15 Mart 2012 Perşembe

"Bu yanlışı kabul etmiyoruz!"

İlker malum son iki haftadır sabah 06:00'da kalkıp Çeşme'ye gidiyor, akşamları da o koltukta, ben Arca'nın kollarında uyuyakalıyoruz. Kendisi ile iki kelam etmişliğimiz yok. Neyse azmettim, onunla uyandım ve hemen haberi verdim; "Pazar günü 16:30'da Cumhuriyet Meydanının sahil kesiminden Gündoğdu'ya kadar Arca ile yürüyüşe katılacağız, haberin ola!"

Uyku mahmurluğundan sebep, kesinlikle hatırlamadığım kısa bir diyalog geçti aramızda. An itibari ile benim anarşik olduğuma dair bir fikir var kafasında, artık ne söylediysem :)

Ben pek sabah şekeri değilimdir, hatta hiç değilimdir, ancak sabah kabusu olabilirim. Dolayısı ile kendisini ikna etmeyi daha ayık olduğum bir saate bıraktım. Zira bunun anarşizmle ilgisi yok. Partiler üstü, politikalar dışı bir durum bu, bu bizim geleceğimiz... Yanlış yapılıyor, biz de anneler ve eğitimciler olarak sesimizi duyuracağız, ileri demokrasi hakkımızı kullanacağız, değil mi ya?

Uzun lafın kısası muhterem kocamı anarşik olmadığıma ve bebemin masum dimasına anarşik tohumlar ekmeyeceğime ikna eder etmez soluğu yürüyüşte alıyorum dostlar.

Kalabalık bir yürüyüş olacak. İzmirli anneler, okullarla ve sivil toplum örgütleri ile iletişime geçti, her kanaldan duyuruluyor. Üstelik sadece pazar da değil,

15 Mart Perşembe akşamı saat 18.30’da ve 16 Mart Cuma akşamı saat 18:30’da Gündoğdu Meydanında oturma eylemi de yapılacak.

Eğitim; bir ülkenin, bir toplumun kaderini tayin eder. Eğitim, gündelik siyasi tartışmalar içinde heba edilecek bir alan değildir.


Eğitimde yapılacak yeni düzenlemeler, reformlar, başta siyasi partiler


olmak üzere, eğitimciler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, medya vb.


tüm toplum kesimleri tarafından yeterince tartışıldıktan sonra olabildiğince

geniş bir mutabakat ile yapılmalıdır.

4+4+4 Kesintili Eğitim ile ilgili yasa teklifinin henüz kamuoyunca yeterince tartışılmadığı, çok

farklı görüşlerin

ve eleştirilerin olduğu izlenmektedir.

Bu durum ülkemizin geleceği ile ilgili


çeşitli kaygıları beraberinde getirmektedir.


BASIN AÇIKLAMASI

İzmirli anneler, çocuklarımızın geleceği için TÜM İZMİR HALKINI 15 Mart Perşembe akşamı saat 18.30’da ve 16 Mart Cuma akşamı saat 18:30’da Gündoğdu Meydanında oturma eylemine; 18 Mart Pazar günü saat 16:30’da Cumhuriyet Meydanı sahil kesminden Gündoğduya yürüyüşe davet ediyor.

Katılımcıları emzik, yaka ve düdüklerle bu eylemlere davet ettiklerini belirten anneler, sadece okula başlayacak olan çocukları olanların değil, torunlarımızı ve onların torunlarını düşünerek, duyarlı tüm vatandaşlarımızın yanlarında yer almalarını bekliyorlar. Daha önce N.Ç olayında yine tepkilerini dile getiren anneler, bu kez değiştirilen Milli Eğitim Yasasının ülkemizin gerçeklerine uygun olması, uzmanların fikri ve görüşü alınarak oluşturulması gerektiğini savunduklarını belirttiler ve 11.03.2012 - Pazar günü değiştirilen Milli Eğitim Yasasını desteklemedikleri için bu eylemleri düzenleyeceklerini bildirdiler.

İzmirli anneler grubu sözcüsü ; “ Çocuklarımızın siyaset malzemesi yapılarak, onların hayatını etkileyecek kararların, hiçbir bilimsel temeli olmayan bir anlayışla çocuklarımıza dayatılmasına karşıyız. Bu yasa ile çocuklarımız hayatı tanımadan meslek seçmeye zorlanıyorlar. Bilimsel verilere dayanmayan, siyasi amaçlarla hazırlanan MİLLİ EĞİTİM yasasını red ediyoruz. Çocuklarımızın geleceğini istiyoruz. Biz İzmirli anneler grubu olarak Milli Eğitim Yasası ile karartılmak istenen geleceğimiz için bize katılın, geleceğinize sahip çıkalım diyoruz” dedi.


4 yorum:

aysema dedi ki...

Sevgili Yeliz,
Duyurunu hem kendi sayfamda hem de facebookta duyurdum. Haber verdiğin için çok teşekkür ederim. Yüreğimle yanınızdayım...

Elifin Terazisi dedi ki...

Tüm yüreğimle yanınızdayım.

Fatma dedi ki...

Yeliz ben de blogumda duyurdum. Görüşürüz:)

Cigdem dedi ki...

süpersiniz izmirli anneler, kim tutar sizi, keske katilabilseydim:).