4 Eylül 2012 Salı

Bugün günlerden...

AMİPLİ DİZANTERİ!! Yok artık "bir bu kalmıştı, bizim oğlan bunu da kaptı" söylemlerine girmeyeceğim. Zira önce Allah'ın sonra tıp dünyasının gücüne gidiyor olacak, yepyeni bir hastalık ile tanışıyoruz.
Nazar olayına da hiç girmeyeceğim. Bu karşındakine "bebeme kem gözle bakıyorsun" suçlamasına giriyor ki, doğru değil. Zira ben dururken alimallah kimseye kalmaz nazar olayı. İşkembeden sallamıyorum, Allah seni inandırsın ne zaman içimden (bak içimden söylüyorum, dillendirmiyorum bile) "ne zamandır hasta olmadı, ateşlenmedi" desem bam!! bizim oğlan ateşleniyor.

Halbuki ne güzel bir tatildi. Arca cücesi iki hafta boyunca Çeşme senin Özdere benim gezdi durdu. Tam yazlıkçı modu. Ben de son bir hafta "çikolata renkli sanatçı"ya eşlik ettim. Evet kendisi zenciden hallice:) 50 faktör mineralli güneş koruyucunun pek korumadığı aşikar. Sürekli şapka takıldığından yüzü kararmadığına göre önümüzdeki yaz için yeni kararım "Arca haşema ile denize girecek!"

Neyse Cumartesi döndük eve. Akşama kadar herşey iyiydi. Arca bütün oyuncaklarına onları ne kadar özlediğini tek tek söyledi. Günün yarısı böyle geçti zaten. Akşam ateş bir anda kırklara çıktı. Hemen hiç düşmedi. Ertesi gün ateşi ishal ve kusma takip etti. Derken defalarca ılık duş banyo, kabus gibi bir pazar günü. Bugün soluğu elimizde kaka numunesiyle doktorda aldık. Tam iki dakika kala yetişti numune laboratuara. Sahil trafiğini on buçukta bu denli yoğun beklemiyordum, itiraf ediyorum. Ama burası İzmir, hemşehrilerim yazlıktan pazartesi sabahları ancak öğleye doğru dönerler.

Yetişti kaka. Sonuç amipli dizanteri. Çağlar öncesinde kaldı diye düşündüğüm bu amip kardeş hortlamak için bizim oğlanın bağırsak çeperini aramaktaymış.

Ateş devam, ilaç tedavisi on gün. Antibiyotikimsi bir şey verdiler. Neyse ki yiyor ve bol su içiyor yoksa halimiz niceydi.

An itibariyle ateş düşürücü ve ilaç takviyesi saatini beklemek üzere klayve başındayım. İlker dün geceki nöbetten pek ayakta durabilecek durumda değil. Arca ise birazdan çişe kaldırılıp ilaçla tanışacak. Benimse hala yazasım var.

14 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Hay Allah ya, geçmiş olsun. Bu dizanteri olayı ile biz de tanışmıştık.Benimkilerde ottan boktan hastalandıkları için hiç yabancı değil bu olaylar bana. Aslanım Arca bunu da alt eder nasılsa....

ÇokBilmiş dedi ki...

Yakışıklı Arca'ya nazar değiyor. Çok geçmiş olsun. Size de bol kuvvet, sabır diliyorum.

Oz dedi ki...

Gecmis olsun canim. Cocuklarin hasta olmasina ne vucudum ne de ruhum dayaniyor...En kisa zamanda Arca'cimin ve sizin kendini-zi daha iyi hissetmesi-niz dilegiyle....

turkuaz kıyılar dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Allah dermansız hastalık vermesin...Acil şifalar dilerim...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tekrar gecmiş olsun yelizim. yemek yiyorsa iyileşiyor demek ki.
bu arada evet haşemayla soktuk biz denize havuza ve cok az kısmı karardı :)

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun yeliz.. allah acil şifalar versin. mercan

kara kitap dedi ki...

geçmiş olsun,çocuklar gerçekten çok sık hasta oluyor.sudan olmuş olabilir, benim öğretmen bir arkadaşım da olmuştu.

cuckan dedi ki...

çok çok geçmiş olsun,
çocuklu hayatta başa gelmeyecek yok, ucuz atlamaya bakılacakartık her badire:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Yeliz,
Çok geçmiş olsun.Ege de bayram sonu dizanteri oldu.Ateş 41'e yaklaştı ve devamında şiddetli ishal.Biz hastahanede yattık 4 gün.Yaklaşık 10 tane serumla ancak kendine geldi.Aman dikkat yeterli su alamazsa serum desteğini ihmal etmeyin.Sevgiler.Şafak(Soydan)

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Geçenlerde bizimkilerde aynı sıkıntı olunca yorumculardan biri, amipli dizanteri falan olmasın demişti? Ben de "o ne yaa, öyle bir hastalık kaldı mı" falan gibisinden sallamıştım. Demek kalmış:)) Geçmiş olsun, hem seni hem çocuğu bitirir o illet. Hele bir de kusmuk temizleme kısmı var ki (o konuya ayrıca değinmiştim hatırlarsan) o olmasa amipli amipsiz hepsinin başımın üstünde yeri var!

yeliz dedi ki...

@lale ablacım neyse ki büyüyorlar değil mi? :)))

@çokbilmişim, haklısın anasının nazarı değiyor:(

@özlem, cuckan, mercan, kara kitap, turkuaz kıyılar... çok teşekkürler.

@hülya, o vücudu saran mayolara üşütür diye yanaşmamıştım ama güneş koruyucuların da koruduğu yok bu sene bunu anladım, seneye ciddi önlemlerim olacak.

@ŞAFAK'çım, çok çok geçmiş olsun. Dün yoldayken Öznurla konuştuk, dizanteri olmasın Soydan'larınki de bayramda olmuş, salgın varmış dedi, dediği gibi de oldu:( 4 gün hastane çok hırpalamıştır sizi, çok iyi anlıyorum, çok geçmiş olsun tekrardan, Allah bir daha göstermesin:(

@reyhanım, ben de aynen öyle düşündüm. Bu çağda dizanteri! Ama vallahi oluyor. Kusmuğu hatırlıyorum tabii ama bizimkinin midesi boş olunca sadece içtiği ilaçları kustu, saylanmaz:(

Burcu.. dedi ki...

Çok geçmiş olsun:( Ayaz'da geçen ay amipli bağırsak bişeysi olmuştu, adı dizanteri değil ama yakın akrabasıymış kendisinin. 5 gün iğne+10 gün antibıdı tedavisiolmuştu.
Arca'nın da ilaç flagyl'dır sanırım. 10 gün sürekli kullanılıyordu. Ateş ve ishal 2.gün genelde kesiliyor ama mutlaka 10 gün kullan demişti dr bize. Zaten 10.gün bitiyor şurup. Tadı da berbat bişey yaa:(

Adsız dedi ki...

arca'ya çok geçmiş olsun. en çok annenin nazarı değiyor sanırım.dün, yağmur hiç yataktan düşmüyor diye düşündüm, bu sabah beşte ağlayarak yanıma geldi yataktan düştüm diye.
pınar

elcince dedi ki...

Cok cokgecmis olsun of cok zor cinardagecirdi hem de 2 kez acil sifalar arca kuzusuna