5 Ocak 2011 Çarşamba

Uyku uyku huuuuu

Hatırlayalım...

Arca’nın uyku sorunları ikiye ayrılıyordu;

1. Uykuya geçişin uzaması, Hülya’nın desteği ile aştık, artık en fazla 20 dakikada kendi kendine uyuyor.

2. Geceleri sık sık uyanma sorunsalı ise 5 TL’lik çift kat penye yelek, termal atlet, içlik ve tayttan oluşan gece kostümü ile çözüme ulaştı.

Son 2 haftadır Arca ile ilgili uyku sorunumuzun olmadığını, kulak mememizi işaret ve başparmaklarımız ile hafifçe tutup çekip, çekerken “muck” sesi çıkarıp tahtaya vurmak ve eş zamanlı popomuzu kaldırıp kaşıma suretiyle nazarlardan koruyarak belirtiyor, aynı özeni sizlerden de rica ediyorum.

Annelik hayatımın en çetrefilli adımları bu uyku yolunda atıldı. Ne kadar taktım kafaya o kadar canım yandı. Neyse, uyku mazide bir yara olarak çok derinlere gömülsün, bir daha da hortlamasın!

Arca’yı hallettik diyelim, ben ne olacağım?

Arca ile birlikte odaya giriyoruz. Hala bırakıp çıkamıyorum, uyuyasıya kadar yatağın kenarında bekliyorum. Uyuyakalıyorum, uyuyakalmasam bile bu defa acayip mayışıyorum ve odadan çıkınca salondaki koltuğa kıvrılıyorum, amaç az sonra kalkmak ama uyuyakalıyorum.

Birkaç örnek:

Zor bir günün akşamı, ertesi gün izinli olduğumdan işten geç çıktım, yorgunum. İlker arkadaşlarına bilgisayar oynamaya gitti, Arca ile yemek yedik, oynadık kudurduk. Ümit abla gündüz çok az uyuduğunu söyledi, fazla yormadan uykuya yollandık. Dokuz buçukta uyumuştu, ben de uyuklamışım, hadi dedim yatağa gideyim, saati kurayım bir saat sonra kalkıp mutfağı toplarım, bekar gecemin tadını çıkarırım. İlkerin gece birde gelmesi ile uyandım. Uykuyu almışım, tekrar uyuyamadım. İnternette takıldım, yok, kitap okudum yok, birkaç mail attım, hatta Kore’nin mesai saati başlangıcına denk gelmişim, hayalet görmüş gibi oldular. Olsun birkaç iş hallettim. Tekrar kitap okudum, dört gibi uyumuşum.

Başka bir gün.. Arca kötü bir günündeydi, ufak krizler yaşadık, ben yorgunum. Arkadaşlar bize geldi. Arca’yı yatırmaya gittim, Arca öyle tatlıydı ki yanına kıvrılmışım, öpüşüp koklaşıp uyuyacak, tam kalkacağım yataktan, oyuncak ayı muamelesi ile boynumdan tutup kafamı yastığa gömüyor, iyi dedim, inat yapmayacağım, koydum kafayı, masal anlatıyorum, uyumuşuz.. İlker girdi, hemen “ben uyumuyorum, uyanığım” diye fırlamışım, koptu tabii, meğer önceden 2 defa gelmiş, beni dürtmüş, uyanmamışım. Herkesler gelmiş, şaraplar meyvalar konmuş, ben içerde Arca ile uyuyorum. Allahtan aile gibiyiz ve bana alışkınlar alınmadılar. Film koyduk hemen Inception, nasıl da merak ediyorum filmi, şarabın ve yorgunluğun etkisiyle uyuyakalmışım ama harika bir filmdi, tek gözle bile acayip beğendim. Arkadaşlar gitti, benim bir güzel uykum kaçtı, hop zombi olaraktan oturdum kaldım.

Artık böyle bünye gecede birkaç defa kalkmaya alışmış, bir geceyi deliksiz ve erkenden uyuyarak geçiriyorsam, diğer gece 2'ye kadar ayaktayım, üçüncü akşam önceki gecenin uykusuzluğu ile Arca'nın yanına kıvrılıp sızmaktayım. Düzensiz sefil bir uyku düzenim var.

Ferber yöntemi bana sökmez, yaşım geçti.
Yatır kaldır diyorum, hadi yattım kim kaldıracak, var mı öyle bir babayiğit?

14 yorum:

Tekir dedi ki...

bizde de benzer sahneler var, bu sabah mesela... nedensiz uyandım. yataktan kalkamadım kalktığım an kediler miyavlamaya mama istemeye başlıyor, onların sesine de Ada uyanıyor. tuvalete bile gidemiyorum sessizce, illa tüm ev uyanacak. neyse, hadi dedim zorla uyuttum kendimi, alarm uyandırdı beni,bu kez de ben kalkmak istemedim ama kediler ve Ada uyanmıştı, el mecbur kalktık. Ada hala kucağımda uyuyor, onunla ben de uyuyorum. Baba gelip onu yatağa koyuyor, bana da hadi yatağa diyor ama ben salonun ikili kanepesinde kıvrılıp uyumayı seviyorum. Her akşam aynı manzara. yılbaşında bile misafirlikte olduğumuz dostlarımızın evinde Ada'yı uyuturken ben de uyumuşum :)

Adsız dedi ki...

yeliz cok alemsin tek gozle bile inception ahahah

valla uyku biraz uykuuu simdi allahi var, atip tutmiyim cocuumun arkasindan, gecen hafta arkadasimin kizini da gorunce, kendi cocuma haksizlik ettigimi farkettim, doruk geceleri gayet mis uyur (tak tak tak tahtaya vurduk), en sorunlu dis zamanlarinda bile, oyle aman yarabbim deliricem ben bu ne demedim hic gece uykulari konusunda.

gunduzse :( hala ama haaaalaaa cok sorunlu, gunduz yatmak istemiyor, yattiysa bile zor daliyor, eger yattigi sekli korumadiysak, yani yatiran kisi yanindan ayrildiysa hooop 40 dk sonra uyanip geliyor, sonrasi klasik mizmizzz. uzun uyusun diye ben de yanina yatiyorum bu sefer hicbi isim hallolmuyor olmuyor olmuyor!aslinda uykuya dalma seklini degistirmemiz gerek farkindayim ama su an cesaretim yok.
Haa bu arada zabaagin korunde kalkiyor hala of Yeliz kusura bakma mini post oldu benimki de, ama uyku dendi mi susamiyorum :D

alev ertürk dedi ki...

yelizcim valla onu bunu bilmem de arkadaşlarınızın geldiği gece de koptum ben :))))

YesiM dedi ki...

Bizde de uykuya gecis felaket uzuyor, 1 saate yakin suruyor :( Su anda son iki azisini cikarmaya ugrasiyor, o da bitsin ondan sonra bahane yok benim de bu olaya el atmam gerekli. Arca'ya kocaman bir masallah diyorum. Sen de cok alemsin, arkadaslar gelince uyumussun bravo :)Hulya senin uyku sorununu da cozsun :)

yeliz dedi ki...

evet ben hamilelikten beri insanların evinde uyumaya alıştım tekirim, hiç yadırgamıyorum:))

MELTEM dedi ki...

:))))))))) süpersin yeliz!!!!!!öldüm gülmekten,allahta seni güldürsün..

yeliz dedi ki...

kiraz ben de çok takığım uyku konusuna, haklısın, belki de çok takıyoruz diye başımıza geliyor?

yeliz dedi ki...

alevcim bazı geceler arca uyanıyor, arkadaşlar salondayken ben bi bakiim diye kıvrılıyorum yanına sonra bi bakmışım gitmişler:))) iyi valla beni hala arkadaşlıktan şutlamadılar:)

yeliz dedi ki...

yeşim süper fikir!!! hemen hülya ile görüşmeliyim:)

yeliz dedi ki...

sağol meltem:)

Özlem dedi ki...

koptum vallahi gülmekten. hele de şu son cümlelere.. süpersin :)))

ÇokBilmiş dedi ki...

Aklıma Cem Yılmaz'ın fıtık ile ilgili esprisi geldi: AYnından kaynımda da var, aynı aynnıı...
Bende de aynı durumlar var. Kızım gayet güzel uyuyor ama benim uyku düzeni berbat.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

sana bi emzik iki tıpış bir pışpış yazıyurum evladım. beyine soyle sana şş-pat yontemi uygulasın

Fatma dedi ki...

Çok güldüm yahu:) Harikasın. Sen iyice aştın, yakında Gülse Birsel gibi bir kitap ta yazarsın:) Bu gün bu yazıyı okumak çok keyifliydi. Bu gün nasılsın, uykunu alabildin mi?:)