12 Mart 2012 Pazartesi

Alıştıra alıştıra...

Bu yandaki kahveyi bırakma fincanı. Her gün kahvemi içtiğim maşrapanın üçte biri hacminde. Reflü teşhisini ve kahveye gelen yasağı müteakip hemen vedalaşamadım kafeinimle.
"Alıştıra alıştıra ..azalta azalta" yöntemini uygulayayım diyorum. Ki buna ben de inanmıyorum. Zira yara bandını çeker gibi hızla sıyrılabilirsin alışkanlıklarından. Sigarayı bir günde "bıraktım" diyen ve 8 yıldır içmeyen ben ile sık sık "azalta azalta" bırakmaya çalışan ve hala içen bir İlker örneği var önümde. Kısacası anlıyorum bu işlerin ne demek olduğunu ve bırakamayacağımı şimdiden biliyorum. Alışkanlıklarından sıyrılmanın bir başka yöntemi de yerine yenisini koymaktır. 21 gün yenisini devam ettirirsen yeni alışkanlığın eskisinin yerini alır. Ferrarisini Satan bilge kitabı mıydı? Hatırlayamadım. Neyse...

Yine de ilk iki adımı attım.

Önce öğlen yemek sonrası Türk kahvesini hayatımdan çıkardım. Geçen hafta son sabah kahvemle jübile yapmak istiyordum ama henüz bu önemli karara hazır olmadığımı fark ettim ve daha küçük hacimli fincanla yoluma devam ediyorum.

Bu fincan ofisin "kahveyi bırakma" fincanıymış. Ofisçe kafein bağımlısıyız maalesef :( Şimdiye kadarki istatistiklere göre bu fincan ile kahveyi bırakabilen olmamış.

Benim derdim de tamamen bırakmak değil, azaltabilir miyim acaba?

Acaba bu ufaklık reflüye karşı verdiğim savaşta bana yardımcı olabilecek mi? Göriciiz:)

4 yorum:

tedarik dedi ki...

Zordur alışkanlıklardan vazgeçmek birde bu vazgeçmeler mecburi ise dahada çekilmez oluyor

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Yerine rezene çayı koy desem çok mu acımasız olur:))))

Adsız dedi ki...

günde 1 fincan kahve kuralını denesen işe yarar mı? ben 1 yıldır bunu deniyorum çoğu zaman işe yarıyor.. mercan

yeliz dedi ki...

evet tedark cidden öyle...

Reyhan çok pis tepelerim seni:P

Mercancım aynen o kuraldayım şu anda. zaten bir bu filtre kahveyi içerdim bir de öğlen yemek sonrası türk kahvesi, öğleni kaldırdım. iyi gidiyor şimdilik. bunu da bırakmak istemiyorum be!!