliz dedi ki...

ay inşallah gönlüne göre olur:) böyle eline alıp mıncıklıyorsun.

la tahzen dedi ki...

teşekkür ederim