18 Aralık 2012 Salı

Arca ilk kez...

... Bir arkadaşından mektup aldı.
Evet Ege bir ev resmi çizmişti, kıyamam Elif'in kafasının eti yiyip postalamıştı resmi, resim Arca'nın eviydi, Arca'ya postalanmalıydı.

Allahtan Arca'ya söylememişim, garibim her gün sorardı kesin mektubu geldi mi diye. Aradan üç hafta geçti mektup geldi. Vaktiyle hemen her Türk kadını gibi Strawberry'den öte beri sipariş ederdim, allah seni inandırsın daha çabuk gelirdi dünyanın bir ucundan. Bizim mektup Karşıyaka'dan üç haftada teşrif edemedi, gözünü sevdiğimin ptt'si.

Mektubu bir heves Arca'ya verdim. Bir heves açtı bir şaşırdı önce sonra bıraktı kenara. Gıcık olmuştu. "Annecim sen de Ege'ye bir resim çizmek istersen postalarız birlikte" dedim. Omuz silkti hayır istemezmiş! Üstüne varmadım çözülüverdi "ben böyle resim yapamıyorum!" Hmm fena kıskanmış. "Eh sen de araba çizersin" "çizmiycem" "karalama yap böyle renkli renkli?" "Yapmıycam."

Üstüne varmadım. aralarındaki beş ay bebeme fena dokunmuştu halbuki onların yaşında tabii ki ayların önemi büyük belki o da beş ay sonra ev yapabilecek ama ona anlatamıyorsun tabii. Dedim ya üstüne varmadım.

Bir taraftan da İlker'le konuşuyoruz, koydu oğlum bizim oğlana kıyamam bizimki pek ilgili de değil beceremiyor da... Bozum oldu tabii.... Eh napalım canım biz de daha iki boyutlu çizimi bir türlü aşamadık normal yani armut nereye düşecek?

Perşembe günü İstanbul'a gittim. Uçaktan inince İlker'i aradım. Benim yolculuğumdan daha mühim bir mesele vardı, Arca gaza gelmiş resim çizmişti babasına. Ulen allahsız anana çizsene ya da anan yakınındayken çizsene. Ama yok bu hep böyleydi, taytay yürür zamanlarında hep ben bakmazken yürürdü allahsız!

Neyse resim bu:

Burnu da yok, burun çizmeyi bilmiyormuş. Böyle de dürüst. Yüzün içi böyle boyanırmış, neeee yoksa bunu babası bu yaşta bilmiyor muymuş?

Neyse canım buna da şükür biz bizim oğlan hala postmodern karalamalar üzerine ihtisas yapıyor sanıyoruz, konu sahibi çizimleri varmış meğer. Ben tabii görmemişin önde gideni olarak resmi sosyal medyada paylaştım. Arca'nın okulunun kurum sahibi gayet normal dedi, burun ten renginde olduğu için görünmüyormuş okulda böyle ifade ediyormuş.

Kıskançlığını da aşmış kanımca zira Egeye cumartesi görüştüklerinde bir araba çizip göndereceğini bildirdi. Artık mektuplaşıyor da cümlemize ve hızlı gonzales ptt'ye hayırlı olsun:)







8 yorum:

nil dedi ki...

Hayırlı olsun :) Dün akşam Berk ver bakim telefonu, feysbak! ta benim resmim var mı dedi , hönk oldum. Sonra sizin sayfalarda gezindik,pttden daha hızlı bir ulaşım bildireyim :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

:)) nasılda neyi yapıp neyi yapamadığını biliyor.. olgun kuzum benim..

Elif dedi ki...

Tamam ptt hizli degil ama heyecani buyuk...hangi posta turunde "acaba ne zaman gelecek" heyecani yasiyorsunuz haaa sorarim size :))))

yeliz dedi ki...

Hahah yerim ben onu:)

yeliz dedi ki...

Sorma sevgi pek olgun:)))

yeliz dedi ki...

Tabii cnım onun zevki başka:)) bir kere zarfın üzerindeki pullar yeter yerim o egeyi ben sana öğretirim diyordu arcaya :))

Adsız dedi ki...

valla bir ptt çalışanı olarak ben utandım:)
baisy

lale dedi ki...

keşke bana da yazssa mektup...