6 Ağustos 2011 Cumartesi

hmmm, görürsem söylerim!

Hatırla !! Hatırla!!
Önce numaralı gözlük bulunacak sonra lensler çıkacak!

Her akşam aynı şey. Arca uyuduktan sonra lenslerimi çıkarıyorum ve kör olduğum için bir türlü numaralı gözlüklerimi bulamıyorum. İlker varsa sorun yok, sağ olsun o buluyor. Ama geçen akşam İlker Tufanlara PES oynamaya gitti, ve ben gözlüklerimi bulabilmek için, on dakika arandıktan sonra tekrar lenslerimi taktım, gözlüğümü buldum ve lenslerimi tekrar çıkardım. Ya da gözlükte bir alarm olsa mesela… Çok muzdaripim çok çekiyorum bu körlükten.

Lastikleri gevşeyen bütün donlarımı pazara gideceğim planıyla çöpe attım! Giyecek donum yok desem kimse inanmaz, lakin yok! Üstelik sürekli unutuyorum, bir bakmışım Perşembe geçmiş, gelecek haftanın pazarına kalmış. Hatırla Yeliz hatırla! don alınacak!

Dört tane ajanda tutuyorum ama yine hafta sonu röfleye gideceğimi unutup plan yapıyorum. Bu hafta yazlık planını yaparken aklım neredeydi acaba. Anneme geliriz derken aynaya baktım dört ay geçmiş benim saçlar konsomatristen hallice olmuş. Fön çektiremez oldum, iyice ayyuka çıkacak diye.
Hatırla! Röfle !! Hatırla!

Unutkanlığın sebebi bulunmuş, öğrendim rahatladım. Radyoda söylüyordu, bir araştırma yapmışlar. Eğer karanlıkta, kesintisiz uykunuzu 22:00 – 06:00 saatleri arasında alırsanız, unutkanlık filan çekmiyormuşsunuz. Bingo!

Oldu canım iki senedir, üst üste iki gece böyle bir uyku çektin mi diye sor bakalım önce. Gazı bitti, dişi başladı, dişi bitti çişi, kabusu başladı.

Gül de hamileymiş, yeay!! Daha geçen gün annem sordu, düşünüyorlar mı diye. Yok demiştim, biraz aklı varsa Poyraz (13 ay) ve Arca(2,5 yaş)’yı görüp uzun bir süre erteler. Anlattım Gül’e hatırlattım o Arca’nın kriz akşamını, hatırladı, ama iş işten geçmişti. Bundan sonra zaten sürekli unutacak bir şeyleri, geçmiş ola!

22:00 ila 06:00 arası kesintisiz uyku, hmmm, görürsem söylerim!

4 yorum:

Melange dedi ki...

:) lens gözlük hikayesi cok tanidik bir film benim icin de..lensler olmadan bir kör oldugumdan, gözlügüm gözümün önünde dursa bulamam :)

Fatma dedi ki...

Ah ah, bende lens yok ama 5.5 miyop biri olarak çok aradım gözlüğümü. Özellikle Deniz bebiş iken yanında uyuya kalmam sonucunda o uyku haliyle kenarlara bir yerlere çok koyardım gözlüğümü,uyandığımda el yordamı koyduğum gözlüğü bulurdum, bir gün gözlüksüz ayağa kalkma gafletinde bulundum ve çatırt diye bir sesle kendime geldim gözlük sizlere ömür. Bir de B12 alsan yardımcı olur mu acaba unutkanlığına, ben alıyorum, henüz bir gelişme yok gerçi bende:)

yeliz dedi ki...

aynen melange aynen derdimiz büyük:)

Yapma be Fadiş, çizdirmeyi düşünmüyor musun? ben bile düşünüyorum:)

Fatma dedi ki...

Korkuyorum desem. Sene 1990 dı sanırım ilk uçan göz hastanesi şu Rusların olan Eskişehir'e gelmişti taaa o zamanlardan beri düşünürüm çizdirmeyi ama korkum ağır basıyor bakalım teknoloji çok ilerledi, olumsuz bir haber duyunca iyice soğuyorum bu işten.