22 Şubat 2012 Çarşamba

Boş boş bakıyorum ekrana...

Boş boş bakıyorum ekrana...
Boş boş Fenerbahçeliler'in tepkisine bakıyorum. Ağlayışına, başkanları için örgütlenmelerine, boş boş....
Şikeyi sorgulamıyorum, detayları zaten bilmiyorum, hani benim takımımın başkanı böyle bir şeye karışmış olsa takımımı bu duruma sokmuş olsa, kanımca tam tersi davranırdım. Ama benim empati kuramamamın sebebi bu değil, zira ben Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasına da karşıyım, çok önceden şaka yollu yazmıştım.

Boş boş bakmamın sebebi, bu milletin gençliğini ben tepkisiz sanıyordum, değilmiş yav!
Ben yanılmışım, utandım!
Ben boş boş ekrana bakadurayım Bekir Coşkun pek güzel anlatmış hissiyatımı, Allah razı olsun...

BEKİR COŞKUN: YÜZÜNÜ SARI-LACİVERT BOYA UTANCINI GÖRMESİNLER


Sarı Lacivert...


İlker Başbuğ kaleci olsaydı...


Kapının önünde “Yalnız değilsin” diye bağıracak sarı lacivertli bir ordu olacaktı...


Ama sen kalk Genelkurmay Başkanı ol...


*


Mehmet Haberal...


Binlerce çaresiz hastanın yaşamını kurtaran organ naklini kendine dert edin... Bir tam teşekküllü hastane kur tırnağınla...


Ankara’nın bozkırında bir orman yetiştir...


Ortasında bir üniversite, on binlerce genç yetişsin...


Böyle yalnız kalırsın işte...


Oysa futbol takımı kurup başkanı olsaydı...


Arkasında on binler olacaktı...


*


Bizim can Mustafa...


Halı sahada top koşturmak da mı gelmedi aklına, gazeteci olacağına...


*


Doğu Perinçek, Tuncay Özkan...


Nedim, Ahmet, Barış’lar...


Soner Yalçın...


Bir takım işte...


3 bin, 5 bin kişi mahkeme kapısındaydı...


*


Ama Fenerbahçe taraftarları başkanlarını yalnız bırakmadılar...


Hiçbir sivil toplum örgütünün yapamadığını yapıp, sivil inisiyatifin demokratik baskı hakkını kullanıp, binlercesi toplandı oraya...


Yıllarca, “Bu futbol spor değil” diye yazı yazmış, futbolu sevenlerin diğer ulusal meselelere ilgi duymayışına kızmış birisi olarak...


Özür dilerim...


*


Sürü olan bizmişiz...


Ne rektörler, dekanlar, hocalar, günahsız akademisyenler götürüldüğünde üniversitelerin sesi çıktı...


Ne parasız eğitim isteyen ya da duvara yazı yazan öğrencileri içeri kapattıklarında gençlik umursadı...


Ne gazeteciler yıllardır hücrelerde çürüdüğünde medyanın ve medya örgütlerinin yeterince kılı kıpırdadı...


Ne hukuk bittiğinde hukuk adamları, ne bilimsel özgürlük tükendiğinde bilim adamları, ne sendikalar çökertildiğinde işçiler, ne Türkiye satıldığında sermaye, ne aç kaldığında yoksul böyle bir tepki gösterebildi...


Fenerbahçeli yaptı bunu...


*


19 Mayıs, 23 Nisan, Ant, Gençliğe Hitabe, modern eğitim, büyük devrim, çağdaş yaşam , hukuk devleti, laiklik...


Cumhuriyet...


Atatürk...


Kendisini yaratan tüm değerlerin üzerinde tepindiler de...


Bir millet umursamadı bile ...


*


Bari yüzünü sarı lacivert boya ...


Utancını görmesinler...

7 yorum:

Esra dedi ki...

Aziz Yıldırım'ın tutukluluğunu haksız bulmakla birlikte nasıl acınası bir durum içindeyiz değil mi düşününce? Ne duyarlı gençliğimiz varmış, boşa duyuyormuşuz endişe!

Çok güzel demiş hepsini Bekir Coşkun yine.

Burcu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

haklı adam yüzümü boyamaya ihtiyacım yok utancımla kıpkırmızı gezmek istiyorum. sistem bizi öyle köşeye sıkıştırdıki sesin çıkarsa aç kalırsın beynimize kazındı mercan..

nil dedi ki...

evet çok haklı ama bir yere kadar, bugün daha söyledim,hiç kimse hiç kimseye sahip çıkmadı bugüne kadar diye. orada olabilmek için içim gidiyor. Ben desteğimi iletecek yollarımı buldum, iletiyorum zaten.

Ama başkası için yapmadım. Üstelik aynı haksızlığa maruz kalanlar için.Şike hikayedir, olmuştur ama tek olduran biz değiliz, adaletse eger herkese adalet !!!!

Suçlu bulmaya yürek lazım ayrı konu!!!Pankart açıldı sandıkta görüşeceğiz diye!

Yine oynanan bir oyunu izliyoruz bence.

Benim bünyemin kaldıramadığı yüzünü sarı lacivert boya utancını görmesinler bu cümle beni itiyor.

Bizler futbolla doğduk, futbolla büyüyoruz ve büyütüyorum evet spor değil, başka bir şey.

Taraf olduğunu açıkça gösterebildiğin, dayına bile küfürün serbes olduğu kendini ifade etme, egonu tatmin etme, hırsını kamçılama, gururunun okşanması Fenerbahçe.Alırsan başkanımı, yollara çıkarım.Bakma şu an kıçımın üstündeyim, gidemiyorum ama ben yapacağımı yapıyorum,başkanıma desteğimi bizzat iletiyorum.

Ben oturduğum yerde! hepimiz gibi, bahsi geçenler için kuduruyorum yapılanlara ama yalan değil hiç düşünmedim balkona bile çıkıp bağırmayı.

Yüzümü utancımla boyarım ama sarı laciverte boyadığımda utanmam mümkün değil, anca şeref duyarım. Anlatmak istediğini bu cümleye gerek olmadan anlatmıştı zaten. Daha da okumam, isteyen istediğini düşünsün, bir Fenerli kadar bile olamadık demek zaten küçültme gibi ben bozuldum arkadaş. O kadar.

Esra dedi ki...

Nilim,
sen yanlış yorumladın bence, biraz fanatikliğin etkisi var sanıyorum böyle düşünmende :)
Bu fenerbahçe ya da fenerbahçeli yazısı değil, onlar üstünden insanların duyarlılıklarının eleştirildiği bir yazı sadece. Bu kadar toplanan insan gs li ya da bjk li olsa da aynı sonuç çıkarılacaktı yazıdan.
Hani demiş ya futbolu sevenlerin diğer ulusal meselelere ilgi duymayışına kızmış birisi diye, söylemek istediği bu sadece, ya da benim anladığım bu :)

nil dedi ki...

Esracığım, demek istediğini anlıyorum severim normalde adamı, doğru hak verdim, aynen düşünüyorum, tepkisizliğimiz, koyun halimiz doğru.ama bam telime bastı, yazıyı Fenerli taraftarı alkışlıyorum diye bitirse, bizim yapmadığımızı yaptı,helal olsun dese tamam.

Anlamıyormuş zaten bu futbol olaylarını.Satır arasında bir küçümseme durumu var. Diğer takımlara laf söyleseydi, o taraftar bozulsaydı :P Ben yüzünü sarı lacivert boya utancını gizle lafından damarlarımda dolaşan renk sebebiyle sinirleniyorum. Empati yapamıyorum.

Yoksa; duyarsızlığımız diz boyu, adam haklı, ben dahil oraya gitmek için imkanları denedim.Başka hiç birşey için adım atmadım, doğru mu değil, ama o lafı demeyecekti.kanım almıyor:)

nil dedi ki...

Ayrıca bu takım olayına duyarlıyken, diğer olaylara da duyarlıyım amca bilse keşke, ama ben düşüncem uğrunda yürüyüş yapsam beni içeri alırlar amcam da belki bundan bir hareket başlatmamıştır Can Mustafası için! ama Fenerbahçeyi destekliyor diye yürüyen bir grubu içeri almaya yürek ister. Toplu halde elinde bir yazı yürü bakalım, yürütüyorlar mı, ama her hafta bir sürü insan elinde bayrak, pankart maç için topluca yürüyebiliyor,yürümüyor mu?