8 Aralık 2009 Salı

Uyku günlüğü - 4 ("yatır kaldır"da 6. gece) - yatır kaldır olmadı kaldır at!!!

Uzatmayacağım, Arca 6. gece itibari ile ilk uykusuna güzel güzel daldı. 12:15 ten itibaren - abartmıyorum - yarım saatte bir uyandı. Hadiii buyrun burdan yakın!!

Saat 4'e kadar her uyandığında sadece elimi karnına koydum, (hani Tracy Y/K yapmadan önce karnına koyun ağlamaya devam ediyorsa Y/K yapın diyor ya) uyudu, en fazla 1 defa Y/K yapmışımdır. (Arada diş jeli sürdüm, su verdim - hani ihtiyacı vardır diye...) Ama ben yat kalktan yorulunca İlkerden yardım istedim. 5'ten 6 buçuğa kadar uğraştı, Y/K Y/K Y/K belki 100 defa yapmıştır. Arada kapının kenarında durdum, lazım olurum diye, yok iyi kıvırdı ama Arca uyumadı. Tam daldı ezan!! Sağolsun bizim hoca uzun hava okuyor sanki, bitmek bilmedi (tövbe tövbe)

Bu gecenin sebebi neydi? En korktuğum: bizim Y/K oldu PROP:) Artık gülüyorum valla yapacak birşey yok.

6. geceyi de tamamladık, hala bir gecemiz de deliksiz uyku ile geçmedi. Daha önümde birkaç gün var, pes etmeyeceğim, ne demişler ? azimle .... betonu deler:)

Ya bu Y/K muhabbeti sıktı, biraz da başka şeylerden konuşalım.
Asmalı konaktan sonra ilk defa bir dizi takip ediyorum (avrupa yakasını saymıyorum) EZEL... Çok iyi yav!!! Ben Cansu Dereyi pek sevmem, hatta Nazlılar Cansu adını koymak istediklerinde ay o soğuk kadının ismini koymayın demiştim:) Aslında düzgün bir insan, iyi de rol yapıyor gördüğüm kadarıyla, neden ki ? Elektürüğümüz tutmadı herhal :) Neyse Cansu yüzünden önce diziye pek ısınamamıştım ama şimdi hastasıyım. Ve mutluyum, yıllardır ortamlarda dizi muhabbeti yapılır ben bön bön bakarım. İlkere her yıl dizi edinelim der dururum. Uğraştık da, ama olmadı. Meğer Ezel'i bekliyormuşuz ezelden beri. O dayının derin düşünce olayına hastayım ya... "sadakatle başlayan ihanetle biter!"

Arcanın mama sandalyesini masaya taşıdık. Eskiden mutfakta kenarda duruyordu. Yemeği önce ona yedirdiğimizde çok yemiyor sanki ama kendi yemeği bitsin, biz yemeğe başlayalım, karnı tok olsa bile ona da birkaç lokma verelim yediklerimizden, bayılıyor. Dedim herhalde bizimle yemek istiyor. Masanın en güzel yerine çektik sandalyesini, pencereden dışarısını da seyrediyor. Biz yerken ona da yediriyoruz, acayip keyifli, umarım böyle gider. Sanırım o da kendini bizden biri olarak birey olarak görmek istiyor, böyle mutlu oluyor.

Kulak, burun öğrendi sanki. Burnunu göster deyince gösteriyor, kulağını tutuyor. Ama havasında olacak, başka şeye yoğunlaşmamış olacak. Yani tüm şartlar olgunlaşmış olacak.

Bugün Y/K de 7. günümüz... hadi bakalım... mucize beklemiyorum...
Not: Yorumlarıyla destek olan herkese teşekkürler, bakalım başarabilecek miyiz? en azından denedim, gerçekten denedim diyebileceğim.

Konu ile ilgili serinin tamamı :
Uyku günlüğü - 1
Uyku günlüğü - 2
Uyku günlüğü - 3
Uyku günlüğü - 4
Uyku günlüğü - 5
Uyku günlüğü - 6
Uyku günlüğü - SON

14 yorum:

Nihan dedi ki...

Ben bu prop meselesini pek anlamadım Yeliz. Varsın Arcanın bir propu olsun (tabii tercihan bu prop sen, babasi veya sizle alakali olmasin ama). Ben bile bu yasimda hala TV seyretmeden, ya da birsey okumadan uykuya dalamiyorum. Birak emzik prop olsun, nasilsa yakinda yatagin icinde kendi kendine emzigini bulacak yasa gelecek. Hatta bir arkadasim kizi emzigi kolay bulsun diye yatagin icine uc-bes emzik atardi. Biri olmazsa oburu seklinde.

kuzunun annesi dedi ki...

İstikrarına hayran kaldım Yelizcim . Ben durumumu kabullenmiş durumdayım<. Geede en az 4-5 kez ayaktayım ama meme vermediğim an basıyor yaygarayı .Bu arada h.sonu ikeada Eloşun mama sandalyesini geniş masaya yaklastırıp elinede finger foods tabir edilen birseyler verdik . Nasıl mutlu , eller kollar cırpılıyor , kelebek moduna giriliyor anlatamam. Gercekten bizle aynı ortamda yemek yemek istiyor bu minnoşlar artık. Büyüdüler de adam oldular :))

Seren dedi ki...

Yeliz'cim ne kadar tükenmiş olduğunu tahmin ediyorum,sen yine cesaret edip denemişsin ben daha o aşamaya bile gelemedim düşün.Sadece Tuvalet alışkanlığı ile ilgili Tracy denemem oldu,o da başarılı,hatta onunla bilgili bir post da yazdım.Ben olacağına inanıyorum,ama dağılma noktasında olduğuna da eminim...haydi Rocky olacak bu iş...devam devam

Adsız dedi ki...

Yelizim, ben de sabrınız icin ikinizi de kutluyor ve saygi duyuyorum dedikten sonra, geciyorum Ezele =)
bu muhabbetin dondugu heryere yaziyorum;
bir gun bir Kenan dizisi seyredecegimi soyleseler gulerdim =) ama dizi cok cok iyi, boyle devam eder umarim.
Ayrica benim bloguma ve twittera yazamadigim bisey var, izninle senin blogu kullanmak istiyorum,
Bu Kenan erkekse bizim evdekiler ne huleyyynnnn =)))))
(Teen age Kiraz mode on)

gunebakan dedi ki...

yelizim tracy konusunda anahtar kelime sabır. o da bende olmayan bişey olduğundan henüz tracy ile ilgili hiçbir yöntemde başarılı olamadım. rutinin önemine inanmakla beraber yapamadım işte. sorun bende ama.
bu yatır kaldır yönteminde de bence mucize bekleme. en az 1 hafta dayanmalısın diyor. belki de daha ffazla. bu kadar sabrettikten sonra 3-5 gün daha dene bence.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

kiraazz
kopardın benii
okuyan da kızın paçoz bi kocası var sanacak.. bulmuşsun sakin, yakışıklı bi adamı.. cıkcıkcık

k.i.s.d. dedi ki...

Elektrüğünüzü sevsinler... Dua ediyorum sizin için. Tezahürat ediyoruz Cevdetle falan:) Cevdet beye mama sandalyesi aldığımızdan beri masaya oturur bizimle, sanki daha bi yiyor o şekilde. Bi de masayı görünce bizi pek ellemiyor. Tabi bu evde babası varsa geçerli. Evde yalnızsak "oğlum dur şu lokmayı da yutim" e dönüyor. Bizim geceler kuzu ela ile aynı şekilde, meme almazsa çığlık ama ne çığlık. Lakin bu sabah ağzında 3 beyaz gölge gördüm ki biri azı. Ben patlamadan dişler patlasa iyi olacak. Sonuç: seni kutluyorum, harikasın, süper, holley. Allah yardımcın olsun, olacak vs. öpüyoruz.

laleninbahcesi dedi ki...

heyecanlı bir macerayı izler gibi izliyorum seni Yeliz. Çok merak ediyorum sonucu. Kazanan sen ol istiyorum, nede olsa ortak noktamız annelik :))

fazi dedi ki...

yani elbet bu bebek milleti uyumayı öğrenecek :) tireysi teyze anneleri iş başında :)) sıkıysa öğrenmesinler :) bel,sırt,kol kasları elden gitti o ayrı tabi:))

Adsız dedi ki...

insanoglu hic yetinmiyor be Hulya'm...

k.i.s.d. dedi ki...

Deli Kiraz!

yeliz dedi ki...

nihancım bu prop meselesi derin mevzu sanırım 1 post eder:)

kuzucum galia ben de yakında kabulleneceğim:)

serencim, eye of the tiger melodisi kulaklarımda:)

yok günebakanm denicem zaten başka çarem yok, olmadı alır koynuma keyfime bakarım:)

vayy cevdetime bak zaılara geçmiş, bizimki türk atı gibi önde başladı yerinde sayıyor diş konusunda:)

sevgili lale,
desteğini hep hissediyorum, teşekkürler

ah fazi sorma, kol kası yaptım bu velet yüzünden gym siz fit olucam:)

yeliz dedi ki...

ya kiraz alem kadınsın!! kocan duymasın:) laf aramızda allah sahibine bağışlasın kenan kardeş aşmış kendini:) maşallah:)
ay benim uyku postunu kenana çevirdin ya alemsin valla:)

Adsız dedi ki...

uykuydu probdu derken araya cesit oldu işte fena mı :)