15 Mayıs 2013 Çarşamba

Sen beni işten atamazsın, ben istifa ediyorum!

Bitmek bilmeyen ateş ve kulak ağrısına son çözüm antibiyotik iğnesiydi.
Hastaneye gitmeden önce sadistçe “sen hasta olmak için elinden geleni yapıyorsun, hasta olurum evde kalırım, içtiğim bir şurup olsun, diyorsun ama o iş öyle kolay değil! Bak iyileşemedin, doktor iğne verdi, şimdi hastaneye gidip iğne yaptıracağız sana” dedim. Bizde yalan yok abicim, kelimesi kelimesine böyle söyledim. Bilsin başına gelecekleri, ağlayacaksa ağlasın, hiç koymaz bana.
Bu kadar lafın üstüne, sedyeye bir güzel uzanıp iğneyi de gıkını çıkarmadan yiyince, ana babası olarak bir süre kendimize gelemedik.  Acildeki hemşire ve doktorlar da dahil olmak üzere açık kalan ağzımızı toplayamadık. Kırk yaş üstü insanlara mahsus bir olgunlukla, bir güzel iğnesini olmuş ve çıkıp gitmişti.
Cuma gecesi itibariyle Arca’nın antibiyotik iğnesine tavrı “Sen beni işten atamazsın, ben istifa ediyorum!” diyen fakir ama gururlu gencin duruşuyla birebir örtüşüyordu.
Olumlu davranışını pekiştireyim dedim, ertesi gün koltukta yan yana otururken, “annecim dün gece seninle gurur duyduk, hiç sesini çıkarmadan iğneyi oluverdin.” deme gafletinde bulundum. Çocuklara özgü o şaşkın ifadeyle gözlerini kocaman açtı, “ben iğne olmadım ki…” “ee oldun ya annecim, dün akşam” “hayır iğne filan olmadım ben!” “hmm peki, akşam bu konuyu tekrar görüşelim” dedim, kapattım. Hemen İlker’i ararsın, “yav bu adam iğne olmadım diyor, anlamamış da ondan öyle olgun davranıyormuş.” Tüh yav biz de bundan sonra şurupla filan uğraşmayız enjeksiyonu dayarız diyorduk.
Ülkeyi terk etmeye karar verdiğimiz Cumartesi gecesi, geç de olsa yine acildeydik. Tabii o hissettirmeden şişleyen hemşire yok, bu defaki iğneyi göstere göstere yapmayı tercih etti. Evet ağlamalar direnmeler yaşandı. Olması gerektiği kadar.
Oh şimdi sadistliğimi yapabilecektim; “sen hasta olmak için elinden geleni yapıyorsun, hasta olurum evde kalırım, içtiğim bir şurup olsun, diyorsun ama o iş öyle kolay değil! Bak iyileşemedin, iğneyi yedin” dedim. Hesapta cüce totosunun sızısını hatırlayacak, bundan gayrı kendine dikkat edecekti.
Hayır öyle olmadı, Arca konuyu büyük ustalıkla kapattı. Ben aynı cümleleri tekrar ettim, “benim işim var” dedi (iş = oyun) döndü sızlayan totosunu gitti. Kaldım öyle. Var ya ben hayatımda bu kadar gururlu adam görmedim.
Üstün çabalarım sonuç verdi ve Arca son  dozda acili yıktı. Muhterem kocam da ben de inceden bir “oh canımıza değsin” çektik, inkar edemeyeceğim. “oy kuzuma kıyamam, iğneler mi olmuş” diye acilden çıkarken, İlker Arca’yı kucağına aldı. Arca daha fena bastı yaygarayı hem ne basmak. Hayda n’oldu derken meğer resepsiyonda duran bir kase kirazı görmüş, acısını unutmuş kiraz çekermiş canı. İki kiraza sustu.
Bugün sorsan “hayır ben iğne olmadım ki, kiraz istedi canım” der kapatır konuyu, adım gibi biliyorum. Hay senin gururun!

10 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Yaw kardesim. Su cocugun bademciklerini mi aldiracaksiniz, geniz etini mi? Bir bilene gozukun de bitsin bu iskence yahu. Hos onun disinda antin kuntin virusler de kapiyorsunuz ama. Oglaninkileri aldirdiktan sonra bayagi bir rahatladikti. En azindan kronik burun akintisi ve kulak enf acisindan.

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun Arca'ya gene de kahramanlık göstermiş koca koca insanlar yaygarayı kopartıyor. O hissettirmeyen hemşirenin nöbet saatlerini bir yere kaydetmek lazım bravo valla.

Unknown dedi ki...

Başlığı görünce "vayy istifa mı ettiş Yeliz" dedim ama Arcaymış:)) çok geçmiş olsun tekrardan havalar ısınıyor deyip teselli bulalım..

laleninbahcesi dedi ki...

hahhaa Lale teyzesinede burnu dūşşe eğilip almaz derlerdi...Biz içimize ağliyoruz:))
?kiyamam ya artik defolsun gitsin bu hastalik...

PINAR dedi ki...

Geçmiş olsun Yeliz.. İnşallah kesin çözüm olmuştur.

arzubdsr dedi ki...

Geçmiş olsun.Ben de Pratik anneye katılıyorum, boğaz enfeksiyonları kronik hale gelince geniz eti ve bademcik ameliyatı işe yarıyor. Bizim kızın 3 haftada bizi ziyarete gelen ateşi 9 aydır ortalarda yok. Sizi okumaktan zevk alıyorum, sürekli yazın olur mu!

Arzu

kisakahvemolas dedi ki...

Allahııım! 2-3 haftadır boğaz ağrısı çekiyorum, bademcikleri olmayan bir insan olarak neremin bu kadar ağrıdığını da anlamıyorum. Sonuçta doktora gidip "iğne" lafını duyunca, zahmet vermemek için geri geri "Oldu o zaman, görüşmek üzereee" diyerekten uzaklaştım olay mahallinden. Oralarda Arca gibi bir çocuk neyseki yoktu, o zaman napardım bilmem...

ÇokBilmiş dedi ki...

Mikrobik bir hastalık geçirmek için ne yapıyor bu çocuk? Ben de bunu merak ettim :)

yeliz dedi ki...

burnu akan arkadaşının sümüğünü yalıyor diyerek geyiğin dibine vurmak istiyorum çokbilmişim:) yok yok hayal gücümü zorlayıp komplo teorisinin b.kunu şöyle çıkarabilirim: orta kulak iltihabı olmamak için burnunun çok iyi temizlenmesi gerektiğinin farkında işte bunu yaptırmayarak orta kulak iltihabını garantilemeye çalışıyor puhahahha

yeliz dedi ki...

çok geçmiş olsun:(