22 Temmuz 2013 Pazartesi

Mekanist : Yeni hastalığım

Nihan beni Mekanist'in davetinden haberdar ettiğinde, "hmm dur bi bakayım" dedim. Zira benim gezme tozma işleri, bu yer cücesi aramıza katıldı beridir rafa kalkmıştı. Hatta hiç unutmuyorum Tuba ile yemekteyiz bir akşam, bunun telefonu bildirimden yıkılıyor, "aaa bu ne be?" dedim anlattı, böyle gittiğin yerlerden check in yapıyormuşsun. "Benim profil çok sıkıcı olur be, ev iş ev iş puhahah" demiş sallamamıştım, foursquare mi ne işte, oydu Tubanın kullandığı.

Bu ise Mekanist. Çok daha işlevsel bir şey. Sadece kim nereye girmiş çıkmış değil, "gittiği mekan hakkında ne düşünüyor?" "Nesi iyidir?" "Servisi? Fiyatı nasıldır?" gibi sorulara da cevap bulabiliyorsunuz. Hatta üye olduğunuz ve mekan ekleyip belli bir puana ulaştığınızda "gezgin" ve "guru" olabiliyor, etkinliklere davet edilebiliyorsunuz.
Sohbet ederken Emre ve İlknur'a Mekanist'ten bahsetmiştim. Emre çok iyi biliyormuş, uygulaması varmış ve hatta İstanbul'da o kadar biliniyormuş ki insanlar bir yere gidecekse önce bir Mekanist'e bakıyor, yorumlara göre karar veriyormuş.

Alaçatı'da Nihan ve Zeynep ile buluştuk, beş dakika içinde uygulamasını indirmiş, mekan ve yorum bile eklemiştim. Kullanımı inanılmaz kolay.

Davetin olduğu Alaçatı Kuytu'ya geçtik. Yetkililerle sohbetimiz sırasında İzmir'deki Mekanist kullanımının henüz İstanbul'daki kadar yaygın olmadığını öğrendim.

"Yav sen merak etme ben bu hızla mekan ekleyecek olursam, yakında Mekan-ist değil, Mekan-izm diye anılmaya başlar sizin uygulama" diye iğrenç bir espri yapacaktım ki ileride beni başka etkinliklere davet etme olasılıklarını ortadan kaldırmamak için sustum:)

Hatta şu an itibariyle daveti bile başka bir posta ertelemeye karar vermiş buluyorum, kendimden o kadar nefret ettim:/

Ama siz hala "ıyyy iğrençsin" demiyorsanız, beni Mekanist profilimden takip edebilirsiniz. Söz ciddi yorumlar yazacağım geyik yapmayacağım.

Uygulama üzerindeki sayfamı koyayım, tam olsun:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben hiç kullanmıyorum bir bakayım.
Ahu