17 Ocak 2010 Pazar

alem adamsın arca

ya bu aylar ne güzel ne neşeli zamanlarmış, yaşadıkça anlıyor insan, yaşadıkça unutmamak lazım, not almak lazım.

perşembe günü Ümit ablanın kızı tavuktan besin zehirlenmesi atlattı, babane arcaya bakmaya geldi. Akşam yemek hazırlıyoruz, üçümüz:) Salatanın havucu rendelenmiş, arca tadına baktı, hhmm güzelmiş. Yanında kerevizi pişmiş yemek için soğumayı bekliyor. Lavabonun kenarındaysa süzgeçte sosla evlenmeyi bekleyen makarnalar, bir tarafta da anne taze soğan ayıklamış doğruyor. Babane arcaya hangisini yemek istediğini soruyor. Parmak makarnayı işaret ediyor, lezzetin nerde olduğunu biliyor bücür. Anne soğanın yeşil kısmını uzatıyor Arcaya yesin diye, Arca hemen babanenin ağzına:) bir gece önceden ekşi kulakları babaneye yedirmişti ya yeşilleri onun yiyeceğini biliyor:)

Ucuzluktan seneye için kazak almıştım Arcaya, düğmeleri var, 3 tane... Arca öğrenmiş sayıyor: "bih"

Ana kucağını hala depoya kaldırmadık, bir nevi klozet Arca için. Her sabah emdikten sonra babayı uyandırıyoruz, sonra birlikte tuvalete gidip karşılıklı mıçıyorlar. Babane klozete tutun dedi, mümkün mü ki?

Sözcükler kitabında meyvaların fotografları var. Elmayı görünce ısırmaya çalışıyor.

Bul tak oyuncağı tabii ki şimdilik erken ama renklere şekilllere aşina olsun diye oynuyoruz.Uzun uğraşlardan sonra, eline alıp içeri atıyor, atarken illa ki "çirkin ol" suratı, hiç kaçmaz.

Mermer soğuk deyince halının dışına çıkmıyor, bekliyor, elini yere koyup uy yapıyor. Radyatör sıcak deyince dokunup elini çekiyor. Artık her lafı anlıyor.

Arca nerde deyince ıh diye ses çıkarıp elleriyle göğsüne vurup kendini gösteriyor.

yukarıdaki foto çerçevelenmiş halde odasında duruyor. Arca ne yapıyor deyince mama, ıııhhm diyor.

Ümit abla sabahları gelince anneyi satıp direkt onun kucağına atlıyor. Akşam Ümit abla kabanını giyerken el sallıyor, hadi git artık gibilerinden, bi de kapıyı kapatmaya çalışıyor. Döngüyü çözdü artık, kim gelince kim gidecek biliyor ve şikayeti yok şimdilik.

Prizlere yaklaştığında HAYIR biraz sert çıksın hemen dudak bükülüyor, yalancı bir ağlama suratı oluşuyor. Gücüne gidiyor meleğin.

Çaktırmadan saksıya yanaşmış, yapraktan bir parça koparmış. İlker hop napıyorsun sen diye kızınca yaprağı yerine yapıştırmaya çalışmış... komiksin ya!!

Benzer bir olay çorapla... çorabı hop çekip çıkarıyor, rahatlama kahkası atıyor, anne kızınca tekrar ayağına giymeye çalışıyor:)

Bir alkış da toka hadisesine.. yatakodasında komidinin altına eğildi, ooohh yaptı, belli bişey buldu. Küçük mandal tokam.. Kucağıma aldığımda saçıma takmaya çalışıyor sıpa:)

çok alem çok... herşeye tepkisinin olması ne keyif ne mutluluk...

7 yorum:

Yelish dedi ki...

Sevgili Adasim
Arca gercekten 10 aylik mi yoksa sen bizi mi kandiriyorsun ? :)

Geismelerini izlemek gercektende cok buyuk keyif , cok buyuk mutluluk.

sevgiler

Unknown dedi ki...

Çok güzel, nasıl keyifle okudum yazıyı... Ne tatlı, ne sevimli büyüyor akıllı bıdık:) Maşallah Arca'ya.

k.i.s.d. dedi ki...

Yaaa çok güzel yaaa. Oh be cefası azaldı sefası başladı galiba sonunda... Çok çok güzel şeyler bunlar. Ekilen tohumun çimlenip büyümesi... ve meyve veren bir ağaca dönüşmesi gibi heyecan verici. Fotoğrafa bayıldığımı söylememe gerek var mı?
Sevgiler sıcak gelsin soğuk İstanbul'dan...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

işte bu saatten sonra anneliği daha da keyifli hale getiren çok güzel hareketler bunlar
fotoğraf şahane. tam arca..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
laleninbahcesi dedi ki...

ah Arca dostum, yakın olsaydın bana keşke ne muhteşem ikili olurduk. Aramıza Cancanî da alır alem alem gezerdik bu alemi:))

Not: Erkek çocukta iki yaşından önce tuvalet eğitimini sakıncalı buluyorlar eğitmenler http://www.aktuelpsikoloji.com/haber.php?haber_id=4274

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Maşallah Arcaya yemek yemeye çalışmaları çok güzel.Kerevizi bildiğimiz patates havuç portakal ile mi yapıyorsunuz ve makarnasını tatlandırmak için ne kullanıyorsunuz belki çok basit ama merak ettim