1 Şubat 2012 Çarşamba

Zogi-Maskeli Fare-Minik balık-Ormanda doğum günü partisi- Müzisyen inek sırma

Arca’nın bazı dönemleri kitap takıntısına saplanır kalır.


Bir ara Findus’a sağlam küfrediyordum. Bir de tek kitap olduğunu iddia ettiği seriler var. Büyük ayı, küçük ayı serisi gibi… Üçü bir arada okunacak, işte o kadar.

Bu aralar beş kitap takıntısı var, yeni de değiller ya neyse…

Zogi-Maskeli Fare-Minik balık-Ormanda doğum günü partisi- Müzisyen inek sırma.

Bu kitapların hepsi ile geçmişte tek tek okutma münasebetlerimiz oldu, ama son zamanlarda “hepsi birlikte okunacak”a dönüştü. Bir türlü yırtamıyorsun, yakaladı mı okutacak.
Bunlar ne seri, ne de benzer konulara sahip kitaplar. Tek ortak paydaları boyutlarının aynı olması, o kadar basit!

Allah biliyor ya beşini birden okumak işkence. Hele uyku öncesi.. Yırtmak için denemediğim ikna yöntemi kalmadı, hiç biri sonuç vermedi.
Klasik "pelüş hayvan konuşturma sanatı"mı konuşturdum bir akşam. Tavşan çok yorgun olduğunu söylüyor, sadece tek kitap okuyalım diyordu. Arca saftiriğim hemen kabul ediyordu. Geçen akşam sökmedi. Tavşana Yumoşu destek gönderdim, yok yemedi. Demek ki pelüş hayvanların uzmanlık alanı giyim kuşam imiş. Hatta Tavşan ile Yumoş ciddi bir polemiğe girdiler. Arca bile sıkıldı. İçinden “okumamak için bu kadar kasacağına okuyuverseydin, şimdiye uyumuştuk” diye geçirdiğine kalıbımı basarım. Baktım tınmıyor, Yumoş ile Tavşan bir oldular: “Bak Arca gel sadece Zogi’yi okuyalım, bak hepsini okuyalım diye ısrar edersen seninle uyumayacağız!” (Tehditkar pelüş hayvanlar birliği)

Arca “eeeh uyumayın!” dedi, ikisini birden yataktan aşağı attı ve bütün kitapları kucağıma yığıp “OKU!” buyurdu. Oğlum diye demiyorum karşısındakini döt etmekte üstüne yoktur.

Zaman kazanmak için içeri gittim, İlker’e anlattım, dalgasını geçti. Çok pis koydu be! Döndüm odaya, son bir umut: “annecim bunların arasından bir kitap ben seçeyim, bir kitap da sen seç. İkisini de okuyalım, ne dersin?” dedim. Şerefsizim sükunetle kabul etti.
"en güzel çocuk uyuyan çocuk" temalı sanatsal çalışma.

Sabah yine aynı beş kitap kucağında (kocaman kitaplar, taşıyamıyor da, çok komik ) baktım İlker’in peşinde. Puhahah sen benimle dalga geçer misin? Oku bakalım hem de sabah hem de işe geç kalmışken… Demedim tabii, kıyamadım, bir gece önceki taktiği anlattım. Ben çıkarken Nadire ablayı kafalamaya çalışıyordu, “hepsini okuyalım hepsini”…

14 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Fotoya bayıldım. Öperim al yanaklardan

Cebimdeki renkler dedi ki...

O nasıl güzel uyumak ya... Yanına kıvrılıp uyumak geldi içimden...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Yakaladımmı affetmiyorlar her gece aynı sahneler bizde de yaşanıyor bir aralar saklıyordum ama artık oda fayda etmiyor çünkü evde çığlık kıyamet kitaplar aranmaya başlanıyor anneeeee kabulmus diye diye el mahkum bir kucak dolusu hikaye kitabı okunuyor inan bazen 1 saati buluyor. Babaya ara sıra götürüyor çünkü baba okadar hızlı okuyorki ben bile anlamıyorum kaytaracak ya taramalı tüfek gibi başlıyor okumaya doğal olarak çocuk da her akşam beni esir alıyor.Naparsın :)))

Selen dedi ki...

Bende Efe büyüsede kitap istesede okusam diye bekliyorum ama anlıyorum süper zevkli değil :)) O uyuyan pamuk varya ben onu yerim. Ayrıca çok alemsin. Ayrıca da ben sana çok benziyorum ben sadece bunları senin kadar açık dile getiremem, seni her okuduğumda tebrik ediyorum. Benim blogum hhtp://efebuyurken.blogspot.com

Evrim dedi ki...

Parça parça bir sürü şey :))

Resmi çok sevdim. Melek, melek...

Termal pijama, termal pijama denilen bu mudur?

Bizim de 3 kitap okuncak takıntımız mevcut. Ama bunu biz yaptık biliyorum :))

Müzisyen inek sırma ile yıldızımız bir türlü barışamadı. Aynı konu üzerinde dönen yetenek yarışmasına bayılıyor ama :))

nil dedi ki...

:))) Ben bu poza bayıııldıııım.Nerde lan benim vesikalık fotoğrafım?

Ayrıca Arca hafiften birine benziyor acaba kime kime kime ,inat, kafasını koyduğunu yapacak illa,sanki zıplıyor tepiniyor olduğu yerde ya kime ya kime :P

Özge dedi ki...

bir sürü şey yazabilirdim ama resme kitlendim kaldımmmm...

yeliz dedi ki...

ben de kuzumu öperim hayat hocam:)

aynen, ben de fotoğrafı çektikten sonra kıvrıldım yanına mis gibi uyku kokuyordu:)

haha tarkanın annesi bizde de okuyucu benim maalesef babaya pek okutmuyor:(

Selencim ilk vakitler çok güzeldi ama b.ku çıktı olayın:)unutmadan izlemeye aldım blogunu:)

Evrimcim evet bunlar termal dediklerinden ama gece sadece bunlarla yatırmıyorum bu ara pek soğuk. buradaki durum şu: Bunları o gün dışarı çıkarken açık havada yürüyeceğiz diye içlik olarak giydirdim. Arabada uyudu, yatağına yatırırken üst kat kıyafeti çıkardım, öğle uykusunu içliklerle uyudu:)

NİL!!! seni aramam lazım. kaç gün oldu konuşamadık:( senin vesikalık bu hafta tiyatroya gelecekti, piç oldu:(

yeliz dedi ki...

ne demişler Özge, "en güzel çocuk uyuyan çocuk:)"

alev ertürk dedi ki...

ohhhh misss :)) öpüyorum o al yanaklardan,güzel kuzm benim ne de güzel kıvrılıvermiş bayıldım :)),bak şimdi odasında yatan al yanaklıyı gidip öpesim geldi ben bi öpüp geleyim :))))

Evren dedi ki...

Okuyun çocuğun kitaplarını yav! Bu nasıl güzel bir uyumaktır böyle, kıyamam ben ona :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

bu kadar mı güzel uyunur ya.. geç karşısına saatlerce izle.. ayrıca bu çocuğun kitap aşkına da bayılıyorum.. allah nazarlardan saklasın..

Gulcin dedi ki...

okuyuverin ama yazik diyecektim ki bir an kendimi ayni kitaplari ustelik bes tane ust uste her aksam okurken dusundum hemen vazgectim yeliz. kandirin siz en iyisi olabildigince Arca'yi :) yalniz nasil guzel uyuyor yanina kivrilasi gelir insanin. :)

teknededogumgunu.com dedi ki...

o ne güzel bir uykudur öyle :) ısırarak uyandırmak lazım ama... nice mutlu ve sağlıklı seneleriniz olsun inşallah, doğum günü kutlu olsun..