2 Temmuz 2009 Perşembe

ah o gemide ben de olsaydım


bazen gemilere binip alıp başımı gidesim geliyor. Pazartesi izin aldımdı ne güzel geçti haftasonu... yazlıkta annem arcayla ilgilenirken serin sulara daldık sonra zühre ablamla sohbetlere... Arcanın düzeni bozulmadı diye sevinirken salı günü yapılan aşı herşeyi bozdu. Arca sabahları 1,5 - 2 saat nefis bir uyku uyur. Salı günü ben işten gelesiye kadar hiç uyumamış, yani 2 uyku atlanmış. Eve girmeden sağlık ocağına aşı yaptırmaya gittik. Pnömokok ve karma aşılarını yaptılar. Arca yaygarayı bastı. Ben Arcanın uzun süredir ağlamasını duymamışım fena oldum. Hemen emzirdik oracıkta sakinleşsin diye. Eve geldik, calpol şurubunu içirdik. 1 saat kadar uyudu, sonra uyanınca emdi ve 5 buçuk gibi yine uyudu. Haftalardır Arcayı 5 gibi emdikten sonra uyutmuyoruz, banyonun ardından tekrar emip en geç 8 buçuk gibi yatağa... yapıyorduk. salı günü 5 buçukta uyudu, hem de 2 saat... haliyle gece geç yattı ve bütün gece 4-5 defa uyandı. Sabah hayalet gibiydim. Hemen her sabah olduğu gibi kalkınca giyin, kahvaltı hazırlığı yap, Arcayı emzir, az emsin, kalanı sağ, buzluktan süt çıkar, pompa teçhizatını sterilize et, çantayı hazırla ve çık durumlarını yaşadık, ben bu hareketin ardından arabaya bindiğimde resmen bitmiş oluyorum. Arca sabah az emince 11 öğününü 10 buçukta almakta ısrar etmiş dolayısıyla 1 buçuk gibi acıkmış ve yaygarayı basmış, ayrıca dün yine ben gelinceye kadar uyumamış, aksi gibi 10 dakika gecikeceğim tuttu. Yani tam şenlik. Bir de acayip huysuz bu aralar. Aşıdan olabilir diyoruz, 1-2 gün dahatakip edeceğiz yada Arca huy değiştiriyor. Veya en kötüsü diş çıkarıyor. İlker 4 buçuk aylıkken çıkarmış, yani genlerde böyle bi durum sözkonusu. Ama huysuzluktan başka ne gibi belirtiler olur diş çıkarmayla ilgili acaba?
fena fena... ben sakin bebişimi geri istiyorum, o eski günlerdeki gibi huysuzluklar geri gelmesin.

10 yorum:

Tekir dedi ki...

Offf... Bu huy değiştirme, huysuzlanma günleri son bir haftadır bizim evde de yaşanıyor maalesef. Ne oluyor yahu bu çocuklara? Ben mesela mevsim geçişlerinde çok rahatsız olurum, bünyem kaldıramaz kolay kolay acaba Ada'da mı öyle diyordum, işin ilginç tarafı Ada'nın değişiminin de aşıdan sonra olması... Ne var bu aşıların içinde :) Annem hızla büyümeye ve sıcaklara bağladı huysuzlanmayı... Bakalım ne zaman toparlanacağız.

* Bu arada başlığını görünce O. Veli aklıma geldi "Bakakalırım giden geminin ardından, atamam kendimi denize dünya güzel..."

Öperiz.

a.y. dedi ki...

Önümüzde ki ay aşısı yok umarım biraz rahat edersiniz :)Ama bildiğim kadarı ile ateşi çıkmadan şurup vermek doğru değil ya da belki ben ateş kısmını eksik okudum:( Sanırım bebekler bazı dönemler kendilerine yeniden düzen oluşturuyorlar uyku saatleri, yeme sıklıkları değişiklikleri gibi ve bu dönemlerde de kısa süreli bir huzursuzluk döngüsü yaşanıyor ama her aşıdan sonra düzenlerinin değiştiği yatsınamaz bir gerçek:( Sizin işiniz ise gerçekten zor ama ne güzel ki çok güzel idare edebiliyorsunuz,her şeye rağmen anne sütünden vazgeçmemeniz evinde oturmasına rağmen türlü bahanelerle çocuğunu emzirmekten kaçınan annelere örnek olsun. Size yürekten kolaylıklar dilerim:)

huysuz dedi ki...

tekir,
şiirin en son mısrası da en güzeli sanki:
'serde erkeklik var, ağlayamam...'

arca çok şeker. ama aslında bence huy değiştirme diye bişey yok. 18 aydan sonra anladım ki, normal süreç bu zaten. nasıl biz de bazı gün neşeli, bazı gün depresif oluyoruz; onlarda da aynı durum söz konusu.
ben o hatayı yaptım diye söylüyorum, ne zaman geçecek diye beklemek de en yıpratıcı şey bana kalırsa. düzene çok bağımlı olunca en ufak bir aksamada , ki çok doğal-robot değiller neticede-, anne kişisi down oluyor. bırak 2 saat daha fazla uyusun, ihtiyacı var diye düşün böyle zamanlarda.
neyse düzene inanma, düzensiz de kalma tabi :)
sevgiler

zero dedi ki...

Allahım o ne tatlı bir duruş öyle:) nasıl yakışmış o şapka ve üstündekiler:))

Yelizcim ne kadar cool bir oğlun var bilmem farkında mısın? bütün resimlerinde acayip bir hava ve karizmayla çıkıyor, kızlar yandı yandı:)))

kuzunun annesi dedi ki...

Bence diş degildir ,Elanın sürekli kasınıyor mesela , memesi , oyuncakları ne bulrsa gayet hırslı bir sekilde ceke ceke kasımaya calısıyor dişleri , bazende asırı salya ve burun akıntısıda olabiliyor . Hala patlatamadı yavrucak , allahtan gece uyanmalarına baslamadı bu yüzden .
Bu arada resmen oğlanı büyüttün sen yaaa , suraya koydugun ilk resmi hatırlıyorumda , daglar kadar fark var , oglan hem toparlandı hemde yüzünden saglık akıyor masallah masallah .Düzene de birsey olmaz yine geri gelir korkma . Kıyafette süper ayrıca :)))Öpüyoruz ..

cenebaz dedi ki...

Çok canlar yakacak bu kaptan:))

Adsız dedi ki...

Yelizim merak etme gecer bu durum, canı sıkılmıstır Arcacigin, insallah kısa surede geri doner eski sakin Arcam.

Ömer Tuna dedi ki...

Diş patlamadan 1 ay önce başlıyor bu gece ağlamaları arada duruyor gündüz bazen mızmızlanmalarada neden oluyor patladığı gün rahatlıyorsun uzun süre çıkamaz kızarık kalırsa kabardığı yer ateş yapabiliyor ama bence ağrı kesici verme bu gibi durumlarda calgel sürebilirsin..
Böyle dönemler biraz sıkıntı yaşayacaksın erken çıkması iyi ek gıdalara geçiş daha kolay olur. Genetik olduğunuda söyleyeyim.
Oğluş çok tatlı bu arada.. hiçkimseyi sallamıyor görünüyor

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

huysuza katılıyorum
doğal süreç budur. hangimiz her gün mutlu mesut oluyoruz ki? hele zihinsel olarak sürekli gelişen, her gün daha da "alert" olan bir bebekse mevzu konusu, her gün pür neşe olması beklenemez. ben de bir şeyler yoluna girsin diye beklemeyi 6.ay gibi bıraktım. bir gün çok güzel uyuyor yiyor şahane oyun oynuyor. "allahım çocuğum ne uysal, akıllı, iştahlı vs" dedirtiyor. ertesi gün pöfff..
sen iyi günlerin tadını çıkar yeter.
bu arada sen asıl huy değiştirmeyi diş çıkarırken ve bir de 1 yaşına yaklaşırken görcen güzelim diyorum :)) ne tracy işe yarıyor ne başka bir şey

yeliz dedi ki...

tekircim,
geçecek bugünler psikolojisindeyim epeydir, sabrediyoruz:)

anne yazar, şurup konusunda haklısın, önlem olarak verin dediler sağlık ocağından sonra doktora da söyledik bişey demedi, ben de sevmiyorum gereksiz ilaç olayını, bi dahakine açıkça soracağım doktora

huysuzum,
ben bu düzen işine çok takığım galiba:) ya çalışmaya başlayacağım diye acayip kastım. bu yüzden bazen sapıtıyorum:) ama seviyoum b
düzenli bebek olayını napiim yaaaa

ah zerencim sorma fotoraf makinasına güldüremiyoruz adamı, hep bi kadir abi pozu

kuzucum yorumunu okuduktan sonra baktım ilk fotolara, hakketten büyümüş velet ya nerdeyse 2,5 katı olmuş doğduğundan bugüne:)

teşekkürler çenebaz

döndü kirazım çok şükkür geçiciymiş:)

ömer tunacım bilgiler için teşekkürler...

hahaha hülyacım bana sanki "bunlar daha iyi günlerin, sen bi de büyüyünce gör" der gibisin. hazırlıklı olmak lazım tabii, öperim