18 Kasım 2011 Cuma

Hoşgeldin antibiyotik

"Çocuğa antibiyotik vermeyelim aman ha!" laflarını bizim telaffuz etmemiz zaten ironik oluyor, üç hafta boyunca antibiyotikle yaşamış bir çocuk var elimizde, bizim numunemiz bu, yapacak bir şey yok.

Yapılan bir dolu tahlil sonucu herhangi bir çocuğun kapabileceği bir enfeksiyon çıktı. Neyse ki...

Doktora kalsa, hasta çocuk "Arca" olmasa ve o çocuğun ailesi biz olmasak muhtemelen bu kadar tantana olmayacaktı. Bir boğaz kültürünün ardından antibiyotik ile sonuçlanacaktı. Lakin gerçek dünyada durumumuz bu :(

Bir de şu Novalgin damla var. Ateş kırk dereceye yaklaşmadıkça ve ateş düşürücü saatine epey zaman olmadıkça vermemek en iyisi. Çünkü en basitinden vücudun enfeksiyonla savaşını durduran bir nane. Tercihen savaş verilmesi daha iyi. Akşam vermemek için serin sularda İlkerle banyo yaptılar. Ateş kırka yaklaşırken bu keyif nerden geliyor anlamadım, çocuk işte. Neyse bir şekilde düştü.

Sonra Arca ile beraber uyuduk, İlker de salonda uyuyakalmış. Bir uyandım 40,2! İlkeri uyandırdım, o bile telaşlandı. Saate baktık tamam ilaç saatine geliyor ama beklemez. Ani kararla Novalgin damlayı dayadık.

Bu arada kıllanıyorum ama çaktırmıyorum. Hiç 40,2 gibi değil, gecenin üçünde gayet de konuşuyor filan. Bir daha baktık, 38,5! Hay bin kunduz! Ulan boşuna dayamışız çocuğa damlayı!

Eh yapacak bir şey yok, içti bitti. Evet bu da bir anne salaklığı olarak kayıtlara geçebilir.

Şimdi işe dönmem lazım, öğlene kadar en azından bitirmem gerekenler var, bir yazıp çıkmak için gelmiştim.

Geçmiş olsun mesajları için teşekkürler.

9 yorum:

Fatma dedi ki...

Geçmiş olsun. Kış bastırdı ya bizim kuzular artık böyle olur, sağımız solumuz hasta şu sıralar, kolay gelsin, tez iyileşsin Arca kuzusu.

laleninbahcesi dedi ki...

geçmiş olsun Yelizcim. Çocuklar 40 derece ateşte bile bizim gibi serilmiyorlar. Yetişkinlerde tehlikeli oluyormuş bu kadar yükselme. Biz de ne 40 lar gördük. Hatta korkar dereceyi geri çekerdim.
Sevgilerimi ve tüm iyi dileklerimi gönderiyorum Arca'ya

Oz dedi ki...

Canim benim, kiyamam hem sana hem de Arcama, biliyorum sıkma canını desem de birşey değişmeyecek ama aklımız sizde, dualarım ve tüm pozitif enerjim de yanınızda:).Opuyorum kocaman, Özlem uyumaya kacar :)

Nil dedi ki...

Çok geçmiş olsun. ne ilaçlarla ne ilaçlarsız olmuyor maalesef.

ZEYNEP dedi ki...

cok gecmis olsun Yeliz' cim! :(

Burcu.. dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yelizim. Ayaz her bakteriyel enfeksyonda 40'ı görür mutlaka. 41'e dayandığı bile çok oldu. Aniden değil kademeli yükselen ateşse çpok panikleme, vücutları kaldırabiliyor.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

canım geçmiş olsun.. ya ateşi olunca bende çok telaşlanıyorum.. kendine haksızlık etme lütfen..

Selen dedi ki...

Geçmiş olsun. Dilerim en en kısa zamanda iyileşir bıdık.

yeliz dedi ki...

Çok sağolun arkadaşlar.

Lale ablacım resmen normal insan gibiydi, inanamadım o kadar ateşe!

Bırcı yavrım ne diyorsun, allah kolaylık versin ben acayip telaşlandım yav resmen bittim!