17 Ağustos 2009 Pazartesi

6. ayımızı bitirirken....

süt iznimiz de bitiyor. Artık anne yeliz sabah 8-akşam 18:30 arası evde olmayacak, mutlu öğleden sonraları bitiyor... bu durumu idrak ettiğimden beri yani yaklaşık 2 haftadır, kendimi telkin ediyorum ve şimdilik iyi gidiyor. Yarım günden 3 ay olarak belirlediğim süt izni "6 ay sadece anne sütü" şeklindeki hedefim için bir araçtı. Şimdiye kadar hem çalışıp hem Arca ile öğleden sonralarını birlikte geçirip hem de emzirebildiğim için şükrediyor ve önümüze bakalım diyoruz:)

Sonuçta ben çalışan anneyim, bunu öncelikle benim kabullenmem ve doğal karşılamam lazım ki Arcaya da aynı elektriği verebileyim. O da - aklı ermeye başladığında - umuyorum bunu doğal karşılayacak. Nasıl babası sabah gidip akşam geliyor, annesi de öyle olacak. Haftasonlarımız, akşamlarımız, tatillerimiz hep birlikte geçecek. Yeni becerilerine gelişimlerine tanık olacağım, belki sürekli evde olduğumda farkedemeyeceğim güzelliklere "kaliteli zamanlarda" daha çok dikkat edeceğim. Bu haftasonu olduğu gibi...

Efendim bu hafta Romanyadan bebekli misafirlerimiz geliyor. Umut benim üniversiteden sınıf arkadaşım, İlkerin de kankası, hem kız hem erkek tarafı yani:) Senelerce yurtdışı şantiyelerinde çalıştıktan sonra Romanyaya kök saldı, bir güzel evlendi, bir de bebek yaptı. Deniz Arcadan 2 ay küçük, Arca abi bebek yani. Kendimizce program yaptık, çarşamba temizlik için yardımcımız gelecek ama öncesinde çarşaflar, çamaşırlar hep halolmalı yoksa zor. Hem iş yapalım hem de dolu dolu haftasonu geçirelim dedik ve Arcayla güzel bir program yaptık.

Cumartesi 8 gibi emdikten sonra sahile indik, anne tost çay kahvaltısını yaparken Arca pusette uyudu, sonra birlikte yürüyüş yaptık. Taze yaz sabahının tadına doyum olmuyor, cümle İzmir sayfiyeye taşındığından tek tük arabalar caddelerde, esnaf yeni yeni dükkanının önünü temizliyor, dinginlik, yavaşlık, sakinlik hüküm sürüyor. 11 öğünü için eve kaçtık, bir güzel oyunlar oynadık, yeni keşifler yaptık. Evet Arca cücesi oyun halısında artık sadece sırt üstü yatmıyor, hatta hiç yatmıyor, sürekli fır fır dönüyor.

Yorulup da uyuyakalınca ben de ütüleri bitirdim. Sonra İlker geldi, Jokere gittik. Arca için mama sandalyesi ısmarlamıştık, Tuğçenin önerdiği, Durununkinden ama henüz gelmemiş, sadece Polly modeli vardı. Arcayı oturttuk, önüne çatal kaşık koyduk, bardaklara saldırdı, galiba mama sandalyesinde duracak, umarım sıkılmaz.
Farkettik ki artık bizim Arca anakucağına sığmıyor. Biz de pusetinin kendi oturağını kullanmaya karar verdik. Pazar alışveriş için Foruma gittiğimizde denedik, acayip rahat etti, zavallı bebişimi boşuna iki büklüm ana kucağında taşıyormuşuz:)
Bu otururken....

bu da yatarken.... hatta bir güzel uyudu düdük:)


biraz da 6. ayımıza ait notlar...
- herşeyi ama herşeyi kemiriyoruz. Oyun halımızda fır fır dönmekle kalmıyoruz, sağını solunu dişliyoruz.

- Ayrıca memeleri de dişliyoruz, özellikle de karnımız doyunca memeler dişlik oluyor.

- Yemeklere saldırıyoruz. Anne ile babaya yemek haram bu aralar.

- Oyun çocuğu olduk, illa ki kuduralım istiyoruz. İlkerle yastık savaşı bile yapıyorlar.

- Emmeyle işi bitti mi, hemen kahkahalara başlıyoruz.

- Banyo delisiyiz. dolu küvetine oturtunca her taraf su oluncaya kadar şap şup oynuyoruz.

- Arada anne diyor gibi ama bence bana öyle geliyor.

- Yalnız kalmaya tahammülümüz hiç yok, illa ki birileri etrafta olacak.

- Eve geldiğimde arkası kapıya dönük bile olsa sesimi duyduğunda çıldırıyor.

- Acıkınca kulaklarıma kadar kemiriyor, hatta öyle kuvvetlendi ki nerdeyse beni devirecek.

- Eğer karşısında yüzünü asıyorsan güldürünceye kadar gülümsüyor.

- Hala desteksiz oturamıyoruz ve emeklemeye dair hiçbir sinyal yok, bizimki epey hımbıl olacak gibi:)

......

böyle böyle büyüyoruzzz.....

10 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

6 aylıkken dönmeye başladıysa hımbıl olmaz. mama sandalyesinde oturmaya başladıkça ilerletir oturma işini de.
annesinin ik aylarda çektiği fotoları yalanlarcasına neşeli bir bebek arca.mutluluğu daim olsun yavrumun...
mamalarınıza saldırması da ek gıdalara sorunsuz geçeceğinizi gösteriyor bence.
bu arada pazar biz de forumdaydık. nasıl oldu da karşılaşmadık :)

ruhdagı dedi ki...

Son kare harikaydı. Gölgelerin gücü adına!

Hepsi güzel gerçi. Bacaklara, kollara hapur hupur dalmak istiyorum :)

Adsız dedi ki...

bu arca tombiginin kollarını ısırabilir miyim annesi :)

kuzunun annesi dedi ki...

Yeliz bu oglan Elanın erkek subesi yaaa , tombik tombik .Sanırım görünce cesitli işkencelerime maruz kalacak . Diş hediği partisi yapında gelelim, pek eglenceli oluyor :))Bizimki hala patlatmadı.

nehircce dedi ki...

Maşallahhh tontişe, daha nice sağlıklı aylara sevgiler

anneCan dedi ki...

Ayyyy..Yemek stiyorum ben bu Arca'yııı...
Hımbıl değil o annesi...Fır fır dönüyo işte...

Ömer Tuna dedi ki...

ahh ahh en güzel günleriniz bir emekleyip yürüdümü iğne ipe dönüyorsun koştur dur peşinden. bide huy değiştirmeler başlıyor ki sorma ( gözünü korkutmayayım) ama hepsi yaşayacağımız dönemler işte.
kesinlikle hımbıl değil bence , daha ne olsun maşallah çok tatlı bir bebek ama artık destksiz oturmaya teşvik et kanepe köşelerin koy önünede yastık kendi öğrensin her yerine yastık koyarsan tembel olup oturmuyorlar bizde dr kontrolüne gitmeden öyleydi sonrasında hemen öğrendi

Ömer Tuna dedi ki...

ahh ahh en güzel günleriniz bir emekleyip yürüdümü iğne ipe dönüyorsun koştur dur peşinden. bide huy değiştirmeler başlıyor ki sorma ( gözünü korkutmayayım) ama hepsi yaşayacağımız dönemler işte.
kesinlikle hımbıl değil bence , daha ne olsun maşallah çok tatlı bir bebek ama artık destksiz oturmaya teşvik et kanepe köşelerin koy önünede yastık kendi öğrensin her yerine yastık koyarsan tembel olup oturmuyorlar bizde dr kontrolüne gitmeden öyleydi sonrasında hemen öğrendi

yeliz dedi ki...

hülyacım içime su serptin. inşallah dediğn gibi bizim düdük güzel güzel yer, emekler, yürür... biz akşamüstü gittik ve az kaldık belki ondan karşılaşmamışızdır.

dal ruhdağım biz hep dalıyoruz, velet hiç sesini çıkarmıyor hatta hoşuna gidiyor:)

kirazcım hiç sakıncası yok, ısırılmayı da seviyoruz:)

kuzucum ananeler yazlıktan gelsin, yapalım istiyorum belki ozamana ela da patlaatır bi tane beraber yaparız:)

nehirce, yeni anne ,teşekkürler

evet ömer tunanın annesi, haklısın, bizim biraz üstüne düşmemiz lazım ki oturmayı öğrensinn

fazi dedi ki...

maşallah annesi çok tatlı bende ısırma sırasına girebilir miyim:)iş hayatı maalesef gerçek :) ben işe başlamadan önce sanki hiç başlamayacağım gibi geliyordu ama başlayalı 3 ay oldu bile :( dönem dönem eve kaçıp gitme isteklerim hala oluyor:)