13 Temmuz 2011 Çarşamba

Hay peri gibi!

Bir ara bir ormanda kaybolma fantezisi hakimdi masallara, şimdi periler musallat oldu. Hay dilim tutulaydı da peri demeyeydim. Önceden tırsmışlığı var biliyorum bir de!

Kendime perilerden bahsetmek yok diye söz vermiştim güya…

Bezli yatırıp sabaha karşı unutup da fark ettiği bez için gayri ihtiyari “aa hay Allah kim takmış bu bezi? Gece bez perileri gelip takmış herhalde” diye saçma bir laf çıkınca, o içine periler kaçasıca ağzımdan, mecbur iki satır bir şeyler uydurdum.

Tabii Arca’nın hoşuna gitmedi, iki sefer daha bez görünce “bez perileri gelmesin, bez takmasın” dedi.

Perilerden yana bu ısrarcı tutumumun son bulması için gece bezi çıkardık. Ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Mıkırdandığını duyarsam yanına gidiyorum, kuvvetle muhtemel çiş gelmiş oluyor, klozete tutunca hop salıveriyor. Ama işler sarpa sardı, son dönemde mıkırdamalarına hemen gitmiyordum, bu bez işi çıkınca kaçmasın uyanmasın diye yeni doğan anası gibi saniyesinde soluğu yanında alıyorum.

Daha kötüsü ben mıkırdanmayı kaçırırsam Arca da çişi kaçırıveriyor, üşütecek diye korkuyorum. Bence henüz gece bezi bırakmaya hazır değil. Kimi tecrübeliler gece gündüz beraber bırakılmasından yana ama Arca deve gibi su içiyor ve şimdiye kadar hemen hemen hiç kuru kalkmadı yataktan. Dolayısıyla yine tecrübelilerin önerisi üzerine arayı fazla açmamayı düşünmekle birlikte, bir süre kaçak göçek bezle idare edelim diyordum.

Tenhada sıkıştırılasıca periler sağ olsun gece bez çıktı.

Dolayısı ile benim de yine uyku ile imtihanım başladı!

Annenin bebesine notu: Büyü len artık, çişini de tut sabaha kadar arıza çıkarmadan bi uyu be! Tam uyumaya başladın dedik, çiş çıktı başıma, hay senin çişine!

Annenin okuyanlara notu: Merak edenler için Arca’nın gündüz bez olayı tamamen bitti. Tabii kazalar oluyor arada ama çoğunlukla kendisi söylüyor, arıza yapmıyor.

Annenin sorusu : Gece bez işi nasıl halledilir? Bu adam tutmayı öğrenecek mi? Yoksa saat kurup ben mi götüreceğim hep işetmeye?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yeliz hanım allah size sabır versin.. valla sizi okurken gözüm korkuyor bir insanı gerçekten insan haline getirmek ne çok emek istiyor.
bu arada geçen sefer yazdığım kuzenimin 'yemiş yemiş mıçmamış' olayı sizide güldürdüyse mutlu oldum çünkü siz bizi sıkça güldürüorsunuz :) mercan..

k.i.s.d. dedi ki...

Yelizim 3 yaşına kadar gece tuvalete saat kurup götürenler biliyorum. 3 yaş sanırım dönüm noktası gibi bişey.

Bunun yerine mesela akşam belli bi saatten sonra sıvı vermeyebilirsiniz. En iyi çözüm bu sanırım.

Olmazsa İlkerle dönüşümlü kalkarak uyku problemini azaltabilirsiniz. Bi gece o götürsün, öbür gece sen.

ZEYNEP dedi ki...

Bilmiyorum Yeliz ya :( Bizde ilk önce gece bitti çiş mezvuu sonra gunduzu kotardı..hepsi bi cins iste :)

yeliz dedi ki...

gerçekten çok güldüm mercan, masanın altına düşüyordum nerdeyse:)) teşekkürler ve korkmayınız güzel anlar bunların yanında çokça olmasa bu kdar çok çocuk doğurulmazdı hatta ikincilere yeltenilmezdi:)

yeliz dedi ki...

kübracım evet dediğin gibiymiş, öyle çarçabuk olumuyor, yavaş yavaş çözeceğiz.

yeliz dedi ki...

haha gerçekten öyle zeynep, hepsinin hayat ritmi farklı.