19 Haziran 2012 Salı

Kararlar aldım blog...

Kız çocuklu ailelerle görüşme yasağı koydum kendime! Hatta ikinciyi kız bekleyen muhteşem güzellikteki hamile annelerle de ilişiğimi bundan böyle kesiyorum!


Bu kız çocukları insanı erkek evladından soğutur şerefsizim!

O cana yakınlık, o sosyallik, o sevecenlik, çıtırlık güzellik, o misafirperverlik...
Evren’leri ziyaret etmek insanın üzerinde böyle bir etki yaratıyor maalesef !

Yavru Su denen yavruyu al, bir güzel 180 derece ters çevir, işte sana Arca!

Cana yakınlıktan sınıfta kalan, sosyallikte bütünleme sınavlarını zor geçen, sevecenlik desen, en iyisi deme boşver… bir oğlan annesi olmak hoş bir şey değil, söyleyeyim yani. Yoldaki kardeşini benimsemiş. Bizimki mütemadiyen sakin görünmesine rağmen Deniz’i tenhada sıkıştırsa gözünü oyacak canavarlıkta, hala alışamadı, içim şişti.

Görmesem “küçücük çocukta misafirperverlik ne ola ki” diye ben de sorardım ama bizimkinin şaşkın anası mayoyu bırak tek kat yedek bile getirmediği için bizimki havuza giremiyor diye kendisi de girmedi, üstelik tamamen kendi hür iradesiyle…
Arca kirazları ekmeksiz götürürken zavallı Deniz'e anasının parmağını
dişlemek düştü:)

“Çocukları karşılaştırmak ne ayıp şey” diye bıkbıklayana fena dalarım, karşılaştırırım kardeşim, mal mahsul meydanda! “Eh sen de bir tane daha yap, kız olur ne güzel olur” şeklinde ara gaz vereni çok pis paylarım “ya tutmazsa ya bir tane daha erkek olursa?” Kumar kumar bir yere kadar!

Şaka bir yana…

Evren’in doğum günüymüş, harika komşular ve muhteşem anne babasıyla ve sürpriz bir konuk oyuncuyla güzel bir kutlama yaptık. O kısacık ziyaretimize kahkahalı bir sohbet ve hem dede hem de komşu teyze doktor olunca ayaküstü bir Arca muayenesi sıkıştırdık.

Sürpriz? Gülçin be!! Gülçin!! Hem de yazlıkları burnumuzun dibiymiş. Sohbetimiz yolda da devam etti. Bu gidişle her İzmir’e geldiğinde de devam edecek.

8 yorum:

Bizden dedi ki...

Evren'e nice mutlu seneler.Valla ne yalan söyleyeyim bir kız annesi olarak evet farklılar,cilveliler ama bizimkinin de erkekten pek bir farkı yok.non stop hareket.(maşallah)Gülçin'de okudum sevindim buluşmanıza,günler hep keyifli olsun Arca'ya sevgiler...

Evren dedi ki...

Arca gibi kibar ve uyumlu bir oğlan çocuğunu bulmuşsun bunuyorsun derler insana :) Ne kadar sakin, ne kadar tatlı dilli ve uyumluydu. Ben de bilseydim böyle bir oğlan olacağını annemlerin erkek çocuk formulünü uygulardım :P Bir de çocuk ne yapsın, kandırmışsınız yaşın tutmaz diye, meğer doğuştan şoförmüş, yıllarca engellenmenin acısını çıkarmaya çalıştı :P Şaka bir yana, çok sağolun geldiğiniz için, çok güzel geçti sayenizde, yine bekliyoruz mutlaka. Dünya tatlısı Arca'mı da kocaman öpüyorum :D

Evren dedi ki...

Çok teşekkürler Bizden! Bizimki de aynen merak etme, non stop hareket. Kolay gelsin çok! Sevgiler...

gonca keskin dedi ki...

:) bu özelliklere sahip kız çocuğu mu nerde :) benim kızımı "dikenli tel" diyerek zorla sevebiliyorum düşün yani, Arca hem çok tatlı bi kere..

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Aaaaaaaa kocamanın karısı gülçin mi yoksa?

cenebaz dedi ki...

Yoooo, Arca'ma laf söyletmem, söyleyene de anası da olsa kızarım:)) Valla kardeşini de erkek istemiş, bebek beklerken de hep erkek çocuğu olsun istemiş biri olarak erkek çocukların da yeri ayrı. Üstelik ömür boyu sana aşık olacak bir erkek:))Biraz daha büyüsün evde hep 2-1 galip olacaksınız. Ama kız olaydı hep 2-1 mağluptun:)) Yakışıklımın o güzel yanaklarından öpüyorum.

Adsız dedi ki...

görüşmeyelim o vakit :P

ancak benim ufak conconu görünce arcayı öpüp başına koyabilirsin soyleyeyim :)

concon

Gulcin dedi ki...

Hala saskinim Yeliz koskoca cesmede bu kadar yakin oturuyor olmamiz inanilmaz :) Cok mutlu oldum bu gorusmeyle ben cok iyi geldi bana tesekkurler :) Salca yiyor musunuz salca :) nasil tutmus aklinda inanamiyorum hala :)