17 Mart 2010 Çarşamba

Ezberbozan!

Arca 2 akşamdır tam bir ezberbozan oldu.

Kendimizce ara sıra esnettiğimiz rutinimiz aldı başını gitti. Geriye loş ışıkta altını üstünü değiştirmekten ibaret bir rutin kaldı.

Sondan başa dönersek... Arcanın pijamalarını giydirdikten sonra babayı öpüyor, sonra loş odasına girip ninni şarkı uydurmasyon vs. söylüyorum. Sonra da yatağa koyuyorum. Normalde bu şekilde kendi kendine uyur. Ama yok 2 gecedir yatakta debeleniyor. Tamam diyorum gel kucağa biraz öpüşüp koklaşıp gevşeyip bi daha yatırayım. Bu defa da yatağı gösteriyor, gelmek kucakta durmak istemiyor. Arada kapıyı gösteriyor, çıkıyoruz, "bak herkes uyumuş, oyuncaklar uyumuş" diyorum hmm yapıp dönüyor. Ama yine gevşeyip yatağa yatınca debelenme, oynama!! Yatır kaldır da kar etmiyor, zaten sadece yatır kısmını yapıyorum, o kalkıyor. Dün akşam sinirlerin gerildiği noktada yatakta bıraktım, çıktım, ama kapıdayım. Debelendi debelendi, ağlamak yok ama. Öyle ne kadar durduk bilmiyorum. Sonunda savaşı zatıalileri kazandı ve yine aldım dışarı çıkardım. Bu yaklaşık 40 dakika sürdü.

Hani uykusu yok muydu dersen, yooo olmaz mı ? esniyordu.
Belki yanlışlıkla biz aktive ettik cüceyi, belki daha fazla uyanık kalmak için direndi. Bilmiyorum. Bildiğim tek şey bugünden tez bu rutine tekrar el atılacak, hemen bir alıştırma dönemine girilecek!!

- Oyuncakları toplama
- Arabaları park etme
- Işıkları söndürme
- Alt üst değiştirme
- Pisi kedi uyuyor kitabını okuma
- ninni söyleme
ve umuyorum :) Uyku

mu acaba??

Not: Farkettim ki annelik serüvenimin en beter kısmı uyku olmuş hep. ben çok takıyorum diye mi yoksa cidden Arcada mı bi sorun var!! Neyse ... gece 3-5 nöbetlerinin yanı sıra bir de yarım saatlik uyanıklık var, pek ahkam kesecek kafada değilim, bi fikri olan bacılar beri gelsin

10 yorum:

HALE ATMACA dedi ki...

uyku olayı bizde de çok dalgalı. Tamamdır düzene girdi dediğim an bozuluyor. Dönemlik düzenler oluyor sadece... kabullendim artık. Düzensizlikler de aynı şekilde, dönem dönem.
Arca çoookkk şeker bu arada...MAŞALLAH. Acil uykular diliyorum.

Oz dedi ki...

Ben genelde yıkıyorum canım. Yıkanınca rahatlıyorlar diycem ama bizde de var bu ara huzursuzluk.Bu sabah pek öfkeliydik ki Hayatçığımın bahsettiği Milupa gece Çayını deneyeyim dedim, kıyamet koptu. Arcacım içerse dene istersen.

Bunlar kesin bizden habersiz görüşüyorlar!:)

laleninbahcesi dedi ki...

Bazen olur böyle şeyler , tekrar eski ritmine girecektir olay. Ama Arca Dostum, biraz değişiklik istiyor olabilir...

Unknown dedi ki...

Bizde de 2 gecedir aynı durum var. Acaba haftasonu gezisinden mi etkilendi desem, yok Pazar günü iyiydi mesela. Havalardan mı etkileniyor bu cüceler desem, yok sizin orda başka, bizim burda başka hava!!!

Bir haller mi oluyor kuzulara:) bahar geliyor ya yavaş yavaş, belki de heyecandandır...

gülcan dedi ki...

arabaları da mı park ediyor yerim ben onu yaa :))

fazi dedi ki...

hiç problemsiz %100 tam uykuyla uyuyan hiç uyanmayan bir bebek olabileceğini düşünemiyorum.zaman zaman rutinleri değişecek çünkü zaten kendileri de değişiyor :) arada uykusuz kalıyoruz hepimiz. yani kesinlikle yanlız değilsin :)

k.i.s.d. dedi ki...

en nefret ettiğim ama en doğru cümleyi yazıp kaçayım sen beni kovalamadan: "Bu bir dönem ve geçecek" niahahhahha

yeliz dedi ki...

teşekkürler hale... maalesef hiç düzelmeyecek gibi

bu akşam yıkadık bana mısın demedi özlemcim:(

inşallah sevgili lale

yeliz dedi ki...

fazi - dağla kızı
bazen aynı şeyleri yaşıyor olduğunu bilmek iyi geliyor:)

kisd!! bu benim en sevdiğim cümle:)

hypo dedi ki...

sanırım ten temasınızı arıyor. Sizi çok özlüyor.