2 Kasım 2010 Salı

benim bebem muhteşem!

UYARI : Bu adı üzerinde bir “benim bebem muhteşem” yazısıdır. Kendisinin b.kundaki boncukları dizdim dizdim, 2 sıra kolye yaptım, biraz yazıp tatmin olacağım. Bu aralar pek bi sevişkeniz, iyi taraflarını yazayım da olur da büyür açar okur, “ulen ne iğrenç bir bebekmişim anamın anasını ağlatmışım” demesin yavrucak, özgüveni neyim zedelenmesin.

Arca’nın kitap sevgisi

Öyle alttan alttan imaya gerek yok! Bizim oğlan kitap seviyor abicim! Hani övünülecek bir şeyse bu, totom kalkabilir, günahtır indirmeyiniz!!

Kargodan gelen paketten çıkan Kirpi ile kestane… eve gelir gelmez daha elimi yıkamadan oturtup okutturdu bana.

alt metin: bütün gün çalış, sonra gel üstünü bile çıkarmadan bebenle ilgilen!! Vallahi muhteşem bi anneyim:P
içses : yok öyle diil yiyosa dur bi elimi yıkayayım de, Allah yarattı demez basar yaygarayı


Sandım ki beni beklemiş! Yok babaneye ve ÜT’ye sonrasında İlkere defalarca okuttuktan sonra bir de benden dinlemek istemiş. Diğer paketi açmamışlar, kitap mı bilememişler. Halbuki paketin büyüğü oydu. Kasaba’nın En şık devi top 10 listesinin tepesine yerleşince, üzerine sevgili Evrenin Julia Donaldson kitapları ile ilgili yazdıkları birleşince, diğer kitaplarını almaya karar vermiştim, bu ayki listenin çoğu bu yazara ayrılmıştı: Tostoraman, Değnek Adam, Pırtık Tekir. Atakan serisinden 2 kitap daha eklendi ayrıca.

Yemekten sonra Arca’ya kargo paketini açtım ve odadan çıktım, hepsini tek tek inceledi, sayfalara baktı.
alt metin : entel bebe kitap inceliyor

Böyle bir 10 dakika sadece yeni kitaplarını sevdi. Ben de çaktırmadan seyrediyorum: ) Yatağa yerleştik, önce Atakanlar okundu. Önceki 2 tanesini yırtıp kendisi çöpe atınca özlemiş belli ki.

kendini telkin edici içses : evet fazla kitap seviyor, sevgisini pek haşin gösteriyor yavrucak, yoksa öyle hırçınlıkları hiç yok bebemin

Değnek adamı okuttu önce ama adapte olamadı galiba pek sarmadı. Tostoraman’dan açıkçası tırstım hani canavar gibi bişey korkar mı acaba oldum, hatta okurken araya kahkahalar filan sıkıştırdım, komik kitap havası verdim. Bayıldı!!
alt metin : evet bebesinin tepkisini öngörebilen, strateji belirleyebilen muhteşem bir anneyim:P

O gece hiç oyun oynamadık, sadece kitap okuduk.
alt metin : diyorum işte, muhteşem anneyim!! Ama bebem de süper entel bebe, okuyor, okutuyor
içses : hay ağzına mıçayım ezeli de kaçırdık!!


Arca’nın damak tadı

Pazar günü yemeğe gittik, İlker büfeden fırında baharatlarla pişmiş patates getirdi, tadına bakmadan Arca’ya yedirdi: “ACİİİ” dedi. Evet dostlar Arca henüz acı yemedi ama tadının acı olduğunu biliyor. Nasıl? Bizim oğlan gurme!! 2 gün karı koca “allahım bir gurme yetiştiriyoruz, yakında şarap tadım kurslarına da başlatırız, evet evet o bir gurme” şeklinde birbirimizi ortak ürettiğimiz mahsül için tebrik ededuralım, ben olayı sabah ÜT’ye anlattım.
- Hee biliyo tabii canım, geçende eline verdiğim biber acı çıktı, epey bir içine işlemiştir, dedi. Sağolsun bizim balon tısladı: )
Bir de çirkini öğretmiş, sağolsun, beğenmediği yemeğe yaftayı yapıştırıyor. Artık sadece makka, piza, pide, ayyan… bu damak tadı denen illet bize yemek seçme olarak geri döndü!

iç ses alt metin filan yok hadise kabak gibi ortada işte!!!

Arca’nın oyuncak konsantrasyonu

Evet bizim oğlan hem entel, hem gurme, hem de oyuncak konusunda muhteşem. Özellikle oyun oynarken dikkat çekici derecede konsantre :))
Ben sustum video konuşsun.
Sesli izlemeye çalışın, hayvanların seslerini çıkarmaya çalışıyor.



Şimdi postu burada kessem diyeceksiniz ki "ne güzel oynuyor çocuk!" öyle değil işte, olayın devamında Arca acayip sinirlendi, yıktı döktü. Hehe tabii çekmedim o görüntüleri. Hiç yakışır mı “benim bebem muhteşem” postuna?

Son söz:
Çok kastım ama olmadı, “benim bebem muhteşem” postu bile ancak bu kadar oldu! Şunu anladım ki insanın önce kendini inandırması lazım çocuğunun herkeslerden daha bi harika olduğuna! Yoksa her çocuk özelinde özel, harika, muhteşem ve her çocuk aslında bir o kadar normal.

--------- bu post ilham kaynağım olan normal çocuk analarına ithaf edilmiştir ------------

17 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

bizde yeriz o muhteşem çocuğunu o zaman:)) Acı olayına cok güldüm ,benim kalyu olayına dönmüş ..

larcencielblog dedi ki...

Benim di mi ilham kaynağın? Ya da ben de onlardan biriyim di mi? :P

Ehehehe, hayvan sesleri süper, a-iii, a-iii :)) Kendini vermiş resmen :)

Bir görsem kendisini, güzel hırpalayacağım severken ama du bakalım :)

yeliz dedi ki...

hehe evet ya çocuk yanıyor acii diye bizim ego tavan yapıyor, çocuk nasıl da bildi diye:)))

yeliz dedi ki...

sen başı çekiyorsun başak ve o bildiğin diğerleri, seviyorum hepinizi:P

bu arada bebem diye demiyorum ısırılmayı öpülmeyi ellenmeyi sever, rahat olabilirsin bacım. hem muhteşem hem sevdiriyor :)))

yeliz dedi ki...

sen başı çekiyorsun başak ve o bildiğin diğerleri, seviyorum hepinizi:P

bu arada bebem diye demiyorum ısırılmayı öpülmeyi ellenmeyi sever, rahat olabilirsin bacım. hem muhteşem hem sevdiriyor :)))

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Güzel bir yazıydı.Sevdim.Okurken yüzümde sürekli bir gülümse yarattığın için teşekkürler.Ama bizim bebeler gerçekten muhteşem.:)) bende paylanayım bari.

Ömer Tuna dedi ki...

Çok güldüm güzel olmuş bu yazı. Bizde payımızı alalım di mi ama tüm kitap severlere o zamannnn

yeliz dedi ki...

elbette muhteşem dilek!! hepsi bize muhteşem:)

yeliz dedi ki...

ömer tnanın annesi bak kitap konusunda tevazu göstermeyelim, okumalarından mutlu olalım, o çok başka bir konu gerçekten

cenebaz dedi ki...

Anne de, bebesi de muhteşemler. O tombik ayakları ısırdım:))

ElfAna dedi ki...

Yeliz, bak bu posttan pek guzel sobeler cikar. Bence bi sonraki yorum sahibi sobelenmis olsun. Olsun mu sonraki? Kabul mu?

yeliz dedi ki...

hehe teşekkürler çenebaz!

yeliz dedi ki...

amanin elfanam ne sobesi olacak bu? herkesler çocuğunun ne kadar normal olduğunu mu yazacak? alemsin!! artık bundan sonra bu posta yorum gelmez:P

alev ertürk dedi ki...

her zamanki gibi cok severek okudum ben bu postu da :))) harika bir yazı olmuş canım ellerine sağlık ,,hakkaten bazen hepimizin içinden gecmez mi benim bebem muhteşem diye :DDD senin deyiminle totomuz kalkmaz mı :)) kalksın tatlım boşver kimse de indirmeye calışmasın hakikat bu bizim bebeler hakkaten muhteşem :))))))

yeliz dedi ki...

hehehe kesinlikle muhteşem alev hepsi bize muhteşem:)) biz yaptık ya o bakımdan:)

İlknur dedi ki...

Yeliz sen muhtesem bi annesin beben de ayri muhtesem :) Okurken bol bol gulumsedim yazdiklarina. (Uyku postundan sonra okuyunca :P )

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ay ben yeni izleyebildim videoyu. dikkat çekici derecede normal bir bebe anası olarak arca'nın haa-iii diyen ağzını öperim