31 Ocak 2013 Perşembe

YEPYENİ BİR DİZİ "günün çorbası" EKRANLARINDA : "PERİŞANLAR"

Günün çorbası ekranları yepyeni bir diziye ev sahipliği yapıyor. "PERİŞANLAR"

Arca yazdı, yönetti, oynadı.
Anası ile babası yardımcı rollerde.

Ateş dizinin kötü adamı. 40 C'nin altına düşmeyerek adrenalini hep top seviyede tutuyor. Tam ateş düşürücüler ile hizaya soktum diyorsun, pat bir anda fırlayarak yürekleri ağızlara getiriyor. Gizli kötü adam, "enfeksiyon baronu", hep perde arkasında ama biliyoruz ki tetikçisi Ateş'ten daha sinsi daha tehlikeli rezil bir herif.

Uzun soluklu ve uykusuz (gece uyudum diyerekten nazar mekanizmasının düğmesine basan salak anaya selam olsun) bir gece bölümünün ardından sürünerek yapılan doktor ziyareti ile ikinci bölümde heyecan biraz düşer dedik. Olmadı. "Tez iki tüp kan alına, virüs müdür nedür tespit edüle!" buyruğu boynumuzu epeyce büktü. Gör götüm laboratuar yolları.

Boğaz kültürü için sahnelenen trajedi Türk televizyon tarihinde görülmemiştir.

İki tüp kan vermemek için Arca'nın başvurduğu entrikayı Hürrem Sultan akıl edeydi o İbo paşanın infazını bunca bölüm beklemezdik.

Dizinin bu bölümünde rol alan figüranların sayısını bilmiyoruz ama rekor denebilir. Hemşirelerin tamamı, doktorlar ve hatta idrar numunesi vermeye gelmiş diğer hastalar da ekranda kendilerine yer buldular. Lakin duygusal sahnelerle bir yere varamayacağı anlayan Arca, Karete Kid Vol.bilmem kaç için önceden çalışmış olduğu uçan tekmelerini icra etmekten kaçınmadı. O sabah tertemiz bembeyaz üniformasıyla iş başı yapmış sağlık emekçilerinin tamamında bu akşam çamaşır makineleri çalışacak. Bilmem anlatabildim mi?


Yaklaşık beş kişinin yoğun çabalarıyla iki tüp kan alındı.

Dayanılmaz bekleyiş başladı. Virüs müydü yoksa antibiyotik diziye konuk oyuncu olarak katılacak mıydı?
Katıldı. Virüs değildi, ağır enfeksiyon ve olması gerekenin yedi katı daha fazla bilmem ne değeri. Şöyle diyeyim bunun da yirmi kat fazlasına hastane yatırmışlardı.

Sahne arkası çekimlerde Arca ve anasının doktorun bekleme salonundaki sızmış karelerinin basına sızdırıldığı konuşuluyor şimdilerde.

Gün içinde de Ateş Arca'nın yakasını bırakmadı. Antibiyotik işe yarayacak mı? Ateş günün çorbası ailesinin hayatından çıkacak mı? Enfeksiyon baronunun başı ezilecek mi?

Hepsi ve daha fazlası çok yakında günün çorbası ekranlarında.

Laf aramızda yardımcı oyuncular "Perişanlar" dizisinin akibetinin "Suskunlar" gibi olması için duacıymış. Daha iyi bir senaryo ile bir sitcom projesi içinde yer almak istiyoruz dedikleri aldığımız duyumlar arasında.

Not: görsel yanıltmasın tabii ki babası ile uyumadı sadece babasının telefonda konuşan sesinin ninni tınısına daha fazla direnemeyerek uyuyakaldı:)

13 yorum:

Evren dedi ki...

Off, çok geçmiş olsun :)

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yeliz. İnsanı çocukların hastalığı kadar üzen bir şey yok.Ama iyi haber yuva dönemi bitip de okul başlayınca sıklık azalıyor.Hem bağışıklık artıyor hem de okulda hasta çocuk oranı yuvadakinden az oluyor.En kısa zamanda iyileşir Arca inşallah.

Adsız dedi ki...

acil şifalar (adile)

moriçe dedi ki...

Çok geçmiş olsun... Ne diyelim bu diziyi beğenmedik yayından kaldırılsın...

Adsız dedi ki...

:(( gecmis olsun @ilkay

Gulcin dedi ki...

of ya. hemen iyiles sen arca biz seni muzur/ yaramaz dizilerin basrollerinde gormek istiyoruz.
kisi tatile gonderelim bence artik. cok calisti yeter.
gecmis olsun yeliz ya.

Cigdem dedi ki...

hic sevmedim yav bu diziyi, cook gecmis olsun, esas oglan hemen sifasini bulsun insallah!

elcince dedi ki...

çok geçmiş olsunn yaa canım kuzum benim..

nil dedi ki...

Nerde abidik gubidik ismini bile bilemediğimiz hastalık önce Berk sonra Arca, önce Arca sonra Berk ...Geçen sene de doktorlarımızın teşhislerinin,tedavilerinin aynı olduğu konulu bir konuşma daha yapmıştık...Harbiden RTÜK bakıyor mu şikayetimize ????

Geçmiş olsun...Lütfen kendini de ihmal etme, aha buraya da yazıyorum

Etkaca dedi ki...

Çökmemiş olsun , Arca iyileş çabucak tamammı

Bizden dedi ki...

çok geçmiş olsun,acil şifalar ...bir an önce geçsin gitsin...

Elif dedi ki...

Offfff Cok gecmis...uzuldum..cabuk gecsin bitsin :((

ruhdagı dedi ki...

Geçmiş olsun. Vallahi bu halleri çeken bilir. Birde sizin sürekli tetikte olma durumunuz var. Kolaylıklar ve sabır diliyorum. Hasta çocuk mu? düşmanım için bile istemem !
Arcamı öperim. Tez vakitte şifa bulmasını dilerim.