12 Şubat 2012 Pazar

Son üç haftadır, her hafta sonu öncesi, bir ateşlenme... "Antibiyotiksiz atlattık şükü yarabbim" şeklinde başlayıp Meksika dalgası ile sona eren bir sevindiriklik hali. Lakin bu sevinç uzun sürmüyor ve birkaç gün içinde tekrar aynı döngünün içinde bir cüce! 
 Bu hafta içerisinde ateşin ateş sayılacak kadar çok, ateş düşürücü içirmeyecek kadar az olduğu bir kaç gece bizi acaip gerdi.
Taa ki Cuma akşamına kadar... Uykuda 38,4 C görünce toparlandık gittik doktora. Uzun tetkikler... Bize kalsa MR bile çekilmeli.... Lakin en son röntgen Ekim'de çekilmiş en son hiç sağlıklı değil! Ama kan alınabilir! Doktor, çocuğu delmeyelim der, ben onu üç hafta boyunca her allahın günü deldiler, bişey olmaz derim. Dediğim olur. Kan tahlili....
 Vücutta enfeksiyon var. Nerede bilmiyoruz, ama var ve geçen ay içmedik diye sevindirik olduğumuz antibiyotik başımızın tacı yine... Geçen yılı yaşadıktan sonra antibiyotik içirmemeye çalışmak bizim özelimizde şımarıklık olur kanımca...
Bu arada Arca'nın saçlarını hala kestirmedik ama ben kestirdim, hem de enikonu kısa yav!
Sadakatiyle övünen Yeliz'in 5 yıllık kuaförünü aldatması da başka posta kalsın...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

oyyy geçmiş olsun arcaya... yanlız en çok dikkatimi çeken kısım en son ekimde röntgen çekildi diye röntgen çekilmedi mi ben radyoloji (röntgrn teknikeri)olarak bir ilçe hastanesindeyim küçüçük bebelere o kadar sık film çekiyoruz ki anlatamam çünkü burda röntgen çektirmenin bir tedavi yöntemi olduğunu düşünüyorlar ve ısrarla istiyorlar bide neresi ağrıyorsa orasını değdirmeye çalışıyorlar ki çabuk ileşsin!!! çok üzücü ama gerçek...
bu arada arca uzun saçlıda çok yakışıklı ELİF

Leylak Dalı dedi ki...

Bence de uzun saçlı çok yakışıklı, elleme çocuğun saçlarına. Biraz kıskanıyor musun yoksa kızlar elimden alır diye:))
Bu kadar endişe etme lütfen hepimizin çocuğu böyle büyüdü, bunlar yuva çocukları sürekli birbirlerine bulaştırıyorlar. Hele eski doktorlar bu kadar özen bile göstermezdi dayarlardı antibiyotiği. Havalar ısınmaya başladı, dertler bitecek. Öperim her ikinizi de:)

yeliz dedi ki...

Elifçim doktor uzun uzun ciğerlerini dinledi, sonra da "daha ekimde röntgen çektirdik, hırpalamayalım çocuğu bişeysi yok" dedi. Ona kalsa dediğim gibi kan testi bile yaptırmayacaktı. bilmiyorum ki, röntgen radyasyon değil mi elifçim?

Leylak ablacım inşallah. havalar düzelse de kurtulsak bu döngüden. Allah beterinden saklasın:) buna da şükür

Fatma dedi ki...

Geçmiş olsun Yelizcim.

Elif dedi ki...

ahh kuzum yaaa bıraksın artık şu hastalıklar peşini :((

Tekir dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yeliz...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çok geçmiş olsun. arcanın en iyi doktoru sen oldun yalnız. kan tahlili ısrarın çok iyi olmuş.

yeliz dedi ki...

sağ olun arkadaşlar, olsun be bunlar mühim değil vallaha, heyecanlanıp rahatlamayı seviyorum ben:) di mi ama hülya:) ilker benden daha beter, yakında uzmanlığımzı alacağız doktor çırağı olaraktan:)

Selen dedi ki...

Yeliz'cim geçmiş olsun tatlı Arca'ya. Hemen iyileşsin, sende "cüce iyileşti" yaz :)
Benim cücede evde koşarken düştü alnını duvara vurdu, şişti morardı cmt sabahı haftasonuna MÜTHİŞ bir girşi yaptık :( Neyse bunlarla geçmiş olsun diyelim.

alev ertürk dedi ki...

öncelikle arcama geçmiş olsun umarım çabucak toparlar,kuaför olayına gelince ben de sendenim okuyunca fena güldüm hatta yalnız değilmişim diye :) dün yiğiti traşa götyürdük güya onu bırakıp kendim saçımı başımı kestirip bakım yaptırdım ya pes diyorum valla kendime :)))