5 Haziran 2009 Cuma

Mim - Baby Shopping

Sevgili kuzucuğumun sevgili annesi baby shopping mimlemesi yapmış bize. Konu güzel... Efendim benim İlker, tekstil mühendisi olmasından kalan alışkanlıktan alışverişi çok sever. Benim alışverişe giderken mutlaka yanıma aldığım yegane arkadaşımdır:) Geçenlerde biz de bu bebiş kıyafetleri konusunda kendisi ile istişarelerde bulunuyorduk:)
Hemen sıralayalım:

NEXT : biz bu mağazaya hastayız. İlk tanışmamız alt üst takımlardan gına gelip tulum aradığımız dönemde oldu. İlker üçlü bir tulum set almıştı, hastası olduk, giy çıkar, yıka ütüle sadece onları giydik. Son olarak kısa tulumlarından aldık, memnunuz. Tulumlar 13 tl, body ler 6 tl ye geliyor ki benzerlerinden çok daha hesaplı. M&S e baktıydım, nerdeyse 2 katıydı fiyatlar. Kalıpları Arcaya iyi geliyor. Bir de Agora AVM deki çalışanlarını seviyoruz. Arca pusetinde uyur halde içeri girdiğimizde müziğin bile sesini kıstılar, çok ince bir davranıştı. Aynı gün şimdi adını hatırlamadığım başka bir mağazada uyuyan çocuğun üzerine atlayıp ay ne şirin diye saldırmış uyandırmışlardı!!

Aziz Bebe: ÇOK KÖTÜ!! Hediye bir tulum gelmişti, 6 aylık için olan tulum 2 aylık Arcaya boydan kastı - ki Arca uzun bir velet değil - ayrıca enden o kadar genişti ki Arca küçük bir yarasaya benzedi. Tabii bi daha o tulum giyilmedi. İlginç bir genişlik var kalıplarında. Başka bir hediye set olan alt üst takımını kullandık, ama öyle aman aman değil hani. Fiyatlarını hiç biilmiyorum.

Sobee : Bir hediye ve değiştirme kartı gelince, mağazaya gittik. Bir salopetin 50 tl olduğunu görünce şok oldum. Öyle aman aman bir kalite de yok ama fiyatlar uçmuş. Bebekte çok cici biciye karşı ve sadelikten yana olduğum için bana uymadı. Kalıplar da biraz küçük sanırım Arcaya ancak 6-9 aylık bir salopet ayarlayabildik. Ama Göztepedeki mağazanın çalışanları çok tatlıydı, ablaları sevdik, onlar da Arcayı:)

Ufaklık : buradan bize çok hediye geldi. genelde body tarzı şeyler ve fena değil.

Mini damla: yine hediye olarak çok geldi, ama boydan kısa gibi, en rahat geliyor, alttan kasıyor ciciler... Ama kumaş kalitesi çok iyi.

Disney: bundan bir tulum bir de body gelmişti, Tigerlı, çok rahat kullandık.

Banjo: Organik hastane çıkış setini İlkerin annesi hediye getirmişti. En severek kullandığımız alt-üst takım oldu. Arca ilk zamanlar pek minik olduğundan epey de giydi. Kumaşı çok kaliteli, fiyatlarını bilmiyorum maalesef.

Mothercare: Tunanın Hülyası Arcaya tulum hediye etmişti buradan, çok severek giyiyoruz:) yumuşacık, rahat.

Baby GAP: sevimlilik top yapmış ama fiyatlar el yakıyor. Yok yanına yanaşılmaz. Allahtan Tuba teyzemiz GAP te çalşıyor da arada nasipleniyoruz.

B&G: bu mağazada tulum yok!! Bebek mağazası tulum satmıyor, biz de artık buraya uğramıyoruz:)

M&S : Arada sırada girip, şöyle bir bakıp, çıkıyorum. Gereksiz pahalı bi yer.

Chicco: bir yenidoğan body si hediye gelmişti, çok kaliteliydi, severek giydik. Bir de önlükleri güzel. Arkadan cırt cırtlı olması tak çıkarda rahatlık sağlıyor. Fiyat ? bilemiyciim.

Bize ciciler 90% hediye geldiği için fiyat yorumlarında zorlandım açıkçası. Sadece Next'ten alışveriş eder olduk son zamanlarda. Bu durumda Next'i tek geçiyoruz özetle. Bir de adı sanı duyulmamış mağazalara da göz atmak denemek faydalı olabilir. Kemeraltından aldığım bir penye yelek vardı, sonrasında yine bir boy büyüğünü aldım. Çok kaliteli çıktı. Markası Bebece. Bir de Ümit Ablanın tanıdığının Göztepede bir mağazası var, Panda, bu yeleğin büyüğünü ordan buldum, 5 tl!! çok cici şeyler var, henüz pek alışveriş fırsatım olmadı ama değerlendirilebilir.

fikir alışverişi faydalı, herkeslerin cevabını heyecanla bekliyorum, kuzucuğumun tatlı annesine teşekkür ediyorum.

7 yorum:

Yelish dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

güle güle giysin arca'm...
mothercare indirimde cok iyi ama ben de next'in hastasıyım. büyüyen bi velete ne çok para istiyo bu mağazalar yahu. akıl almıyor. aziz bebe bence de berbat. bizim hastane çıkıç setimiz de banjo organikti. çiğlideki outletten aldım. o zamandan beri zırt pırt mesaj gönderir oldular:))

zühre dedi ki...

VAlla Yelizciğim ben Nil'in pek çok kıyafetini bebekken pazardan alırdım; tabii hediye gelenlerin dışındakileri. Hem çok ucuz hem de mağazadakilerden pek bir farkı yok. Kendime de biraz cimriyimdirbu konu da Nil için de öyle.Çocukların yediği helal giydiği haram demiş büyükler :)) İlle de mağaza denilirse de tercihim LC Waikiki. Neden ? Çünkü ucuz ;)) Arca'yı da seni de öpüyorum.

kuzunun annesi dedi ki...

Tesekkür ederim:) B G den yazlık tulumumuz var bizim ama gündelik tarz degil , cok kaliteli ama 6 ay ürünü 4.5 aylık tontoşa zor oluyor diyebilirim .

enne dedi ki...

Ben de bir çok tulum ve body alışverişini Mothercare'den yapmıştım. Özellikle üçlü, altılı setleri çok güzel ve uygun fiyatlı oluyor, uzun süre de giyiyorlar. Çoğu alışverişimi de e-bebek.com veya bebekmarket.com üzerinden yapıyorum, albimini marka body'leri de tavsiye ederim. Penyeleri güzel, bozulmuyor, solmuyor ve uzun süre giydirilebiliyor. Fiyatlar daha da uygundur.

Kızıma çok şey satın aldım, özellikle markalı kıyafet almamaya çalıştım, ben de "çocukların yediği helal giydiği haram" diyenlerdenim. Oğlan doğunca 1 yaş büyük kuzeni sponsoru oldu:) Keratanın tüm kıyafetleri de marka, oğlanın bizden çok Nike, Adidas,GAP, Chicco ve bilimum markalı kıyafeti var şimdi. Neredeyse sadece bez alıyorum oğluma. Biz de kıyafetleri yine başka çocuklara veriyoruz. Kesinlikle evde saklamayı uygun bulmuyorum, çocuk kıyafetleri hiç eskimiyor, sadece küçülüyor. İhtiyacı olanların kullanması beni daha çok mutlu ediyor.

Berceste dedi ki...

Kumaslarin test edilip edilmedigini bilsem pazar icin oyumu kullanirdim ama tum anneler icin kumaslara, baskilara hatta citcitlara dikkat diyorum!(Kumaslar karsinojen boya ile boyanmis olabilir. Baskilarda da cocugun cinsiyet bozukluguna dek varan sorunlara yol acan kimyasallar bulunabilir. Citcitlarda da Nikel bulunmamasi gerekiyor) Ingiliz markalarinin bu konuda cok titiz olduklarini daha once calistigim firmanin bir test laboratuvarinin da olmasindan oturu biliyorum. Tesco(Turkiye pazarinda Kipa) dahil hepsi ince ince tum testlerden gecirmeden onay vermiyorlar. Ayrica kirik igne prosedurleri var. Metal dedektorunden geciriyorlar butun urunleri. Yerli markalara ozellikle boyalar ve baskilar konusunda ne yazik ki guvenemiyorum. Onlar da sertifikalandirirlarsa sorun yok elbet. Kizdigim, neden yurtdisina sattiklari urunlere bu kadar dikkat ederken ic piyasada hersey mubah mantigini guduyorlar :(((

Next ve Mothercare'i kalite acisindan karsilastirirsaniz Mothercare diyenlerdenim. Mothercare sadece cocuk urunleri yaptigi icin daha ozenli. Fiyatlari da Ingiltere fiyatlari ile esdeger ya da daha ucuz. Next Ingiltere'deki indirimlerde korkunc indirime girer, millet sabahin 6'sinda kapisina dikilir. Yolu Ingiltere'ye dusen olursa aklinda bulunsun.

Berceste dedi ki...

C&A'i soylemeyi unutmusum. Izmir'de var mi bilmiyorum ama Alman markasi C&A'den de cok memnunum. Hem kalite hem kaliplari acisindan.