6 Mayıs 2011 Cuma

Yılın bu zamanları…

İzmir’in bitki örtüsünün mimoza olduğuna dair bir fikir sabitlenir zihnime, o kadar çok var ki… Her yerdeler.

Evde her şey gözüme batmaya başlar. O ortadaki sehpayı şutlamanın arifesindeyim, hemen her geçiş mevsiminde gündemi meşgul eder. Kapının önüne koysam rahatlayacağım!

İşler yoğunlaşır ve aksi gibi benim motivasyonum düşer. Her geçen sene daha da dibe iner.

Tatile özlem başlar. Bu yıl Arca bile özledi tatili. Tatilde yapacaklarımıza ait hikayelere talep çok! Hadi anlat diyor, tatili!

Arca’nın kıyafet sorunsalı baş gösterir. Boyu iyice uzadı mı ne, kollar paçalar pek kısaldı yine. Geçen yıl Anneler günü indirimlerinden faydalanıp ne güzel penyeler düşürmüştük Wenice’ten. Orası indirimsiz ateş pahası zaten, mutlak indirim beklenmeli.

Doğum günü anneler günü kutlamaları neşe sevinç eksik olmaz haneden!

Hemen her hafta sonu mutlaka bir plan program yapılır. Yazlık telaşları, Pazar gezmeleri, piknikler, rakı balıklar… Evde pineklemek haram!

Yılın bu zamanları…

Çok kısa sürer İzmir’de. Öncesi kıştır zaten sonrası çok sıcak. Yakındır hafta sonları sokaklar boşalacak, insanlar yazlıktı tatildi derken köşe bucak kaçacak.

Belki çok kısa olduğundan, belki de bahar çocuğu olduğumdan bilinmez, yılın bu zamanları titrer gönül yayları…

3 yorum:

Fatma dedi ki...

Bir bahar çocuğu daha, mart balığıyım ben de. Baharınız da yazınızda güzel geçsin inşallah, bol gezmeler ve tabi ki bol dinlenmeler:)

Gulcin dedi ki...

kesinlikle izmirin en guzel zamanlari. Sahilde hafif bir ruzgar gelir denizden insanin yuzune. Ferahlatir mis gibi iyot kokusu sakinlestirir. ne yazik ki sahildeki yuksek binalar keser guzelim deniz meltemini iclere ulasmaz o ruzgar o yuzdan illa sahile inmek gerekir. Aksamlari inceceik bvir ceketle cikilir sokaga kalabalik olur sokaklar gunduz gibi dolasir insan. Her hali guzel Izmirimin ama bahari baska guzeldir. O yuzden gecmiyor iste izmire gelmeme kalan 15 gun :)
Bu yazi beklemek icin cok guzel motivasyon oldu cok tesekkurler

ZEYNEP dedi ki...

İzmir' e ya bir ya iki kere gelmişimdir. Hepsi de bir koşturmaca içindir, şehri ne görmüş ne anlamşımdır,sen böyle anlattıkça mimoza lunapark filan, bir İzmir merakı alevleniyor ki sorma.O zaman İzmir' i görmeye bir bahar gitmeli,,hım hım