18 Haziran 2012 Pazartesi

baba demişken ...

Hani İlker'in D.I.Y.'ından (do it yourself, Türkçe meali : elin armut mu topluyor kendin yap!) bahsetmiştim ya...
Hani yazlığın bahçe yolunu döşemesinden...

Annesi "İlker babasına çekmemiş, o bir çivi çakamazdı" şeklinde bilgilendirmişti beni. Demek ki genlerle alakalı değilmiş... Demek bu meziyet babadan oğula değil kayınpederden damada geçiyormuş. Zira benim babam bu DIY olayının kitabını, hatta tarihini ve hatta ansilopedik setini yazar. 

İşi gücü bırakıp da emekli olduktan sonra yazlık babamın hobisi oldu. Ciddiyim, her yıl yazlık yeni bir eklenti, yeni bir proje kazanır. Yaptıklarını sayamam hafızam o kadar müthiş değil.

Geçen yılın barbekü şahanesinden sonra kendi projelendirip imal ettiği ve hatta monte ettiği ve hatta bizzat içinde pizzadan güvece, pideden kebaba pişirdiği fırın da portföyüne katıldı.

İşte bu da torun dede fırın barbekü hatırası... 


Önümüzdeki kış için kalorifer kazanı imal etme projesinden "yav bir klima takar ısınırsın" şeklinde optimize bir fikirle vazgeçirdiğimizden beri, o hiç durmadan çalışan beynin içinde hangi yeni projenin temelleri atılıyor şimdilik bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek şey, İlker'in dinlendiği yegane yer bizimkilerin yazlığı... Zira oradan ondan çok çalışan başka biri var, o sadece dinleniyor...

3 yorum:

kara kitap dedi ki...

dede torun çok güzeller.maşallah,allah babana sağlıklı uzun ömür versin. becerikli erkeğe hasretiz vallahi.ne babam, ne kayınpederim ne de eşimin elinden iş gelmez.3 aydır arka balkonun lambası patlak, değişecek. 4 yıldır çamaşır askısı yapılacak vb. sayısız iş var, ama yapacak kimse yok.

Adsız dedi ki...

demek ki bu kelebek etkisi yav, baban becerikli çalışkan, kocan da becerikli çalışkan yeliz.. benim babamda otururdu, kocamda oturur:) evlendiğimden beri yıllardır çakılacak 2 çivi var, tablo asılacak diye, boşanıp evi boşaltacağım hala çakılmadı:)) cemi cümlemizin başına inş... mercan

ÇokBilmiş dedi ki...

En büyük hayalım bir taş fırınım olmasıdır :)