17 Temmuz 2010 Cumartesi

Saçlarımdan nefret ettiğimi söylemiş miydim?

Bu camiada dillendirmediysem bile hemen hemen haftada 2-3 defa dökülür dilimden! Bi kere sert, tam kıvırcık değil ama düz de değil. Anneme “bu saçlar senin bana genetik kazığın” derim, üzülür, kendisi de çok çekti biliyorum. Ben küçükken saçlarını ütü masasına koyup ütülediği bile vardı. (Güzel yöntem, ben de yurtta çok saç ütüledim)
Dümdüz, yıkayıp çıktığında fönlü saçlara sahip insanlara gıcığım. Çok uzağa gitmeye gerek yok bkz ablam, kuzen Zühre!! Ben çocuk onlar ergenken saçlarını savura savura dolaşırlar, ağzımın suyunu akıtırlardı. Bense bonus kafamı düzleştiricem diye 8 takla atardım. Ya da kıvırcık veya dalgalı saçların olur da saçlar yumuşak olur anlarım. Kuaförle fönle ortaokul yıllarında tanıştım. Kuaför koltuğunu sevmediğimden, üşendiğimden evde kendim şekil vereyim diye ciddi masraf yaptım. Kafası fön fırçası olan 10 senelik rowentam mefta oldu, halbuki çok iyi bir ikiliydik ama artık onlardan üretilmiyormuş. Günlerce elimde rowentanın cenazesi bayi bayi gezdik. Bulamayınca “en iyisidir” dedikleri remingtona servet ödedim . Öncesinde bir lissima tecrübem var ki detaylara girmeyeceğim, içler acısı, şimdi Arcanın saç kurutma makinası oldu. Ablam bi maşa almıştı, şimdilerde fön üstü maşa ile düzleştirmeye çalışıyorum. Çünkü… akşam saçlar fönleniyor, sonra sabah küçük canavar fön sesinden uyanmasın diye maşalanıyor. Bu saç bana 2 gün gidiyor en azından. Üşenirsem 3. Gün toplayıveriyorum.
Son numaram elektrikli bigudi. Şimdi bu sıcaklarda fön maşa olmuyor, zaten yorgunum. Jöle köpük desen hergün sürülmüyor. Bihterin saçları böyle oluyormuş, bi yerde okuduydum. Kolay gibi geldi. Annem teyzem misal aynı benim saçlar 70 lerden beri bigudilerler saçlarını. Tee Hollandadan gelme içi sulu kaynatmalı bigudileri vardı. Benim de denemişliğim var severim. Ama o eskiler kadar kalitelisini bulamayınca bu ısıtmalı, elektrikli bigudiye taktım. En azından iri dalgalı fön gibi durur.
Vakit yok ya İlkeri gönderdim, Media Markt senin Best Buy benim dolaştı garibim. Ordan arıyor beni.
----------------------------------------
İ : Yeliz bunların 25 likleri varmış ama uzun saça 32 lik öneriyorlar. Ama babyliss yok, remington yok başka bişey var.
Y : Ee su dalgası yapıyor muymuş, sor bakim.
Soruyor…
İ : Onun için 32 lik diyorlar.
Y : Islak kuru oluyor muymuş?
Soruyor…
İ : Evet
Y : Oluyorsa bigudi değildir o, kadife miymiş?
İ : ???
Hönk olunca telefonda tezgahtarı verdi.
Y : Seramik mi?? Yok anam ben elektrikli bigudi soruyorum.
Tezgahtar: hhaa yok burada ondan, eşiniz saç şekillendiricisi şeedince maşa verdiydik.
Y : İlker kaç ordan maşa var oğlum evde!
İ : Ya ben ne biliyim?
Y : Boynere git bi bak bakalım. Bu arada foto mail atıyorum
Telefon !
İ : geldim, burada bi remington var 149 diyolar başka da bulamazmışım.
Y : Aa çok pahalı, babyliss yok mu, o da iyidir.
İ : Yok kadın alalım işte, maymun ettin beni, hayatımda bigudi görmemişim. Elektriklisi ne ola ki?
--------------------------------------------------------
Ve böylece saç şekillendiricisi koleksiyonuma yenisi eklendi. Banyo dolabının hatırı sayılır bir kısmı benim oyuncaklarıma ayrılmış durumda.
İlk denemem fiyaskoydu, hamlaşmışım bigudi sarma işinde. İyice kabardılar. Sonra bi defa ufaktan fönle kuruttuğum saça uyguladım, iyi!! Geçen gün günlerdir jöle ile yaptığım saçlara bigudi arası verdim. Bu defa kendiliğinden kısa süre kurumuş saça uyguladım, sonuç şahane!
Tek sıkıntı kapıcı filan geliyor, kapıya çıkamıyorsun, Arca gördü mü “bu ne yaa” bakışı atıyor, bildiğin uzaylı modunda dolaşıyorsun. Ama mutluyum!! Sonunda kolay bir alternatifim oldu.

9 yorum:

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

YELİİİZZZ SEN ÖYLE ZANNET.BİZ ABLANLAOMISIR PÜSKÜLÜ SAÇLARLA HİÇ BİR ZAMAN MUTLU OLMADIK VE SENİN SAÇLARINI HEPKISKANDIK.NE ZAMAN DALGALI VE KIVIRCIK BİR SAÇ GÖRSEK HÜÜÜÜÜÜÜ DİYE BİRBİRİMİZE SARILIP AĞLADIK.YILLARCA DALGALAI SAÇ DİYE ANNEMDEN MİRAS O HOLLANDA MENŞELİ BİGUDİLERLE KANKA OLDUM AMA YİNE DE DOĞAL DALGALI OLMADI,AKŞAMA BEN YİNE MISIR PÜSKÜLÜ.OFFFFFFFF NE DİYEYİM NE SÖYLEYEYİM.RÜYALARIMA BİLE GİRDİ SAÇLARIMARTIK KIVIRCIK ÇIKIYORMUŞ,DEDİM SONUNDA DUALARIMKAUL OLDU! UYNADIM VE HÜSRAN :(( YELİİİİİZZZZ BAK VALLA DELİRTME BENİ,ZATEN BU ARALAR SAÇLARIMA DAHA Bİ TAKIĞIM ATLAR GELİR UYKUNDA O SAÇLARI KESER GİDER Bİ GÜZEL PERUK YAPTIRIR TAKARIM HA ONA GÖRE :)))

KOCAMAN ÖPÜLDÜN.

enne dedi ki...

Çok gülerek okudum:) Hele kocayla diyalog süperdi, zavallı adam! Bak aklıma geldi, perma gibi bir işlem var, kalıcı fön diye, duymuş muydun? İstanbul'da yapan bir yeri biliyorum, bak linki burada: http://www.ilkeryavruturk.com/01-kivirciklar.aspx

yeliz dedi ki...

züzeciim bak o elektrikli bigudiler senin de işine yarayabilir.

enneciim, çok teşekkürler, aklımdan geçen bi uygulama ama bende acayip çok kimyasal uygulama var, benim bu yöntem için riskli maalesef

a_y_s_e dedi ki...

bisi diycem, bak sephora'da su var. benim saclarim duz, elektrikleniyor, duz sac icin olani aliyorum ben. ama dalgalilar icin de var.
http://www.sephora.com/browse/brand_hierarchy.jhtml?brandId=Living%20Proof&categoryId=C7244

yeliz dedi ki...

ayşecim bakıcam en kısa zamanda, çok teşekkürler.

larcencielblog dedi ki...

Yeliz ya,

Benim de elektrikli bigudim eskidi ama buradaki hiçbir mağazada bulamıyorum... Boyner'e de bakmıştım, bir daha mı baksam ki?

Güle güle kullan seninkini :)

yeliz dedi ki...

başakcım ben bulursam sana alır gönderirim. ya da ilkere aldırırım, nasılsa öğrendi artık garibim:P

larcencielblog dedi ki...

:))) Sağolasın, ama İlker'i bir daha yollama bence :)))

Adsız dedi ki...

aynı saç tipi:( bir saraken resim, bir son hali...zahmet mi olur? çok merak ettim...svg...