28 Temmuz 2009 Salı

ATEŞ!!!

Gece en son 4 te ateşi normaldi, yani 37 civarı. Azıcık emdi, tekrar uyudu, nöbeti ilker devraldı yine normalmiş. Sabah 7 buçukta emzireceğim, bir baktık, 39,1!!!
Emzirelim, ılık duş aldıralım dedik, nasıl da iştahlı emdi, biraz içim rahatladı en azından emiyor diye... derken bir kustu, hiç böyle birşey görmemiştim, nasıl telaşlandım. ılık duş sonrası ateş 39,5 oldu.
Doktoru aradım fitil atın 1,5 saat sonra arayın dedi. Her 20 dk da bir ateş ölçtük. kusunca tabii acıktı hemencecik, nasıl ağlıyor. başında ıslak bezler... daha önce de ateşi çıkmıştı ama hiç 39 u geçmemişti. Emdikten sonra rahatladı, cıbıl yatırdık. uyudu. Ateş düştü, işe gitmedim, başından ayrılmadım. ama içim içimi yiyor. uyandığında keyifliydi. Ama 13:30 gibi yine ateş çıktı, 38.
Doktorun verdiği ara şuruptan içirdik. Şimdi yine normal gibi, 4 te yine fitil atacağız.
hülyanın dediği gibi yok diş değil bu!! 2 diş çıkardı böyle ateş olmadı. kesin enfeksiyon. hadi biz pimpirikli olmayalım diyoruz da bebişi çok mu rahat bırakıyoruz soru işaretleri kafamda. duru pek mıncıkladı çocuğu ondan mıdır, niye engel olmadım, az despotluk mu yapaydım!! sonra şişme havuzunda fazla mı yüzdürdük su mu pisti, ama o suda haftalardır banyo da yaptırıyoruz? yazlıktaki klima mı çarptı acep? eee şimdi mi çarptı, kaç zamandır bişey yok!! yok yok yok!!! insan nerde hata yaptım diyor.
bakalım zaman ne gösterecek, nöbetteyiz...
ya bi de bu anne sütü denen sıvı hani bebeğin bağışıklığını arttırırdı? niye bunnlar başımıza geliyor? böyle böyle mi bağışıklık artacak? yada anne sütü almayaydı daha mı beter hasta olacaktı bebişim?
???????????????????

13 yorum:

Oz dedi ki...

Canım ÇOK ama ÇOk geçmiş olsun. Ne halde oldugunu az cok tahmin edebiliyorumm.Kendini asla nerde hata yaptım diye suçlama lütfen.Gelişmelerden haberdar et. Öperiz

Tarkanın Annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun gerçekten bu ateş ve hastalıklar insanı mahvediyor.ya akıl veriyomuş gibi olmayayım ama bu çocuk bu kadar ateşleniyorsa muhakkak bişey vardır ya enfeksiyon kapmıştır ya boğazlarda bişey vardır. Doktorunun sadece bir fitille bir ateş düşürücü şurupla bu olayı (helede bu kadar yüksek değerlere ulaşmışken ateşi )ne bileyim geçiştiriyormuş gibi yapması çok garibime gitti. Yani zaten ani bir ateşlenme olsa çocuk 2 gündür cayır cayır yanmazdı herhalde.hani görünürde bişey yoksa bi idrar testi veya ishalse ona göre bir test yaptırılmalı kanımca. Bazen biz hep gittiğimiz doktorlara çok güveniyoruz ama fikrim başka bir doktora daha göstermeniz. Çünkü bizde geçen hafta bir boğaz enfeksiyonu geçirdik kendi doktorum haricinde işinde profesyonel başka bir doktora dah gösterdik malum bu işler ihmale gelmiyor. Naçizane düşüncem böyle umarım çok önemli bişey değildir.

ezginin annesi dedi ki...

çok geçmiş olsun minik kuzucuğa. iyi ki anne sütü alıyor, inşallah çabucak atlatacak.

huysuz dedi ki...

geçmiş olsun yelizcim. ama şöyle ki, efe de ilk kez böyle ateşlendiğinde bizden ilk istenen idrar tahliliydi ve evet, idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordu. demem o ki, bir idrar tahlili kesinlikle yaptırın, erkek bebeklerde çok sık görüldüğü için temkinli olmak gerek...

Seyhan dedi ki...

çok geçmiş olsun umarım çabuk atlatır ..

Adsız dedi ki...

sen yanlis hicbir şey yapmadin Yelizcim kendini suclama.
Cok cok gecmis olsun

anneCan dedi ki...

Daha ne ateşli hastalıklar geçirecekler..Ama hiçbiri bizim suçumuz olmayacak tıpkı şimdi senin hiçbir suçun olmadığı gibi...

Hemen hemencik iyileşsin tontiş Arca'cık..

Çok geçmiş olsun

ruhdagı dedi ki...

:( her terslikte ilk çare kendini suçlamak. Olacak demek ki. Mikrobik bir şey olabilir özellikle yaz günleri. Ben bile koca kadın cumartesi günü hiç bir şeyim yokken bir anda fenalaştım .Ateşim çıktı kustum ishal derken bağırsak enfeksiyonu çıktı. O zavallı napsın anne sütü içiyom diye hastalanmasın mı fukara.
Böyle böyle koca adam olacak işte.

Arca hemen iyileş çapkın çapkın gül şöyle olur mu?

Ozguranne dedi ki...

Endişelenmemek mümkün değil biliyorum:( Çoook geçmiş olsun diyorum. Hatta ben bu yorumu yollayana kadar hemencecik geçsin. İşte hastalık oluyor mutlaka. Ne kadar dikkat edersen et. İyi açıdan bakarsak güçlü bağışıklık sistemi olacak ilerde? Tabi insan çocuğu yanarken haa iyi iyi ilerde güçlü olur diyemiyor biliyorum da, ne diyeceğimi bilemiyorum:(

Arca aslan çocuk. Hop diye atlatacak, yenecek mikropları. Arrcaa arrrcaaa. Biz eloşla tezahurat yaparız burdan. Yen yen yen o pis mikropları şampiiyon arcaaaa!

fazi dedi ki...

çok geçmiş olsun.bir hemşire olarak benim de fikrim bu inatçı ateşin hafife alınmadan kaynağının bulunup etkin tedavi ile bir an önce durdurulması.ateşin yükselmesi vucutta bir enfeksiyon belirtisi ancak enfeksiyon olduğunun tespiti için ıdrar ve kan testi yapılması iyi olur.ayrıca ateşi yüksek devam ederse hastanede takibi gerekebilir.bu arada içtiği sıvı (süt su vs)çok önemli ne kadar emdiğini bilemiyorsanız şimdilik sağıp vermekte maktıklı olabılır.
Dr konusunda güven önemli bence.ama ben de bir anne olarak bebeğim ateşlense ve inatçı bir ateş olsa dr konuşup bana sadece uzaktan telefonla onu ver sunu yap dese sinirlenirdim sanırım. tekrar geçmiş olsun merak etmeyin geçicek şu sıra hastaneye ateşle gelen bebek sayısı hiç te az değil.

Tuğçe dedi ki...

Yelizciğim merak ettim....Ne durumdasınız?
Sebei belli oldu mu?
Ateş düştü mü?

Ozlem dedi ki...

Ben de merak ettim Yelizcim. Aklım sizde! Ne durumda Miniğim Arca?

gunebakan dedi ki...

yelizcim, inatci ateste doktora goturmekte fayda var. sakin kendini suclama.
boyle boyle buyuyorlar, atesle, hastalikla, annenin omrunden omue tuketerek...
sebebi neydiyse neydi. oldu bir kere, daha da olmaya devam edecek buyudukce. olmali da zaten. bagisiklik boyle artiyor. anne sutu yine de korur onu merak etme. cabuk toparlatir en azindan.
cok cok gecmis olsun. umarim gecmistir bile simdiye...