9 Aralık 2011 Cuma

Festival

Üzerinden iki gün geçti demeyin derbi maç dediğin 90 dakikada oynanıp bitmiyor arkadaş, en az bir haftalık bir festival havasında geçiyor.


Maçtan önceki gündü, ben Arca’yı uyutup kitaplarını paketlemeye oturdum, arka fonda bir ses goool diye bağırıyor, Van Hooijdonk!! Haydaaa ben bu ismi biliyorsam kesin nostaljik bir karşılaşmadır. Bingo, 2003 FB GS’ye geçirmiş, şort ve oyuncuların saç modelleri seneyi şıp diye ele veriyor zaten, maçın eski olduğunu bilmek için futbol otoritesi olmaya gerek yok, modadan az buçuk anlaman yeterli!

Muhterem kocamla muhabbet olsun diye iki çift kelam ediyorum (aslında dilimi tutamıyorum desek daha doğru olur) “Fenerliydi ama pek severdim bu adamı, çok güzel gol atardı.” Benim bu Ermanvarimsi yorumuma İlker sadece iç geçirip ekrana kilitlendi. 10 sene önceki maça olan ilgisi uzmanlarca incelenmeli. Adam beni sallamıyor ama ben hala konuşuyorum “maç yarın ama her yerde maç konuşuluyor, nasıl iş bu ya, festival gibi…” diyecek oluyorum, tüm samimiyeti ve masumiyeti ile açıklama yapıyor “ama bu DÜNYANIN en büyük derbilerinden!”

İyi de tamam da maç işte.

Maç günü geldi çattı, Arca İlker’den işte tam da o saatlerde daha olgun bir insan profili çiziyordu. Dört çift iki çocuk on kişi bizde toplanacağız, niye? Maç var. O korkunç yağmurun altında otobanda 40 ile yol aldım. En son böyle bir yağmura yolda yakalandığımda Arca karnımdaydı, koca karnıma “korkma evladım, eve sağ salim götüreceğim seni” diyerek güya cesaretlendiriyordum. Nadire abla gebeş Gül’ün canının çektiği güzel mamalar yapmış, İlker alışverişleri tamamlamış, bana salata düştü. Topluluğun 99% u GS’li olunca eğlenceli oldu tabii. İlker o gün çocuklar gibi şendi.

Arca Cars DVD’si izler, Poyraz Arca’nın balıklarını parmaklamaya çalışırken biz de Zeyneple mutfak tezgahına dayanıp çerez ve bira arası muhabbet ettik. Aylar var ki görüşememiştik. İşten güçten, bebelerden ve gelecekten ne çok sohbet sığdırdık, bir çay demlenme süresine…

Maç bitti ama telefonda, televizyonda, dost sohbetlerinde ve bak blogta bile hala maç var, bir sonraki derbiye kadar…

2 yorum:

nil dedi ki...

1319 gün sonra..konuşurlar,konuşsunlar... bir daha ki derbiden sonra nah konuşurlar:) Bize lazımdı,ruhsuz &//&/+&**** yüzünden,neyse İlker'e selam,tebrikler,sevinmek hakkıdır.
imza: yenilsendeyensendetaraftarınseninle :)
not: seni diğer takımlı saymıyorum sayamıyorum,ayrıkotum:)

Nil dedi ki...

nedense şimdiye kadar hiç centilmen bir fenerbehçeliye rastlamadım. asla biri şimdiye kadar tebrik etmedi bir GS lıyı. oysa biz hödükler hemen "tebrik ederiz" diyoruz. Malız biz ya.
Ruhlarında magandalık var bu fenerlilerin :)

Bak nil'e. önce lafını sokmuş sonra ayıp olmasın diye yarım ağız tebrik etmiş :)