12 Temmuz 2013 Cuma

Hiç aklımda yokken

Dediğim gibi "Bab-ı esrar" yol arkadaşım oldu o gün ama gözüm tabii yine diğer yolcuların kitaplarındaydı.

Uçağı beklerken kitap okuyan bir kadının yanına oturdum. İçimde ne okuduğunu göreceğime dair bir umut yeşerdiğini inkar edecek değilim, hepimiz beni tanıyoruz. Gel gör ki lanet kadın kitabın kapağını şöyle bir oynatmıyor ki göresin.

Yazılarından çakar mıyım diye burnumu iyice kadının omuz hizasına getirdim, kıpırdandı. Kadın kadın kıpırdanacağına az kitabı oynatsana görelim ne okuyorsun! Ay çatlayacağım. Hayır okumuyorum okuyor taklidi yapıyorum. Karşı çaprazımdaki çocuklardan küçük olanı gözünü dikti bana bakıyor. Çocukların en sevdiği surat ifademi takındım şirinlikler yaptım beni gammazlamasın diye.

Ben şirinlikler yaparken tam karşıma bir adam oturmuş, önünde bir kitap. Hah dedim bunu görürüm belki. Allah seni inandırsın yerde duran çantamdan bir şey alıyormuş gibi bile yaptım, maksat alttan kapağı görmek. Yok koymuş kucağına kitabı, mümkün değil göremezsin. elin adamına sırnaşacak değiliz ya tövbe...

Adamdan vazgeçtim yine kadındayım. Terbiyesiz bir de heyecanlı okuyor ki... Saat! Tabii ya saati sormaktan daha masum ne olabilir? Kolundan saate bakacağım derken hop çeviriverir kitabın kapağını... da işte öyle olmuyor. Hadi kolumdaki saati geçtim, elimdeki telefondan mı bakamayacağım saate?

Yok hayır olmayacak böyle... Sakız çiğnesem ve paketten bir tane de yanımdakine ikram etsem. Var ya süper lan! Bir heyecanla açtım çantayı, puh allah kahretsin tek sakız kalmış. Isırıp yarısı da ikram edilmez ki...

Ulen var ya şu kitabın adını görmek için patlattığım kafayı işe yorsam şirkete genel müdür olurum şerefsizim!

Vazgeçtim. Daha doğrusu totem yaptım. Karşımdaki adamdan ya da yanımdaki kadından hangisi önce kitabın kapağını görünür şekilde tutar ve ben kitaplardan birinin ismini görürsem ilk iş o kitabı alıp okuyacağım! Oh be rahatladım! ....

Artık gönül rahatlığıyla kitabıma dönebilirim derken... Bir mucize oldu ve uçağa girişler başladı, dolayısıyla ikisi neredeyse aynı anda kitapları kapattılar ve birbirlerine gülümsediler. Aynı kitap zevkini paylaşan insanlara özgü bir bağ oluştu aralarında, saniyenin onda biri kadar kısacık bir ana sığan bir bağ... Ve ben hiç aklımda yokken Dan Brown'un "cehennem"ini satın aldım:)

Unutmadan İnkilap Kitabevinde tüm kitaplar %25 indirimliydi, internet fiyatına geldi, benden söylemesi:)

5 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

Dan Brown'un diğer kitaplarında değil ama bunda ilk defa, her tasvir edilen yeri göresim geldi okurken, hadi gidip görmeyeyim bari filmini çeksinler bile dedim içimden :) Kafa boşaltmalık, çabucak giden bir kitap oldu bana..

lale dedi ki...

Yeliz kitabı çoktan aldık.Bir ay falan oldu. Nazlı okudu ve hepimize yalvarıyo nolur okuyun diye:)) Sonra İstanbul'da Cehennem tur yapıcaz...Elimdeki kitap bitsin hemencik ona başlıyorum o zaman

Adsız dedi ki...

çok güzeldi beğenmiştim bu kitabı

Bezen Hindistan dedi ki...

Bak simdi. Kutuphaneden almistim o kitabi ama aman ya sonra okurum simdi geri vereyim diyordum. Vermeyip okuyayim bari:)

Pratik Anne dedi ki...

Alemsin Yeliz. ben de Amazon.com da baktigim kitaplarin altindaki tavsiyelere cok bakiyorum. Bir de Goodreads'de kim ne okumus. Sonra bir de sen varsin.