22 Nisan 2014 Salı

Okudum izlerim de vallaha!!

Benim bir kitabı okuyup da filmi dizisi çekilsin diye dua ettiğim görülmemiştir. Tercihimi umumiyetle kitaptan yana kullanırım ve kendi filmimi kafamda çektiğim için başka bir yönetmenin çalışmasına, kitapla arasında kuvvetli bağ kuran her okur gibi burun kıvırırım.

Bir kitap diziye mi çekildi, hmm yok, ben kitabı tercih ederim. Misal Masumiyet diye çok başarılı bir dizi var ama ben uyarlandığı Kahperengi kitabını ödünç aldım Elvan’dan, okuyacağım. Zinhar dizi takip edemiyorum. Kurt Seyid ve Shura gibi başarılı başka bir uyarlama dizi de benzer bir karara kurban gitti.


Ama bir kitap okudum ki, - yok lan hayatım filan değişmedi:P - dizisini izlemeyi iple çekiyorum. “Taht oyunları”. Önce bir sarmadı gibi oldu. Dile kolay sekiz küsur sayfa. Sonra bir sardı ki… Emek emek her yere taşıdığıma değdi. Ağır da ha… İşte böyle kitaplar için kindle lazım da kahrolsun içimizdeki kitap kokusu tiryakiliği!

Tabii ki cast yapıldı, roller dağıtıldı, kafamdaki film setinde her tür çekim yapıldı, işim kolaydı senaryo hazırdı ve oldukça rahat okunup anlaşılabilen bir eserle baş başaydım.  Bir de konu itibariyle muhterem kocamın bayılacağı türden bir kitap evet mutlaka dizisi izlenmeliydi. İlker önce kitabı okumama bir mesafeli yaklaştı hani dizisinden vazgeçer miyim diye ama katiyen! Diziyi izlemeyi iple çekiyorum. Serinin diğer kitaplarını okumayı da.

Hani ucuz filan düşürürseniz seriyi edinin bence. Çevirisi de çok başarılı. Özellikle yaz aylarında gideri var ve kesinlikle zaman kaybı değil.

Ay dur ben ucuz kitap nereden nasıl alınır, onu da yazayım tam olsun :P

3 yorum:

okuyanguzel dedi ki...

Okuyacağımdır.

okuyanguzel dedi ki...

Ahu ben

Selen dedi ki...

Dizinin ilk sezonunu izledikten sonra kitabına başlayanlardanım ben. Sonradan hızımı alamayıp 3. Kitabın sonuna kadar okudum yani şu anda oynayan 4. Sezonda(3. Kitabı iki sezona böldüler) neler olacak biliyorum ama dizi keyfini eksiltmiyor kesinlikle. Diziyi de uyarlayan yazarın kendisi olunca seyrine doyulmuyor valla. Kitabını da dizisini de gözü kapalı tavsiye ederim. Kitap daha fazla detay ve hikayenin altyapısını içerdiği için diziyi izleyenlere de ayrıca kitapları okumalarını tavsiye ederim hatta.