6 Temmuz 2011 Çarşamba

Boğulma hakkında - çok önemli

Bizimkilerin yazlığının olduğu mevkide deniz hemen derinleşiverir, bir bakmışsın su bilekte bir bakmışsın belde. Yüzme bilmiyorsan tehlikelidir. Aslında yüzme bilene de tehlikeli. Annem ben çok küçükken boğulma tehlikesi atlatmıştı, Ege Üniversitesinin kampının önünde olmamız ve tıp öğrencilerinin kampta olmasına çokça dua etmiştik, abiler kurtarmıştı annemi dalgaların arasından.

Bu hafta dinlediğim olaydaki grafiker kadın annem kadar şanslı değilmiş. Eşi ve kızı ile biraz açılmış. Sonra onlar kıyıya dönmüşler, kadın bir türlü dönmemiş. Pazar günü ve çok kalabalık olmasına rağmen kadına ulaşılamamış.

Bir hafta sonra bi kilometre kadar uzakta ulaşmışlar kadının boğulmuş bedenine. Epey konuştuk, nasıl kimse fark etmemiş? Yüzme bilen kadın, belki rahatsızlandı filan dedik ama bir türlü aklımız ermedi.

Bugün Nurturia'da gündeme geldi.

Burada, Nurturia'nın bugulogunda çok faydalı bir yazı var.

Hafta sonu bir türlü akıl erdiremediğimiz sorularımıza cevap oldu.

4 yorum:

bilge dedi ki...

üzücü bir durum bende oralarda denize giriyorum deniz birden bire derinleşiyor hiç açılamıyorum fazla kıyıya parelel yüzüyorum..su ile şaka olmuyormaalesef üzücü bir olay..belkide sizinle yazlık komşusuyuz kimbilir...sevgiler..

k.i.s.d. dedi ki...

Liseyi bitirdiğimiz yaz tatilinde epeyce İzmirde takılmıştım. Bi gün sınıftan arkadaşlarla Gümüldür-Özdere arası bir yere yüzmeye gittik ve o dediğin suyun birden bire derinleşmesi şeysi yüzünden ben de az daha boğuluyordum. Çok iyi yüzen bi arkadaş kurtarmıştı beni de :)

yeliz dedi ki...

evet bilge kesin komşuyuz:)

yeliz dedi ki...

kübracım o bahsettiğin yer işte bizim yazlığın mekanı. tehlikelidir cidden. çok geçmiş olsun. ve işin ilginç yanı günübirlikçi ailelerin mekanıdır bizim oralar. Ben o kadar çocukla ve az yüzme bilirken mesela daha sığ yerlerde piknik yapmayı düşünürdüm.