13 Ekim 2014 Pazartesi

#80şükürvesilesi Nr 1

Az önce balkona çıktım, saçlarım ıslak, ama kocaman bir şalım var benim. Elvan’ın annesi örmüştü, beni iki tur sarabiliyor, başıma örttüm ve bedenimi, ayaklarımı altıma topladığımda bacaklarımı bile örtüyor, nefis bir şey! Bir sigara yaktım, İlkerin o bir dünya para bayıldığı sigaralarından bir tanesini paketten çektim ve ucunu yaktım. On yıldır ilk defa diyerek demogoji yapmak isterdim ama yapmayacağım, zira on senedir pek çok kereler yaktım. Çok tepem attığında, çok alkol aldığımda, çok düşündüğümde… Nikotinin zihni açan bir tarafı var ve ağlamayı durduruyor. Tekrar başlamıyorum başlar mıyım, salak mıyım bırakmışım o kadar! İçine çekmeyip dumanını atmosfere püfledin mi bir şeycik olmuyor. Püflediğim duman gökyüzünde belli belirsiz bir iz bırakırken ay ilişti gözüme, yarım yamalaktı, hiç sevmem! Karaktersiz bir manzara. Bir hilal değil, bir dolunay hiç değil, bir adı bile yok.

Her kadın kendi döngüsü içinde “hayat – ölüm – hayat”ı yaşar. Menstrual siklus diye bir şey var. Çektiğin sancıların akabinde, yitirdiğin döllenmemiş yumurtalarının yerine yenilerinin gelmesi, yeniden doğmak ve yeni bir hayat döngüsüne girmek değil de ne?


Kadınlar, her sonun yeni bir başlangıca gebe olduğunu belki de biyolojileri gereği kolayca kabullenirler. Kabullenmek, değiştiremeyeceklerin karşısında gösterdiğin bir zayıflık değildir, bilakis sağlam bir irade ve güç gerektirir. Ve zordur. Mücadeleye herkesin alkışı hazırdır, ya kabullenmeye? Kabullenmek sadece karşıda savaştığınla değil, kendinle de giriştiğin mücadelenin sonucuysa eğer, her şey daha da zordur.
(meali: sıçtın mı? sıçtın! O halde kıvır, belki birileri senin de sırtını sıvazlar)

Hareket kabiliyetinin olmadığını hissettiğinde özgürlüğün artık şarkılarda kalmış tatlı bir sözcük olduğunu fark ediyorsun. Özgürlüğe el salla! Ve yoluna devam et! Bakalım yılın sonuna kadar tam seksen gün boyunca her bir gün için kendine armağan edeceğin şükür nesnesi, duygusu, ya da seni o gün için kendini iyi hissettirecek bir şey bulabilecek misin?

#80şükürnesnesi #1 : bugün kıymalı makarnanın içine çok az havuç rendeledim, hayatımda yediğim en müthiş kıymalı makarnaydı. Sos pişerken havucun tatlımsı aroması soğan ile birlikte ete geçmişti ve tel tel ayrılan kıymaya çok yakışmıştı.
Arca önce o turuncu şeyleri yemek istemediğini söylese de sonra “makarna çok güzel olmuş, eline sağlık” dedi. Hmm tamam eline sağlık lafını bugün ona ben öğrettim ama cümle içinde kullandı yav! Makarnanın muhteşem olduğunu biliyordum ama duymak çok iyi geldi.


21 yorum:

Adsız dedi ki...

Gunaydin ben de sukur ederek katlaniyorum pek cok seye sukur isimiz var, kira da olsa basimizi sokucak bir evimiz, yemekle dolu bir buzdolabimiz ve sagligi yerinde bir ailemiz var. Sonra bakiyorum aslinda kucuk gibi gorunen buyuk seylere sahibiz sonra tekrar bakiyorum da aslinda bunlar olmasi gerekenler yani standartlar sevgiler ceren

Julide dedi ki...

Şükretmenin hayatta kalmak için bir araç olduğuna inanıyorum.
Kendi kıraşda şekerlerin albayı gelince bile şükreder oldum :D

yeliz dedi ki...

evet aslında küçük gibi görünen ama insanların sahip olamadıkları ne çok şeye sahibiz... İsyan etme şükret:) Hükümetin bana ödül vermesi lazım, tam da onların istediğini yapıyorum:)

yeliz dedi ki...

bence de ... şükretmek = hayatta kalma sanatı :)

parıldayan çiçek dedi ki...

Kabul etmek zor da olsa yaşamda . Yeniden başlamak biten şeylerin ardında yada değişmek her şeye rağmen. İçinizdeki enerjiniz hiç bitmesin.

Cebimdeki renkler dedi ki...

Kadınlık hallerinde kimi zaman şükrettigimiz şeylere küfretsek de aslında yine aynı durum ne edersek kendimize ediyoruz; Allah bize daima şükretme bakış açısı versin o zaman.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sükretmek iyidir.Ben hersey havuc koymayi pek severim,bugünde kiymali makarnaya sizin gibi:))

lale dedi ki...

Ben de dün kıymalı salçalı makarna yaptım ama bir dahakine kesin hacuçlu olacak...

Şükürler olsun bugün de doğan güneşe, sağlıklara ,afiyetlere

Benden Bizden dedi ki...

Yazının sonundaki kıymalı makarnayı okuyunca yukarıdakilerin hükmü kalmadı bir anda :)
Havuçlu kıymalı makarnaya aşeriyorum şu anda hahaha :)))

okuyanguzel dedi ki...

Peki ne üzdü seni bir sigara yakacak kadar desem?

Aynen hayatı senin gibi yaşıyorum sürekli şükredecek birşeyler bulmaya çalışıyorum. Yoksa çekilmiyor.

Not: Lütfen sigaraya başlama.Dikkatli ol. Seni seviyorum.

Nil dedi ki...

isyanda,şikayette bonkör, şükürde nankörüz maalesef :(

Adsız dedi ki...

Şükredebildiğim için şükürler olsun :) Adile

yeliz dedi ki...

Aminnnn allah enerjimizi almasın :) çok güzel bir temenni

yeliz dedi ki...

Evet o zaman kendimiz daha iyi hissedeceğiz kesin

yeliz dedi ki...

Naaıl güzel bir tat katıyor ya di mi ben de bayıldım

yeliz dedi ki...

Amin sağlıkla nefes aldığımız her güne

yeliz dedi ki...

yok yav başlar mıyım? asla!

yeliz dedi ki...

:)) makarna da harbi güzeldi yav...

yeliz dedi ki...

maalesef:( sürekli bir negatif enerji var üzerimizde.

yeliz dedi ki...

vay güzelmiş:) Baktım şükretcek bişey bulamıyorum, çalarım bu cümleyi ohhh

Ogrenen Anne dedi ki...

Her sabah yogamı yapıp en sonunda aklıma ilk gelen şey için şükrediyorum, gerçekten insan olumlu başlıyor güne. Ne iyi hatırlatnmışsın. Bu arada araya sıkıştırılıveren havuç candır can :D