21 Mart 2009 Cumartesi

bir düzen mi kuruyoruz? yoksa hala 40 ını mı bekliyoruz?

Arcayla günler geçiyor. Nasıl mı? Bir de bana sor:)
Artık tam anne gibi hissetmeye başladım gibi. Sabahları iyiyiz. 7 gibi uyanıyorsa, emzirip, altını değiştirip bir uyku faslı daha çekersek müthiş bir güne uyanıyorum. D vitamini ve Zincosunu verip tekrar uyutmaya çalışıyorum. Evde kimse yoksa süper ama benden başkaları varsa mutlaka arıza çıkarıyor. Arkadaşın misafire pek tahammülü yok. Sonra öğle - öğleden sonra hemen hergün değişik bir karaktere bürünüyor. Bazen mışıl mışıl uyuyor, bazen yaygarayı basıyor. Ama akşam 6-9 arası nöbetler hiç eksik olmadı. Gaz sancısı mı, kolik mi, bilmiyoruz ama sıkıntısı bir türlü geçmiyor. Geçen akşam farklı olarak 9 gibi başladı, 11 e kadar sürdü. Hele uykusunda hıçkırık tuttu mu iyice huysuzlanıyor. Hıçkırığın tedavisi emzrmek ama emzirince yine gaz çıkarmak lazım ki iyi çıkaramazsan tekrar hıçkırık tutma olasılığı yüksek! Döngü böyle gidiyor. Cuma akşam en müthiş uykusunu uyudu çünkü banyosunu yapmıştı. Kuzen Cü gelince hadi saçını sonra yıkarız demiştik, dün ilkerin annesi uğradığında, hadi yıkayalım dedik tekrar. Sonrasında bir güzel uyudu. Zorla uyandırıp tekrar alt değiştirip yine uyuttuk. Misafir geldi yine. Ama bizimki damar saatinde uyudu bu defa ??? Hayırdır? Ama gecenin geri kalanı iyi geçti derken baktım mutlu ilk 24 saatimizi tamamlamışız.

Ama bugün sabah uyumama hlleri geldi üstümüze, her sabah uyuyan çocuk yine huy değiştirdi. Ikınıp sıkılıyor, altı temiz, karnı tok, gazı çıktı ??? 40 ını bekliyoruz canlar!! sonrası düzenimiz oturacak temennimiz devam ediyor:) Uyuttuk ama nasıl ? Elektrik süpürgesi sesi ile. Bunu akıl eden öncelikle İlkerden,, sonra bunu icat edenden en sonra da bu aklı veren internet aleminden allah razı olsun. Şimdi emzirme vakti, hadi öperim...

4 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

Yeliz kolay gelsin, gözünü korkutmak gibi olmasın ama o düzen nedense bir türlü oturmuyor tam oturdu diyordun diştihastalıktı yine bozuluyor.

Adsız dedi ki...

canım benim hiç öööle 40 nı bekleme.acı ama gerçek.4 hatta 6. aydan sonra biraz feraha çıkıyorsun.ben hala pek çok gece nilin yanında yatıyorum. her gece mutlaka en az 1 defa uyanıyor en iyimser haliyle. bazen sabaha kadar ayağımda sallayarak uyuttuğum oluyor. çok pisliğim biliyorum :))) ama gerçek bu. ama belki arca daha insaflı çıkar da annesini uyutur. ikinizi de öpüyorum.

yeliz dedi ki...

mukaddes,
acı ama gerçek bu sanıyorum, kendimi kandırmanın alemi yok bu gerçeğe alışmalıyım:)

Zühre ablacım,
şimdiden kendi adıma sabırlar diliyorum, nili de kocaman öpüyorum

k.i.s.d. dedi ki...

Ben de saç kurutma makinesi ile uyutuyorum nedensiz huysuzluk yaptığında. Ne acaip ya bu bebekler...