16 Eylül 2011 Cuma

Kışa hazırız !

Arca okula artık yarım gün olarak başladı. Orada arkadaşlarıyla takılmayı sevdiğini söylüyor. Okul sahibi ile İlker konuştu, Arca’nın uyumlu bir çocuk olduğunu, önceleri Ümit ablaya çok baplı olduğunu ancak şimdi okula iyice alıştığını anlatmış. Güzel…
Yarım gün başlatırken öğle uykusunu orada uyumasını istedik öncelikle. Çünkü öğretmeni de yarım günden tam güne geçerken tek yadırgamanın uykudan kaynaklanabileceğini söylemişti.

Şimdi Ümit abla onu 1-2 hafta önce sabah 11 gibi bırakacak akşam üstü 16:00 gibi alacak. Ekim ayından itibaren sabah o bırakacak, akşam biz alacağız. Böylece kademeli olarak “Umid”inin okula bırakıp okuldan alma gibi alışkanlıklarını değiştirmeyi umuyoruz.

Bu arada Ümit abla, çalışkan titiz başak burcu kadını, evde Arca’nın yokluğunda sıkılıyor. İlk gün ütüleri bitirdi. (O yapınca bitiyor, ben yapınca çoğalıyor, anlamadım gitti) Sonra etrafı sildi süpürdü, derken halılar geldi. Biz de bu süreçte madem bütün günü evde geçirecek itinayla oyalama formülleri geliştirdik.

Bamya!! Arca’nın kışlık bamyalarını vakti varken halletmesi için hafta sonunu beklemedim, İlker’in annesine haber ettim, pazara uğrasın diye. Meğer kışlık domates varmış aklında, kendisi de bilmiyormuş tam nasıl yapıldığını. Hemen atladım, Ümit abla biliyor, beraber yapın bizim evde diye. Domatesleri, kavanozları yüklenmiş geldi. Birlikte hazırladılar. Sonra kırmızıbiberler közledi. Barbunya getirmiş, buzluktakileri gösterdim, doğruca İlknur’lara yollandı. Pek haz etmediğim taze börülce de. Kimse böğürtlene rağbet etmeyince, o da reçel oluverdi hemencecik.

Annemden gelen pazılı börekleri de yerleştirince, bizim buzluk özlenen görünümüne kavuştu.

Bu kış Ümit abla rahatlığı da olmadığına göre çok organize olmam lazım. Artık ütüleri, yemeği, hemen her ev işini Ümit ablaya kakalamak yok! Silkinip kendime gelmeliyim. Arca'nın okulundan gelen yemek listesine göre yemekleri önceden planlamalı, Pazar günleri mutlaka pazara gitmeliyim.

Sıra geldi cücenin hazırlıklarına. Okula yedek kıyafet küçük küçük halloluyor. Vaktiyle büyükçe hediye gelmiş eşofman takımlarının envanteri çıkarıldı, eksikler belirlendi. Sonra şimdilik eski ayakkabılar yıkanıp iç mekana hazırlandı ama içime sinmedi. Hadi şimdi yarım gün, sonra bütün gün ayağında ayakkabı, rahatsız eder be minik ayakları. Ev ayakkabısı gibi bir şeyler edinmeli, en azından bez spor ayakkabısı bulunmalı. Termal atletler geçen haftadan alındı, stoklandı.

Havalar biraz daha serinledi mi, bir gardırop detoksu da Arca’ya yapacağız tam olacak.

Son olarak maaile grip aşımızı da olduk mu tamam, kışa hazırız!

Unutmadan; okul ilk meyvelerini verdi ve Arca da enfeksiyon bebesi oldu okulun geri kalanı gibi. Öyle çok hasta oldu ki Arca, okuldan kapacak bir hastalık kalmadı diye fazla iyimser bir fikre kapılmışım. Ateş nöbetleri şimdiden başladı...

9 yorum:

lena ile başbaşa... dedi ki...

Hazırlanalım bakalım,yinelim şalçaları kışın,ellerine sağlık yeliz ablacım :))

kuzunun annesi dedi ki...

Kresin yemek listesi nedir anlamadım , sen mi yolluyorsun yemegini ?

kuzunun annesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yeliz dedi ki...

sağol Lena:)

Yok be hayat, aylık yemek listesi veriyorlar, hani yemek yaparken çocuğun öğlen yediğinden başka bir şey koyalım önüne akşamları, derdim odur yani. dün misal makarna yemişler, akşam da makarna vardı:) arcaya göre hava hoş tabii de...

nil dedi ki...

Kreş işi tamam gözüküyor,önemli olan sen yapınca çoğalan ütüye de çözüm bulunması derim:))) senin yavaştan,birinin boş gününü yakalaman lazım,senin ruh sağlığın,benim senin blogunu okuma zevkimden mahrum kalmamak için sana yardımcı kadın(lar) öneriyorum:))

Cebimdeki renkler dedi ki...

Yine bir solukta okudum, hızımı alamayıp 2008 kayıtlarına kadar gittim :) İyi sardım sizin sayfaya valla :) Bu arada son derece organizesin gibi geldi bana zaten. Hem çalışıp hep hepsine herşeye yetişmek iyi bir organizasyon yeteneği gerektirir ki sende fazlasıyla var. Kış hazırlıkları bile şimdiden tamam baksana :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Bu arada kendi blogumda sizden bahsettim kısacık, umarım bir sakıncası yoktur.

Cebimdeki renkler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yeliz dedi ki...

Nilim yavrum o ütülere çok yakında çare bulacağım olmadı, o kocaman sanayi tiplerinden alacağım bız bız tamam!

cebimdeki renkler çok çok teşekkürler, hem güzel sözlerin hem de düşüncelerin için:)