29 Temmuz 2013 Pazartesi

Izgara mantar tarifi

Ev işi = gönül işi
Gönülden yapılmadı mı belli ediyor zaten kendini.
Kiminin evi bal dök yala, kimi ölmeyecek kadar hijyen sağlayabilirse ne ala!

Tatildeyken, günlerce arka terastaki masanın üzerini temizlemedim, nasıl olsa kullanılmayacaktı. Tatilin bitmesine yakın İlker’den utandım da terası yıkarken su tuttum, o da gecenin bir vakti bir tarafıma benzedi. Sabah masanın üzerinde çamurdan ebruli desenler vardı.
Kaç kadın bebesinin çiş kaçmış donunun üzerinden atlar da ayağını uzatıp ooh kitabını okur, üstelik de bütün oyuncaklar terasın muhtelif yerlerine dağılmışken? Sayalım, bir ben, iki?
Bok içinde badem kadın olarak yayılır otururum da elime süpürgeyi almam için önce rahatsız olmam lazım.  Rahatsızlık duymam için ise, ya bir parmak toz olmalı sehpanın üzerinde ya da misafir filan gelmeli.
Ben temizlik yapmanın bile bir yetenek  olduğuna inanıyorum. Bu biraz da içgüdüsel bir şey. Yere çay döküldüyse arkadaş duvara da sıçramış olabilir, bir bak değil mi? Yok yav allah seni inandırsın aklıma gelmiyor.
Ev işlerini layıkıyla yapmıyorum, biliyorum, gelişmemiş duygularım, içimden gelmiyor zorla mı? İçimden gelmediği için de olması gerektiği gibi olmuyor.
Allahtan aç kalmayacak kadar değil, harbi güzel yemek yapıyorum. Her boka da tevazu gösteremeyeceğim. Tamam bugün işi gücü bırakıp aşçılığa soyunacak kadar yetenekli değilim ama yemek konusunda içgüdülerime güvenirim abicim. Hiç tarifini bilmediğim ama tattığım bir yemeği yapabilirim pek ala! Abartmayacaksın ama! Öyle portakal soslu ördek filan değil, daha makul şeyler... Mesela mangalda ızgara mantar.
Küçük bir lezzet, yemek bile sayılmaz ama bir mangal sofrasındaki ara sıcak ihtiyacını ziyadesiyle karşılar.
İri ızgaralık mantarları temizleyip saplarını çıkarıyoruz, iyice kurusunlar.
Bir tabağa kaşar rendeleyip içine oda sıcaklığına getirilmiş tereyağını katıyor, güzel bir karışım hazırlıyoruz. Mantarların içlerine karışımı yerleştirip az tuz serpip ızgarada pişiriyoruz.
Beğenmedim diyenin alnını karışlarım mis gibi yemek!


3 yorum:

Gulcin dedi ki...

buraya geldigimiz ilk zamanlar kendimiz yapiyorduk temizligi. mecburen saati 20 euro! Hoh dedim o ne be. Ben iste o zaman anladim temizlik isi bana gore degil. Ne zaman temizlik var ben huysuzun onde gideni. Allahima bin sukur daha uygun fiyatli Sadifemiz geldi de kurtuldum temizlik isinde. Ama Sadifeyi izlerken de sunu anladim: temizlikyetenek isi ve ben de o yetenek yok, bir. Temizlik yapmayi kesinlikle bilmiyorum ve bilinmesi gereken bir seymis, iki :)

Mantarlar sahane Yeliz eline saglik daha ne olsun yahu :)

elif dedi ki...

Aynı ben dedim okurken..Yukarıda saymaya çalıştığın 2 numarada da ben varım kesin.. Mantarlar da elbette ki harika..

Unknown dedi ki...

hahaaahaaa merak etme yalnız değilsin bu konuda o 2. kişi kesin benimdir:abartmıyorum kocam eline alıp süpürüyor artık arada evi:) o derece rezil durumdayım yani:) Amerika ya gittikten sonra anladım ki Türk kadınının ömrü temizlik ve yemek yapmakla geçiyor işte orada olan oldu bana arada yaptıklarımı da yapmaz oldum:)

Bayılırım bende ızgara mantara kaşarlı denememiştim tuz ve tereyağ favorim ama ilk fırsatta deneyeceğim kaşarlı karışımıda ellerine sağlık:)