27 Haziran 2011 Pazartesi

Tatil

İlk günler tekne ile dalış, sonra dağ bisikleti turu ile epey kalori yaktık.

Hep oda kahvaltı pansiyonlarda kaldık.

Dağa tırmandık, tarihi yerleri gezdik, her gün ayrı bir lezzetle tanıştık. Sabahlara kadar o bar senin bu bar benim gezdik, Arca da bize ayak uydurdu. Yorulunca sırtımıza attık tepelere tırmandık, kah arabada sızdı. Bol bol hatıra objeleri alışverişi yaptık. Çarşı gezdik.

Raftingten girdik, yamaç paraşütünden çıktık. Bilmediğimiz diyarlarda kaybolduk.

Kahvaltılarımız yerine göre gözleme yerine göre köy kahvaltısı, kırmızı lezzetli domatesler... Öğlen yemeklerimizi uyduruk soğuk sandviçlerle geçirdik. Akşam salaş lokantalarda rakı balık. Kimi zaman sokak arası köftecisi.

Bünyemiz bu hareketi kaldıramadı bir kaç gün içinde döndük.

Bol aksiyon bol heyecan bol adrenalin bol bol bol….

Desem de inanmayın puahhaha: )

“Ultra” her şey dahil bir oteldeydik. İlknurla babane, maaile tatilde. Arca umumiyetle babaneye satıldı. Arca’nın tanıştığı en büyük adrenalin yüklü an yemek kırıntılarına gelen vahşi serçeleri kovalamaktı. Yemekten miskinleşmiş hayvanların pek vahşi yanı kalmamıştı gerçi.



Günde sekiz öğün yedik. Yedik yattık yedik yattık. Aman kalori harcamayalım dedik, havuzun en kenarından kestane denen rüzgar kesen çadırlardan yer tuttuk. Arca bu kestanede uyuduğu gün pek mesuttuk, ee odaya kadar çıkmayacaktık, daha ne!


Kalkıp bir bardak su almaya üşendik. Çok yorulmuş olacağız çokça uyuduk. Sırtıma krem sürmeye üşendiğimden ciğerden hallice gezdim ilk günün ertesi.

Sabahları deniz kıyısında kumda oynamaca,


öğle uykusundan sonra havuzda takılmaca.


Bol bol yattık ki, açık büfedeki sıralarda milleti dirseklemeye ve öne geçmeye enerjimiz olsun. Hep birbirimizin elindeki tabakları kestik, acaba şu köfteleri ne taraftan almıştı şu ecnebi hatun? Aman o mamadan yiyemezsek kalori alımını tamamlayamazdık. Taze profitrolün mutfaktan çıkışını bekledik. Baktık fırından gevrek geç çıkacak, hemen masaya dönüp diğerini görevlendirdik. Hiç bilmediğimiz bir lezzet ya:)

Elimizde zilyon kalori mamalar taş Rus ablaları kestik. Bu kadar biraya nasıl selülitleri yok diye şaşırdık. Doğurup doğurup taş kalmalarının sırrını tam çözecektik ki tatil bitti.

Zaten bünye de bu kadar yiyip yatmayı kaldıramazdı. İyi ki sadece dört gün kalmışız.

Ulen Arca büyü de artık özümüze dönelim, eski tatillerimize kavuşalım. Yetti len başlayacağım senin havuzuna, mamana, kumuna denizine, +2 kilo ile İzmir sınırlarına teşrif ettik.

Unutmadan;
Sakarlıkta sınır tanımayan hizmetlerim devam ediyor. Daha tatile çıkmak üzere arabaya binerken Arca arkamdaymış, kapıyı açtığım gibi BAM! arabanın kapısı Arcanın kafasında patladı.

14 yorum:

Fatma dedi ki...

Güzel bir tatil geçirmişsiniz özellikle Arca öyle görünüyor, eminim bu dört günde büyümüştür serpilmiştir. Bu anlattıklarından sonra her ne kadar keyif verici olsa da diyetteki bir bünye olarak böyle bir tatil benim fiyaskom olur, o kadar da nefsime hakim değilim daha. Allah içinize sindirsin sabah işe gitmek kolay olmamıştır.

Sitare dedi ki...

ilk bölüm hiç inandırıcı gelmemişti zaten:)))
ne rahatlar valla bravo dedim önce sonra hahahaaa diye saldım kahkahayı:)

Hatice ST dedi ki...

Arca büyümüş sanki biraz :)

Adsız dedi ki...

Neresi burası hangi otel, otel güzel görünüyorda ege tarafımı izmire yakınmı.Otelin ismini söylersen sevinirim

yeliz dedi ki...

yok Fadiş yok, çok zararlı. cidden artık böyle bir tatil istemiyor. ilk gün tutuyorsun ikinci gün sadece yemeğe odaklanıyorsun. Yemişim otelini vallaha!

yeliz dedi ki...

evet önümüzdeki 3 sene kadar böyle bir tatilin en çok hayalini kurarım gibime geliyor Sitare:)

yeliz dedi ki...

Sağol Haticecim ama daha çok zayıfladı, boya gitti sanki, o dombik Arcadan eser yok şimdi, çok pis koyuyor:) çocuk oldu resmen.

yeliz dedi ki...

sevgili Adsız,

Otel Bodrumda, adı Kefaluka.
ÖZellikle çocuklu ailelerin önerdiği bir otel. Çocuk plajı , oyun parkı, kocaman bir kids club var. Bir de çocuk havuzu görece daha büyük. Bizim aklımızda başka oteller varken, daha çok Arca için burasında karar kıldık. Tavsiye ederim.

sevgiler

ElfAna dedi ki...

+2 nedir ki Yeliz' im! Yavru mutly olmus, sizyiyip icip yatmissiniz. Tamam iste bu yaslarin en ideal tatilini yapmissiniz. Darisi basimiza:P

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Yeliz ilk satırları okurken gözlerim faltaşı gibi açıldı; kesin bizde var bir arıza dedim.Bak ne güzel dağa da tırmanmışlar derken e Arca'yı ne yaptılar nasıl tırmandı çocuk diye kafa yorarken.....Seni gidiiiii:)))

İyi olmuş Yelizciğim bir güzel dinlenmişsiniz ne güzel!! Bu arada ARca halakime benziyor kestiremiyorum.İlker'in küçüklüğü mü yoksa Amca'm mı????

Kocaman öpüldünüz!

yeliz dedi ki...

AMİNNN ELFANAM:) 3 gün yetiyor zaten, bir 3 gün çalabilirseniz rifbabayla pek mesut olacak Alpim eminim:)

yeliz dedi ki...

Zühre ablacım Arca ilkere çok benziyor ama süzüldükçe, inceldikçe babama daha çok benzer oldu sanki. Babam tabii ki bu durumdan çok hoşnut ama tarafsız gözler "İLKER" diyor:)

Gamze dedi ki...

ilk paragraf çok enerjik ve yorucu, boşver be Yelizim:))
Arca çok büyümüş, ne de güzel eğlenmiş. Hoş döndünüz:)

yeliz dedi ki...

özledik be gamzecim atraksiyonu çok sıkılmışız:)