4 Nisan 2012 Çarşamba

İyimserlik elini üzerimizden çekmesin, e mi?

Uzun çok uzun bir yolculuk için hazırlık bunlar.


Üç aylık kitap sipariş orucumu bozdum. Hazırlığı bahane ettim.
Arca, yeni kitap istiyordu, “Van Gogh ve Ayçiçekleri”... Van Gogh mu çizmiş yav bunları nefis resimler… Çin’den aldım diyeceğim, dönüşte vereceğim, kafalayacağım kısaca kendisini:P

“Mumuk harfleri öğreniyor” da vardı listede ama yarın gelecek.

“Çocuklarda sanat eğitimi”ni geçen Nurturia’da sormuştum, tavsiye edildi! Zira bizim oğlanın sadece karalama yaptığını, daire çizmekte ve sınırlı boyama yapmakta anarşik davranışlar gösterdiğini öğrenmiş, bu konularda ne kadar eksik olduğumu fark etmiştim. Sahi bir çocuk hangi yaşta ne tarz resimler yapar, nasıl yaklaşmalı, yaratıcılığını köreltmeden sanatla resimle haşır neşir olmasını nasıl sağlamalı? Bir bilenden öğreneceğiz işte!

“Küçük ressamın çizim kitabı” ise yeni peydah olan sanat takıntımın içgüdüsel bir uzantısı kanımca. İçeriğini okuyunca büyük çocuklar için sanmıştım ama 4 - 7 yaş kategorisinde satıyorlar. Süper bir kitaba benziyor, Susan Stricker’a sorsan önerir mutlaka ama Arca için bir süre dolapta bekleyecek kanımca.

Yeniden düşün”ü okuyup trafikte sıkıştığımdan beri kişisel gelişim kitaplarıyla arama mesafe koymuştum. Sonra “Evrenden torpilim var” rüzgarı esti gürledi. Benim gibi “kişisel gelişime ihtiyacım yok kardeşim, ben gelişmiş bir organizmayım” diyenlerin bile hoşuna gittiğini görünce, uzun yolculukta çerez niyetine gider dedim, aldım. Bakalım ne kadar gelişeceğim?

“Bir yumak mutluluk” pek aperatif bulduğum sonra da bok attığım için pişman olduğum “Küçük mucizeler dükkanı”nın devamı kanımca. 5 TL’ye uzun yolculuk için çeşit yapmış oldum.

Bahsetmiştim değil mi, ben yolculuğa en az dört kitapla çıkarım, manyak mıyım neyim: )

Yoğun bir günün ardından masama teşrif eden kitaplarla mutlu olmak… Ancak iflah olmaz iyimserlere göre bir şey olsa gerek…

Bu ara hayat öyle sıkkın ki tek temennim iyimserlik elini üzerimizden çekmesin, aman diyim: )

4 yorum:

Deli Anne dedi ki...

güle güle okuyasın dilerim.. gelsin iyimserlik ve güzellik hepimiz için:)

laleninbahcesi dedi ki...

oh benim de kitaplarım geldi bugün ben de pek mutluyum.

Çocuğu kafalayacaksın demek ben de seni ihbar etmezsem:)

www.macerakitabim.com dedi ki...

Söylemeden duramadım, ben de zorla oğlanın kafasına sanatı kenarından köşesinden sokmaya çalışan bir anne olarak, Altın Kitaplardan yeni çıkan Sanat Etkinlik Kitabını önereceğim. Diğeri şimdilik biraz zor gibi. Oğlumun okulunda (2 ye gidiyor) bu sene de sizdeki kitabın benzer çalışmalarını yaptırıyorlar:)
Güzel gezmeler ve keyifli okumalar dileklerimle

Fatma dedi ki...

Güzel seçimler dört kitap iyi olmuş bence işin bittiğinde gez gez nereye kadar otur otel odasında kitabını oku değil mi ama:))
Not: Çinlilerin hamurlu içi meyveli tatlılarını çok seviyorum benim içinde bol bol ye:)