24 Temmuz 2012 Salı

Yazlık için çanta hazırlamak artık çok kolay!

Gerim gerim geriliyorduk. Bizsiz ne yapacak? Nasıl kalacak? Yazlıklara yollasak gider mi, arıza eder mi, anneanneyi babaanneyi üzer mi?

Hiçbiri olmadı, bizimki yakında “ikametimi Özdere ile Çeşme arasında bölüştürün” diyecek.

Önceki hafta sonu niyet Arca’yı bir gece kalmak üzere Özdere’de bırakmaktı, nitekim bıraktık hatta gün ortasında yapılan telefon görüşmelerinde yer cücesinin ne kadar mutlu olduğunu duyup rahat bir nefes almıştım. Gel gör ki anneannelerin yazlığında fazla kalamadı zira benim kafamda röfle paketleri varken bir telefonla İzmir’e dönüş yolunda oldukları haber edildi. Anneannem acile kaldırılmıştı, dönüyorlardı.
Bizim cüce eve girer girmez “yazlık” sayıklamaya başladı. Hemen gitsindi, babaannesi onu hemen alsındı. Halbuki Salı akşamı bizimle kalacak, Çarşamba babaannesiyle yazlığa gidecek, anası da cumayı izin alıp perşembeden damlayacaktı. Defalarca konuştuk ve ortak bir karara vardık : EVET ARCA HEMEN YAZLIĞA GİTMEK İSTİYORDU.


Salı sabah uyandığında bütün oyuncaklarını topladı. Okuldan eve gelmeye zor ikna edilen cüce, "bak babaannen seni almaya gelmiş, hemen gidelim" lafına okulu terk etti. Yaz ıspanağının (semizotu) ardından makarnasını bitirmeye bile gerek duymadan apar topar babaannesinin arabasına bindi ve Çeşme'ye gitti.

Bir telefon... Salya sümük! Katiyen sakinleşmiyor.


Neyse bizim konumuz o değil, işin o kısmı karın ağrısına kaka, anne özlemine bir parça çikolata ile halledildi.

Benim diyeceğim başka... Bu yazlık trafiğinde bir hafta içinde üç mekan değiştiren bebenin çantasını hazırlamak artık bizim evin rutini oldu.


Günün çorbası hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak siz sevgili okuyucularına bebeye hızlıca çanta hazırlama taktikleri sunuyor!

1. Bir küçük el çantasına mutlaka ateş ölçer, serum fizyolojik ve sivrisinek kovucu gibi medikal gereçler. Pek tabii hiç gerekmemesi dileğiyle... Bu çantadan hiç çıkmayacak. Hafta içi kullanmak gerekse bile işin bitince yine çantaya atacaksın.
2. Çanta evin bir köşesinde olacak, yıkananlar çekmecelere değil çantaya direkt tıkılacak.
3. tek kat eşofman uzun kollu penye - her ihtimale karşılık - yazlıklarda bırakılacak.
4. oyuncak ve kitap hazırlama görevi cüceye verilecek.
5. eşyaların listesi yapılacak ki, dönüş yolculuğu anneanne veya babaanneyle yapılırsa herhangi bir şey unutulmasın. (çok işe yarıyor, annem tek çöp unutmamıştı o telaşla dönerken)

Fotoğraflar? Tabii ki alakasız:) Geçen cumartesi Tea&Pot Alaçatı'da geçirilmiş keyifli birkaç saatten kareler... Tertemiz mis gibi minder kumaşları dondurma lekesi olmasın diye bir süre kaldırımda oturduk cüceyle:) "dökülmesin, düzelteyim" ayağına dondurmanın yarısını lüplettim söylemesi ayıp:P


5 yorum:

Deli Anne dedi ki...

ahaha, sonunda gene beni koparttın be arkadaşım:) çok fenasın!

ElfAna dedi ki...

hahahah yarasin:)

Colorful dedi ki...

Cocuk sahibi olmadan cocuk egitimi konusunda super tuyolar aliyorum gercekten :P

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Saçlar süper olmuş bu arada!

k.i.s.d. dedi ki...

Dokulmesin, akmasin duzelteyim benim de cok tercih ettigim bi yontem:)))))))