7 Temmuz 2009 Salı

Ben Kimim, Neden Yazıyorum: Soru: Nasıl Bir Blogcusunuz? Mimi...

Özgürün bloğunda okuduydum geçenlerde, bu blog işine nasıl başlamışız, yazmak isteyen beri gelsin demiş. Ben de onu okurken kendimi düşündüm, sonra düşündüklerimi yazayım bari dedim.

Nasil Basladim?
hhaa kimse bilmez ben eski blogcuyum.
Yıl 2005. İstanbulda yaşıyoruz. İlker askerde. Askerde dediğim de Maslakta, haftasonları evde. Neyse birgün yemek tarifi ararken Portakal Ağacını gördüm. Blog denen şeyden haberim yoktu, bi baktım kadınlar yemek tarifi filan veriyor. Aaa ne güzel dedim, ben de yapıcam, zaten kendime uğraş arıyorum, zaten yemek yapmaya bayılıyorum, neden olmasın. Ama bloggerdan değil de blogcudan üye oldum. Şablonlarını beğenmedim, kendim sayfa düzeni yarattım. Her gece uğraşıyordum, sonunda Café Bon Appetit oldum. türlü yemek tarifleri uydurup buradan hikayeler eşliğinde yayınlıyordum. Huysuzu, Yeşimi, Tijen hanımı, aslıyı o günlerden takip ederim.
Sonra blogcunun teknik sınırlarından sıkıldım, bir gün dellendim, dükkanı kapattım blogger da dükkan açtım.

Neden Yaziyorum? paylaşmak için, rahatlamak için, öğrenmek, öğrendiklerimi aktarmak için, haberdar olmak için, unutmamak için, unutturmamak için, Arcanın yıllar sonra okuması için, keyif için

Yazmaya Zamanim Var Mi? yok ama yaratıyorum.

Iddali miyim? hem de hiç!!! otobanın orta şerit insanıyım ben, iddia filan tarzım değil

Neden günün çorbası? hem yemekle haşır neşirliğimden hem de hergün bir tas çorba içmezsem - yaz günleri de dahil - rahat edemem ben, illa ki çorba olacak, tek çorbayla bile karnımı doyurabilirim. Hergün de ayrı bir çorba neden olmasın:) 2008 ocakta başlamışım bloggerda, daha çok günlük yazılar yazmaya, konu mutfak, müzik, kitap, sinema olmuş... bebek kararı da aynı zamana rastlar, sonra temmuzda Arcanın aramıza katılmasının haberi ile blog anne günlüğüne döndü. huysuz, yeşim, simge, mukaddes, zeren, ruhdağı ile başlayan dostluklarım, anne blogger lar özlem, özgür, kiraz, kuzunun annesi, hülya, mummy, tekir, günebakan, enne... ile devam etmekte.

Ben Kimim? hmmm bak bu zor yani bölünmüşlük diyelim, eş, anne, sevgili, çalışan kadın... hepsinden biraz biraz...

Neden Blog Okuyorum? seviyorum, zevk alıyorum, öğreniyorum, aslında neden yazıyorum ile aynı sebepler...

6 yorum:

Ozguranne dedi ki...

O kadar eskilere dayanıyor demek. Bak neler öğreniyoruz, iyi ki olmuş bu mim:) Çok teşekkürler yazdığın için. Seni okumak her zaman bir zevk. Takip etmek de öyle!
Sevgilerrrrr.

Tekir dedi ki...

Yeliz,
hep merak etmiştim neden günün çorbası diye, iyi oldu yazdığın. Bir çorba tarifi bekliyorum senden artık, şu yaz günlerinde serinletici bir şey mesela :) Severek okuyorum blogunu, umarım bir gün tanışırız da... Çok öpüyorum Arca'yı ve seni.

Oz dedi ki...

Seni takip etmeyi cok seviyorum. İyi ki yazıyorsun:)Sevgiler!

enne dedi ki...

Ben de çok seviyorum seni okumayı. Ne marifetlerin de varmış, böylece öğrendim:) Valla ben de çorba tarifi isterim o zaman, her güne farklı bir çorba tarifi yapar mısın? Bir dilim kepek ekmeği ile çorba bazen akşam yemeği olarak yetiyor bile.

ruhdagı dedi ki...

Bu mimlerde olmasa dünyadan haberimiz olmayacak :)
Diğer bloğa daldım şimdi hepsini okumadan yatmam valla :)

kuzunun annesi dedi ki...

Hmmm bolero ha ?
Meraktayım rüyayı anlatmanı bekliyorum