15 Ekim 2009 Perşembe

Tatil...

Her yıl tatil deniz kıyısında kaçamaktı, ama heyecanlı atraksiyonlu ama sakin dingin.. Bu yıl başkaydı.

Tatil ... evde yarım kalmış işleri bitirmek ... yatak odası, ayakkabılık, Arca'nın odası... gereksizleri atmak, vermek, rahatlamak hafiflemek

Tatil ... canımı kısa süreli sıkan o iş çözülmesi ile rahat bir nefes almak:)

Pazara gitmek ... İlkerin kardeşiyle sabahın 7:30 unda buluşup Bostanlı Pazarı yaptık. Doğma büyüme İzmirli olan ben ömrü hayatımda ilk defa Bostanlı pazarına gittim. Heyecanlıydım, alışveriş de yaptım ama öyle aman aman biyer değilmiş. Nerde eski Etiler pazarı:) o da kalktı galiba şimdilerde:)

Rakı balık yapmak ... Biz Arcayla olayın sadece balık kısmına eşlik edebildik. Levrek yedi bebişim ilk defa ve somon ile çipuraya göre daha iştahlı yaklaştı:)

Kuaföre gitmek ... Küt bonus kafamdan sıkılmıştım Tina Turner katlı modele geçiş yaptım, yakında sıfıra vurduracağım oh sen rahat ben rahat. Dalgalı saç!! ıııyyy gına geldi valla.

Alışveriş yapmak... Nazlı (cansunun annesi) ve Aslı (cansunun teyzesi) - bu ikiliyi seviyorum:) Beni alıp şirketlerinin yakınındaki Koton outlete götürdüler. Nazlı henüz doğum kilolarını veremediği için alışveriş zevkini üzerimde tatmin etmeye karar verdi, kendisi artık imaj maker'ım!! Hiç sakıncası yok, zira ben alışveriş konusunda çok kötü ve cimriyimdir. O gittiğimiz yer süperdi, İzmirli arkadaşlara şiddetle tavsiye!! 10 liraya etek pantolon bulmak mümkün:) En azından işe giyebileceğim kıyafetlerim oldu.

Evde yayılmak... bilgisayarı açmamak... yemek yapmak... Nazlılarla kahve içmek, çoook geç yatmak, Aylardır görmediğim canım Denizimi görmek, sohbet etmek... Hemen her gece dışarıda olmak...

ve...
Arca ile mutlu saatler geçirmek...

ve de mutsuz huzursuz geceler... Evet Arca yine her gece defalarca uyanıyor. Abartmıyorum çünkü sayamadım kaç gece oldu:)
Diş olduğunu düşünüyoruz. Köpek dişleri iyice kızarmış şişmiş. Ama artık çıksın yaaa!! bize de yazık ona da. Jel filan da kar etmiyor. Sadece geçsin diye dua ediyoruz...

Ayrıca son 1 haftadır öksürüyoruz. Ben de Arca da... Sanırım ben üşüttüm, sıcak yataktan gece defalarca kalkmak beni fena yaptı galiba. Arca'nın burun akıntısı var ve genizden akıp öksürük balgam yapıyor. Doktorla 2 defa konuştum. Ateş, halsizlik olmadığı sürece mevsim geçişlerinden kaynaklanan bu nezlenin 1-2 haftada geçeceğini ilaç kullanmamak gerektiğini söyledi. Burnunu günde birkaç defa temizliyoruz. Zaten keyfi gündüzleri yerinde. Gece artık diş mi tıkanıklık bilinmez - belki ikisi birden - rahatsız. Öksürük için zeytinyağı içiriyoruz arada. Bir de keçiboynuzu pekmezi deneyeceğim, nasıl olsa doğal ürünler, bebişe ilaç kullanmaktansa... Var mı başka öneriler?

Tatil önceki yıllardan çook farklıydı, yorucuydu ama tatlıydı. Şimdi iş zamanı!

7 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Özledik sizi , hosgeldiniz.
Mail attım sana Yelish:))

Tarkanın Annesi dedi ki...

Yelizcim bizde daha yeni yeni öksürük ve balgam olayını yendik.Keçiboynuzu pekmezini bende duydum denemedim. Fakat bişey denedik o gerçekten geçirdi. Başkaları tarafından da denenmiş ve faydası görülmüş. Aktarlarda toz zencefil satılıyor birde mümkünse bal yalnız yapay olmamasına dikkat edersen bildiğin biryerden almanı tavsiye ederim. Bir çay kaşığı kadar bala biraz toz zencefil katıp karıştır sıvı bir kıvamı olsun onu sabah öğlen akşam birer tatlı kaşığı ver ardından hemen ılık su veya varsa ıhlamur içir. Birkaç gün içinde bütün balgamı hırlamayı yok ediyor. Ilık ıhlamurda bolca içir oda yumuşatıyor. Ben nerdeyse 3 hafta o öksüryü geçirmeye uğraştım bu karışı yaptık 3 4 gün içinde düzeldi. Şimdi balı önermiyorlar diyebilirsin ama biraz kullanmaktan helede öksürükten daha iyidir. Denemeni tavsiye ederim.Geçmiş olsun.

anneCan dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun Yeliz..

sonra;hoşgeldiniz...

laleninbahcesi dedi ki...

BAL VE ZENCEFİL DİYECEKTİM AMA ÖNERİLMİŞ BİLE.bBİR DE ADAÇAYI İLE BOĞAZINIZI GARGARA YAPIN. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

not: tatilin böylesi de süper olmuş bence

sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
Zencefil+bal karışımı biraz katı oluyor. Birkaç damla limon da sıkarsan hem tadının keskinliğini azaltıyor, hem de rahat yutuluyor.

Çok geçmiş olsun ikinize de...

zühre dedi ki...

dinlendiğne sevindin Yelizciğim. Nil'in de 2 gündür burunları akıyor ve hapşırıyor.Keyfi de hiiç yok Bugün Dr.a götürdük, meğerse azıdişleri patlamış ve nezlesi de ondanmış. Belki Arca'nın da kırıklığı dişlerinin çıkacak olmasıdır.İkinizi de kocaman öpüyorum.Geçmiş olsun.

asmira dedi ki...

yeliz,yazacağım bitkisel yöntem anneanemin annesinden miras,biz de uyguluyoruz.hani kabuklu cevizi kırınca iki lobun arasında perde gibi incecik bir kabuk vardır.o kabuklardan bir tutam alıyoruz.cezveye koyup kaynatıyor ve ılınınca içiyoruz.hepsi bu.tadı cevizimsi.hatta içine eklenecek zencefil,tarçın ve karanfil tam bir kış çayı yapıyor bu sıvıyı.arcada diğerleri etkili olur mu ya da ona zarar verir mi bilmiyorum.ama ceviz perdesi işe yaracaktır,eminim.kaç kuşak öyle büyüdük:)