18 Haziran 2010 Cuma

bir tecrübe


Kitaplarda okuduklarımızı, tecrübelerden dinlediklerimizi kendi annelik potalarımızda eritip üstüne çocuğumuzun sinyallerini ekleyip içgüdü süzgecinden geçirerek uygulamalı. Sadece kitapların hap gibi verdiği yöntemler, bilmem kimin bebesine uyguladığı bilmem ne tavsiyeleri her zaman iş görmez. “Ben kafama göre bebeme bakarım, benim içgüdülerimden ötesi hikaye” de her zaman iş görmez, tıkandığın noktalar olur. Nerde okuduğumu hatırlamadığım ama çok aklıma yatan bir şey yaşadık o gün (SPK olabilir). Tecrübe dediğin paylaşılmalı….
Bakışlarımızn birbirine, salyalarımızın birbirimizinkine karıştığı, ağız dolusu kahkahalar attığımız, uykular haricinde hatta bir kısmında dahil de olmak üzere yapış yapış aşk dolu bir hafta sonunun ardından iş günü geldi çattı. Kapıda her günkü konuşma yapıldı. “Anne şimdi işe gidecek, akşam gelecek, birlikte kuduracağız yine, sen şimdi Ümit teyzenle oyna” o gününün diğerlerinden farkı Arca direkt cırladı, yapıştı, bırakmak istemedi. (teribıl tu kokusu alıyorum) ÜT’nin kucağına gitmedi. Yaklaşık 5 dakikalık kriz anında – ki bu bana saatler gibi geldi - beynimin bir tarafı “acayip geç kaldımi zaten ÜT de geç geldi, sürekli geç kalıyorum”, diğer tarafı “ağlamadan ve el sallayarak evde uğurlamalı beni, kaçmak yok, sıvışmak yok” derken kucağıma aldım, konuşa öpüşe koridoru aştım, nerden aklıma geldiyse yatak odasına gittim, sadece bana ait olduğunu bildiği bir şeyi – toplu lastik toka - aldım, Arcaya verdim, “şimdi bunu al, birlikte çekmeceye saklayalım, bizim sırrımız olsun, akşam gelince buraya gelelim, bana ver tekrar ben de saçıma takayım” bıçak gibi sustu, sıkı sıkı tuttu, ÜT’nin kucağına gitti, kapıda hergünkü cee oynunu oynadı, el salladı ve ben gittim! Akşam tokayı bulduk saçıma taktı. (yok canım şekil filan yaptığı yok, kafama koyuyor tokayı) Birkaç gündür hep aynı!! Bu yöntem işe yarıyor, huu çalışan anneler!!!

9 yorum:

ruhdagı dedi ki...

Üff kötü oldum be!
Arca'nın o pozuda tuz biber ekti :( Kafam karman çorman iyi mi?

kuzunun annesi dedi ki...

Gecen gün cok benzer bişey yaşadık. Normalde arkamızdan pek mızıldamayan eloş hanım o sabah isyan bayragını cekti kapıda, bend napsam diye düşünürken benim üstünde resmimde olan bir yaka kartını onun boynuna geciriverdim. bak bu annenin ama şimdilik sen oyna , gelince ban verirsin dedim , hemen dikkat oraya kaydı , aglamayı kesti ve öpücük sallayarak işe yolladı:)

Ömer Tuna dedi ki...

yöntem harika tuttum

larcencielblog dedi ki...

iyi bulmuşsun!

acaba yuva için de işe yarar mı ki? :)

Seda dedi ki...

slm, yöntem evet sabiha p.k. den.. teorinin pratikte de işe yaradığını görmek güzel... deneyeyim ben de bi:)

yeliz dedi ki...

canım ruhdağı, korkma öyle böyle geçiyor:)

kuzucum hakketen doğru, aynı yöntem aynı tepki
bunlarda bi çip var galiba

yeliz dedi ki...

ömer tuna bak kuzuda da işe yaramış, dene mutlaka

yeliz dedi ki...

yaramaz mı başakçım, o mühüm sırrınızı çantasına veya cebine koyarsınız, mutlaka yarar

yeliz dedi ki...

evet Seda,
ben de SPK dan şüpheleniyordum, sonra doğru onun yöntem. anne işte kitabından