8 Haziran 2012 Cuma

Suç duyurusu: Kürtajı yasaklamak cinayettir

Tecavüze uğrayanları geçtim, devlet bakarmış!


Gençlik hatalarını geçtim, gelecekleri kararacak gençleri geçtim.

Kendini bilmezin biri de "anne kendini öldürsün" mü demişti?

Farkında mısınız bilmem ama son yıllarda %1000'leri aşan "kadına şiddet ve ölüm" vakalarından tutun da kürtaja kadar adım adım kadınlara bir soykırım uygulanıyor.

Diri diri kız çocuklarını da gömün de tam olsun!

“Annem kürtajda öldü. Ben ilkokuldaydım o zaman, bilmiyordum kürtaj ne. Okulun bahçesine geldi, beni öptü, ‘Doktora gidiyorum’ dedi. Onu bir daha görmedim. Öldü. Okula gelmezdi hiç, vedalaşmak istedi. İçine mi doğdu acaba? Kürtajın riskli olduğunu biliyordu demek. Gittiği yer, doktor muayenehanesi bile değildi. Dördüncü çocuğu olacaktı. İstemedi belli ki. O kadar istemedi ki, ölümü göze aldı. Biz üçümüz, annesiz büyüdük. Şimdi, kendi çocuklarım var. Hiç kürtaj olmadım, annem yüzünden mi, bilmiyorum. Olsaydım da ölmezdim herhalde. Hastaneye giderdim, iki saat sonra evime dönerdim. Zor olurdu. Ama ölmezdim. ‘Kürtaj cinayettir’ dediğinde Erdoğan, bunu düşündüm. Annemin ilkel şartlarda kürtaj olması cinayetti! Kim bilir nasıl biri, kim bilir nasıl bir yerde yapmıştı. Annem kurbanlık gibi gitmişti oraya. Cinayetti tabii. O yüzden, asıl kürtajı yasaklamak cinayetmiş gibi geliyor bana şimdi. (Zerrin.)”

Yazı buradan alınmıştır.
Ekrandan bildiğim birkaçıyla görüştüğüm İzmirli anneler kürtaj yasasına tepkilerini gösterdi.
Hepsi eli öpülecek anneler!

Haber ve fotoğraf buradan alınmıştır.

"İzmirli anneler, son zamanlarda çıkarılması gündemde olan kürtaj yasasına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenleyip, basın açıklaması yaptı. Sloganlar atan topluluk, yanlarında getirdikleri oyuncak Bebek ile askıları yol ortasına bıraktıktan sonra sesizce dağıldı.

Sosyal medyada örgütlenen 'İzmirli anneler' grubundan 80 kişi, son günlerde çıkarılması gündemde olan kürtaj yasasına tepki göstermek amacıyla, Alsancak Kıbrıs Şehitleri'nde, saat 20.30'da biraraya geldi. Topluluk, Kıbrıs şehitlerinde 'Razı değiliz olmayacağız, haklarımızı savunacağız', 'Benim bedenim benim seçimin, devlet elini bedenimden çek', 'Özgür tercihim yasaklanamaz, güvenli kürtaj yasaklanamaz' ve 'Altyapısı olmayan kararı durdur' sloganları eşliğinde caddenin girişine kadar yürüdü. Ellerinde 'benim bedenim ve 'Benim kararım' afişleri taşıyan topluluk adına Evren Kurultay basın açıklamasında bulundu.
Kurultay açıklamada şunları söyledi: "Başbakanın ve hümüketin toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadın bedenini, doğurganlığını ve cinsiyetini hedef alan politikalara hayır diyoruz. Kürtajı yasaklamak için başlatılan sürecin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Kürtaj değil, asıl kürtajı yasaklamak cinayettir. Kadınların özgür tercihiyle yapılan güvenli kürtaj yaşam hakkıdır, kısıtlanamaz, yasaklanamaz. Biz İzmirli anneler kürtajı, başlatılan sürecin, Başbakan ve hükümetin kadın bedenini hedef alan siyasetini derhal durdurulmasını talep ediyoruz" dedi.
Ardından kadınlar yanlarında getirdikleri oyuncak Bebek ile askıları yol ortasına attı. Bir süre daha slogan atan topluluk daha sonra sessizce dağıldı."



3 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Süpersiniz :)
Aynen katılıyorum.

Cigdem dedi ki...

harikasiniz Izmirli anneler!

ayak izleri-sevgi dedi ki...

kürtaj günahmış.. günahsa benim kardeşim sanane.. niye dert oldu bilmem bu kadar.. önce tecavüzcülerin 1-2 ay yatıp çıkmasını engelleyin siz..geri zakalı bunların hepsi..