2 Ağustos 2009 Pazar

şimdi haberler...

- Arca antibiyotiğe cevap verdi ve ateş düştü, tamamen enfeksiyonmuş, çok şükür... dostlara sevgiler.

- Bu hastalıktan sonra Arcanın sanki siması değişti, bir tür badire sonrası değişikliği., bilemiyorum.

- Yine bu hastalık Arcanın düzenini iyice bozdu. Bazı akşamlar yaptığını artık alışkanlığa çevirdi, gece 10 olmadan uyumuyor. Dün akşam kaç defa uyumaya gittik, sonra ağlamalarla döndük. Ayrıca dandini ninisine artık kıl oluyor sanırım, eskiden söyledikçe uykusu gelirdi, şimdi gözleri daha da açıyor.

- Kimi zaman deli gibi emiyor, kimi zaman emmemek için basıyor yaygarayı, diştendir diyoruz, bilemiyoruz:)

- Garip karakter geçişlerindeyiz. Ağlarken bir anda gülmeye başlıyor, nassıl ya oluyorsun. Ama bu ayda normalmiş, web annede okumuştuk.

- Bu aralar ne çok misafir oldu... Perşembe ilker maçı izlemeye tufana gidince zeynep bize geldi, bol dedikodu, Arca yerde uyuyakaldı bizi dinlerken... Ve kızlara acayip ilgili, ertesi gün Gülle Orçun bize yemeğe gelmişlerdi, bu defa Güle sarktı. Güzel görünce daytanamıyor, eriyor.

- Galiba Ümit abla kucağa alıştırdı Arcayı. Ben evde iş yaparken Arca ana kucağında oyalanırdı, şimdi illa ki onunla ilgileneceksin, ilginin üzerinden gitmesine tahammülü yok, kucağa alırsan kesinle mızıklamıyor. Ümit abladan evde sadece Arca ile ilgilenmesini bekliyoruz ama benim aynı zamanda bazı işler de yapmam lazım, ben eski bağımsız Arcayı istiyoruuum!!!

- Arcaya son 2 aydır biberondan su veriyorduk, artık biberon tutmayı öğrenmiş durumda, suyunu kendi içiyor. Hatta 1,5 litrelik pet şişe bile tutuyor. Babasının uzattığı kola kutusuna bile saldırıyor.

- Biz yemek yerken o da sofraya oturuyor, gözü sürekli yemeklerde... "ya kaç diş çıkardım neden hala katı gıdaya geçmiyoruz??" sabırsızlığı var üzerinde. Versek yicek sanki

- Diş demişken üstten dişler de çıkmaya başladı sanıyorum, acayip kaşıntı, müthiş bir huysuzluk, nasıl baş edeceğiz bilmiyorum. Doktorun verdiği jele henüz başlamadık ama yakındır.!

- Saçlarımı yoluyor. Zaten dökülüyorlar, Arca da bu sürece epey destek oluyor

- Biz bu aralar Arcayı uyuttuktan sonra desperate housewives takılıyoruz, ben de Füreya yı okuyorum, ilk kadın seramik sanatçısı... Ya ne hayatlar yaşanmış, olmaz böyle şey. Kadın Kılıç Alinin karısı ve Atatürkle defalarca aynı sofrada oturmuş, fikri sorulmuş, fikir beyan etmiş... Nasıl bir şanstır bu...

Kısacası...
Çok zor bir haftaydı, ateş nöbetleri çok yordu, uykuya acayip ihtiyaç var. Ama en beteri enfeksiyondan başka bir şey olmasın diye dua etmek. Bu haftasonu 2 nikah bi düğün sebebi ile İzmirdeyiz, dinlenmece... Haftaya tazelenmiş olarak başlamayı umuyorum...

15 yorum:

a.y. dedi ki...

Oh şükür çok geçmiş olsun bir daha hiç bir hastalık kapınıza gelmesin amin.)

ruhdagı dedi ki...

İyi olacak tabi :) Kimin Araca'sı o.
Ben diyorum herif çapkın diye valla şıp diye anladım daha ilk fotodan :)

Bacaklarından alıyorum ufak bir hırt!
teyzesi olaraktan :)

Adsız dedi ki...

cok sevindim atesin dusmesine, iyilesicek insallah en kısa surede.
bu huy degisiklikleri daha sonra normale donuyormus, bir an once iyilessin de, duzelir Yelizcim merak etme.
cok operim arcayi.

Yesim dedi ki...

Hadi gecmis olsun, bir daha hastalanmasin minik Arca
Sevgiler,

Seyhan dedi ki...

hadi bakalım bitti gitti çok geçmiş olsun.. Füreya çok güzeldir gerçektende iyi okumalar sevgiler

kuzunun annesi dedi ki...

Merak ediyordum bende Arcanın durumunu , sevindim .

anneCan dedi ki...

Çoook sevindik bizde,geçmiş olsun bi daha olmasın inşallah yeliz'cim..

Tuğçe dedi ki...

Bu yazıyı okuduğuma çok sevindim...Sağlık haberleri olsun da başka birşey olmasa da olur...
Ooh!
:)

Nihan dedi ki...

Çok sevindim artık iyi olduğuna Arca'nın. Geçen hafta biz de aynı dertten muzdariptik ve ben fark ettim ki ne kadar tecrübe kazanırsam kazanayım Nazlış ateşlenince çok panik oluyorum. Ben tecrübelerim neticesinde çocukların büyüme atakları esnasında zayıf düşüp hastalandıklarını düşünüyorum zira Nazlı da hastalık sonrası daha bir değişik gözüküyor bana.

Unknown dedi ki...

çok geçmişler olsun...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Okurken sanki kendimi okuyormuşum gibi. Hastalık zamanında Tarkanla yanı durumları yaşıyoruz bütün düzeni bozuluyor hep benimle olun istiyor mızıklanıyor ama hastalığı atlattıktan sonra düzeliyor eminim Arca'da düzelir. Saç çekmeler aynen saç dökülmesi aynen hepsi bende oluyor ama emin ol hepsi geçici geçiyorda zaten önemli olan onlar iyi olsunda. Çok sevindim düzelmesine umarım birdaha tekrarlamaz.

MAVİ UMUT dedi ki...

Of of bu dönemlerde kötü bir dönem.
Yavru ağlar ve siz çözmeye çalışırsınız dişmi, açmı, pişikmi diye, birşeyler yaparsınız ama çaresiz kalırsınız, bir bakarsınız hiç ummadığınız başka birşey çıkmış, ve allahım dile gelsede söylese şikayetini diye dua etmeye başlarsınız.
Büyür..başka dualara gelir sıra..
Allah bağışlasın..

yeliz dedi ki...

herkese çok teşekkürler... yorumlarınız dualarınız o kadar değerli ki...

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun :(
zorlukları oluyor hastalıklarıda ama ne tatlılar değilmi herşey unutluyor..
sevg,ler

Oya Kayacan dedi ki...

Kıyamadım onun hastalanmasına.