26 Ocak 2012 Perşembe

BAM! ATEŞ!

Parmak hesabı yapıyorduk İlker'le. Mart ayına kadar iki defa daha böyle ateşlense yırtarız. Ocak ayını böyle kapatırız... diyorduk geçen defaki hastalıkta. Ayını doldurmadı bu sefer.

Bir gün, bir enfeksiyonu kimden nereden kapmış olabileceğini intikam tıslamasıyla sormuştum Arca'nın doktoruna. O da "ne yapacaksın? intikam mı alacaksın?" demişti, gülmüştük. An itibari ile böyle bir hissiyatın içindeyim. Aynı soruyu bugün sorsa, "evet" diyebilirim, zira böyk geldi.

Yine de beterinden saklasın diyoruz, şükrediyoruz.

Bugün doktoru arayıp haber verdik durumu. Bugün 42,3 C'lik bir ateşi düşürdüğünü anlatmış İlker'e. 38'i bile beklemeyin, takibi sıkı yapın, tedbiri bırakmayın demiş. Feci bir salgın varmış.

Arca hasta olduğunda çalışan anne olmaktan nefret ettiğimi daha önce de söylemiştim. Yine söylüyorum. Çünkü ben artık işyerime "çocuğum hasta, gelemiyorum" demeye utanıyorum. Çünkü anane babane bakıcı baba... kimse fark etmiyor, beben hastaysa annesini istiyor işte o kadar!

Canım sıkkın. Yazdım rahatladım, gözlerim kapanıyor, gidip yanına kıvrılacağım saat başı kalkmak üzere bir süreliğine gözlerimi yumacağım.

12 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Yeliz bu salın kırdı geçirdi ortalığı benim kızların okulundan biliyorum. Bazen iki üç çocukla ders yapmak zorunda kaldılar. Cancanım 15 gün okuluna gidemeyecek. Ateşler içinde yattı günlerce. Zatüre başlangıcı demiş doktor en sonunda. Aslanım Arca'ya çok geçmiş olsun diyorum.

Fatma dedi ki...

Geçmiş olsun Yelizcim, Allah şifa versin, kolay gelsin sana, anlıyorum hislerini.

yeliz dedi ki...

Yapma be Lale ablacım çok geçmiş olsun cancanıma, kuzum benim. inşallah hastane yüzü görmeden evinde atlatır miniğim.

Çok sağol Fadişim ya çok sağol

ZEYNEP dedi ki...

Yelizcim geçmiş olsun.. Öyle iyi anladım ki hislerini ne desem boş.. Kolay gelsin arkadaşım, çabucak iyileşsin kuzu..

paranoya dedi ki...

Gecmis olsun Yeliz. Bir an once iyilesir umarim Arca.

Cigdem dedi ki...

Gecmis olsun, acil sifalar.

Selen dedi ki...

Yeliz'cim geçmiş olsun. Off of işte çalışan anne olmanın insanın en zoruna gittiği anlardan biri daha. Dilerim oğluşun en kısa zamanda iyileşir.

nil dedi ki...

Of ya offff :((((

Evrim dedi ki...

Posttaki 42,3 ü gördüm bir an Arca sandım gözlerim yerinden fırlayacaktı. Utanç verici ama o bilmediğim ama Arca olmadığını öğrenince "oooh" dediğim kuzu da, Arca da tez zamanda toparlasın. Geçmiş olsun...

elif dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Aynı ateş bizde de var.Çok can sıkıcı ve 10 gün olmadı daha bir öncekini atlatalı.Sadece ateş ve mızmızlık.Çok zor oluyor gerçekten.Umarım çabuk geçer..

alev ertürk dedi ki...

çok çok çok geçmiş olsun arcama :(( ne zor di mi kuzuların hasta olması hele de çalışılıyorsa bi an düşündüm de ben kendim için bile utanırdım izin alırken şu an çalışsaydım ki çok istiyorum hem kendime hem yiğite nasıl izin alırım bilmiyorum düşüncesi bile fazlasıyla sinir bozucu :(((( maalesef tüm hepimiz de durumlar aynı çocuk olunca konuşulan konuların bile çoğu hastalık üzerine ben çoğu zaman bloğa bile yazarken utanıyorum artık :(((((
ama öyle böyle büyüyor kuzular işte öpüyorum ateşten al al olan mis yanaklardan,umarım çabuk atlatırsınız allah güç versin yelizcim ...

Pratik Anne dedi ki...

Gecmis olsun 6.5 yillik tecrubeme dayanarak soyluyorum, ne zaman kendime veya kocama, "bak cocuklara bilmemne zamandir bilmemne olmuyor" desem, aksamina olur. Ogrendim, agzimi da beynimi de tutuyorum. :)
Umarim biran evvel iyilesir Arca.