20 Haziran 2012 Çarşamba

Olacağı bu! “Feminist ananın maço oğlu”

Geçen hafta sonu Evren’lerin yazlığına gittiğimizi anlatmıştım.


Tülin Su Arca’yı elinden tutup evde hatta komşu evlerde gezdirdi. Bir ara yukarı çıkıp uzun bir süre oynadılar.

Sonrasında sohbet sırasında aramızda geçen diyalog…

“Arca Tülin Su’nun oyuncaklarıyla oynadınız mı?”

“Evet, o kız ama arabaları var biliyor musun?”


Hadi bakalım başla anlatmaya… Niye arabası olmayacakmış evladım? “Kız O!” Kızların arabayla ilgisi olmazmış!

Ulen senin anan, halan, babaannen, anneannen, teyzen de kız ama hepsi araba kullanıyor!

Ben kızmışım, onun babasıyla oyununa katılamazmışım. Kızmışım ben, onun oyuncağını tamir edemezmişim. Var ya öyle bir tamir ederim ki aklın şaşar.

Ulen var ya bu yaşıma geldim feminizm, kadın erkek eşitliği konularında kimseyle çatır çatır tartışmak zorunda kalmamıştım. El kadar velede işin yoksa anlat dur!
Hani desem ki etraf hep böyle bir fikri pompalıyor… O da değil. Zira bizim oğlan kız arkadaşları tarafından sürekli ters köşe ediliyor. (Misal Şimşek Mcqueen hayranı, doğuştan tamirci Cansu...misal araba çarpıştırmayı Arca’dan iyi beceren komşu kızı Melek Naz ve son olarak oyuncak arabalarıyla günümüzün konusu olan Tülin Su)
Cansu'nun geleceği gün özellikle Şimşek Mcqueen'li takımını giydi,
Cansu seviyor diye:)
Uzun lafın kısası ben bu kadar anlatıyorum, etrafıma terör estiriyorum, cinsiyet ayrımcılığı mesajı verenleri paylıyorum, feminizmin kitabını yazıyorum filan… bizim oğlan sürekli bir kadın erkek ayrımcılığı peşinde.

Hani diyorum geceleri gizli gizli haber kanallarını açıyor da devlet büyüklerinin(!) demeçlerini mi dinliyor?

Yakında "3 çocuk... kürtaj yasağı....kadınlar çalışmasın..." demeye de başlar mı? Var ya ç.künden tavana asarım şerefsizim, hah işte buraya da böylece yazıyorum!

6 yorum:

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Sen asmazsan ben asarım zira bugün topyekün erkek ırkından nefret ettiğim bir günümdeyim!Yarın sabah halıları sildir de kendine gelsin cüce!!!:)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

:)) arcam daha küçük annesi.. büyüyünce herşeyin daha bir farkında olacaktır..
sıkıyosa olmasın :))

Adsız dedi ki...

bu kadar despot anneye çocuk ters tepki veriyo demekki.. ahh izmirin kadınları sizde olmasanız bu ülkede adam gibi yetişen erkek kalmayacak, keşke bazı kesimler gibi 3 çocuk yapabilsen de yeliz hepsi bu şekilde yetişse:(( mercan

alisnur dedi ki...

1 haftalık tatilin ardından arabadayız evimize dönüyoruz, hava sıcak, bezini çıkarttım. amanın nerdeyiş oglumun ç.kü dedim. basladı aglamaya. anne pi.pim yok, yerdeee diye yas tutuyor adam. guluyoruz diye daha da sinirleniyor. o gün bugun adı pi.pi dir. sen ç.k deyince aklıma geldi yine.

yeliz dedi ki...

reyhan:)))

evet yiyorsa sevgi:)

Mercan, ne güzel sözler yav sağolasın

alisnur çok tatlıymış, kıyamam, ne önemli değil mi?

Evren dedi ki...

Yeliz,
O oyuncaklar yüzünden başımıza gelmedik kalmadı zaten, bilahere yazacağım ama Mercan'a kesinlikle katılıyorum ve destekliyorum :) Senin gibilerin doğurması lazım erkek çocukları.